Kraków, Prądnik Czerwony

Awatar użytkownika
Adams
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:29
Życiówka w maratonie: 03:53:31

Nieprzeczytany post

Hey. Pisze w dwóch sprawach. Jako że od 1 czerwca przeprowadzam się do Krakowa, poszukuje osób chętnych do biegania, ewentualnie propozycji jakiś tras. Chodzi mi o okolice Prądnika Czerwonego, rejony kościoła św. Andrzeja Boboli / stadionu Prądniczanki (takie nazwy mam na mapie, nie wiem czy aktualne).

Chodzi mi o miejsce do biegania w tych okolicach jak by ktoś mógł doradzić. Może być asfalt, nie musi być miękko; ważne żeby jak najmniej chodnikami / ulicą biec.

Czy ktoś wie czy stadion Prądniczanki jest ogólnie dostępny że można na niego wejść i pobiegać? Czy są stróże i strzelają do każdego kto wejdzie na jego teren?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adams
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

bez znaku jak na razie.

Ciągle prosze o jakiś sygnał w tej sprawie.
Awatar użytkownika
lejek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:18
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,

chyba najlepiej jakbyś spytał albo poszukał tutaj.

Pozdrawiam,
Lejek
Awatar użytkownika
Adams
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dzięki, poszukam :)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

Że krakus ze mnie to się odezwę ...

- podobno fajnie się biega wzdłuż Prądnika (nie biegałem) (w kierunku na Krowodrzą Górkę) ja osobiście robię czasem kółeczka w Praku Krowoderskim (koło Krowoderskich Zuchów) - popatrz sobie na google maps albo na google earth

poza tym z tej strony Krakowa dość łatwo wybiec praktycznie poza miasto - (po prostu w kierunku zachodnio - północnym) tak że na dłuższe wybiegania można biec szlakiem który prowadzi aż do Ojcowa (ale to oczywiście daaaleeko)

no i wszystkie inne super popularne miejsca w Krakowie - z Błoniami na pierwszym miejscu (choć teraz tam są tłumy bo się "wiosenne odchudzanie" zaczęło)
Szymon
Obrazek
ODPOWIEDZ