Weryfikacja Wieku

Forzii
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam pytanie, chciałbym pobiec maraton w Łodzi 12 kwietnia 2026 roku, ale mam 17 lat, czy weryfikują bardzo mocno dowody tożsamośći? Bardzo bym prosił o odpowiedz.
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Właśnie miałem otworzyć nowy temat na ten temat.

Oczywiście ty jesteś dorosły i wiesz co chcesz.... ale skąd bierze sie taka bzdurna idea pobiec w tym wieku maraton? Przecież to całkowicie kontra produktywne w rozwoju młodego człowieka i biegacza. Właśnie mam 2 nowych zawodników, którzy przyszli do mnie, do klubu, i podali cel... maraton!!!! To znowu zmusza mnie do tracenia dużo czasu i energii, żeby młodemu człowiekowi wytłumaczyć ze najpierw trenuje sie szybkość a po latach maraton. I nie, maraton nie jest żadnym tam królewskim dystansem, tylko po prostu to zawody o długości 42,195m. Nic więcej.

Szczytem było, jak przed 3 miesiącami przyszedł na trening taki 14-letni chłopak, bo chce biegać półmaratony!!! W wieku 14 lat!!!! Do teraz udało mi sie zawsze wszystkich młodych od tych bzdur odciągnąć i po 6-12 miesiącach już nawet maratonów nie wspominają. Ale to zawsze kosztuje mnie dużo energii.

Nie na darmo są te limity wiekowe w regulaminach. I niech one zostaną.
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rolli pisze: 29 gru 2025, 22:19 I nie, maraton nie jest żadnym tam królewskim dystansem, tylko po prostu to zawody o długości 42,195m. Nic więcej.
Ta "królewskość" jest dzisiaj źle rozumiana. A wzięła się z chęci wygodzenia brytyjskiej rodzinie królewskiej podczas igrzysk w Londynie w 1908. Wtedy to zepsuto okrągły dystans i dodano ogon tak, żeby meta była przed oczami arystokratycznych darmozjadów. I to jest ta cała królewskość maratonu.
Nie trenuję, jeno biegam.

https://runalyze.com/athlete/weuek
Awatar użytkownika
fangss torpeda
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 43.22
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Punkt 21 regulaminu:
Uczestnicy biegnący z dzieckiem w wózku są obowiązani do ustawienia się na końcu WYBRANEJ
PRZEZ SIEBIE STREFY STARTOWEJ!!!

Czyli jak bardzo byś się uparł żeby wystartować, możesz wejść komuś do wózka jako dziecko, i zaliczysz ten maraton. :hahaha:
A tak na poważnie to tam chyba jest też dystans 10km, a w Radomiu w podobnym termninie jest też 10km po bardzo płaskiej trasie.
Chyba na pewno 10 km - 99zł do końca roku. Pkt. 5 regulaminu: "Uczestnikiem Biegu może zostać każda osoba, która w 2026 r. będzie miała ukończony 16. rok życia
lub starsza. "
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ