Spalanie kalorii

proxmilosz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzień dobry mam pytanie czy bieg 15 kilometrowy bez przerwy spala więcej kalorii niż bieg też 15 kilometrowy ale z przerwami?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak i nie.
Jajo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To jest już spory dystans... Jeśli robisz regularnie 15km na treningu, to raczej nie powinieneś mieć problemu z uzyskaniem deficytu, więc to nie ma znaczenia, który trening spali te 100kcal więcej lub mniej. Rób ten, który jest dla Ciebie przyjemniejszy i dzięki temu może bieganie zostanie z Tobą na dłużej.
Systematyczność > Detale
A jeśli naprawdę tyle biegasz i jest z kaloriami problem, to zastanów się co jesz, a nie jak trenujesz, bo to jest ważniejsze 😃
lupik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja mam od kilku miesięcy sporą przerwę od biegów i kompletnie nie umiem się obecnie zmotywować. nie wiem co ze sobą zrobić, jak dalej działać żeby wrócić do tej formy która była. aura za oknem też nie sprzyja ale cóż...
Awatar użytkownika
yacoll
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 03:43

Nieprzeczytany post

lupik pisze: 24 lis 2024, 13:53 ja mam od kilku miesięcy sporą przerwę od biegów i kompletnie nie umiem się obecnie zmotywować. nie wiem co ze sobą zrobić, jak dalej działać żeby wrócić do tej formy która była. aura za oknem też nie sprzyja ale cóż...
Spróbuj metodą "małych kroków". Jeśli miałeś kilkumiesięczną przerwę w bieganiu to na pewno nierozsądnym jest zakładać, że raz-dwa wrócisz do dawnej formy. Jeśli nie możesz się przekonać do biegania to może zacznij od godzinnych spacerów na świeżym powietrzu. Poczujesz wiatr na twarzy, lekkie zmęczenie, pot na plecach... I nadejdzie chęć na w więcej.

Ogólnie z mojego subiektywnego doświadczenie wynika (ale oczywiście inni mogą się nie zgodzić), że wchodząc w bieganie po przerwie najlepiej jest zaczynać od marszobiegów a biegów ciągłych na początku unikać (ryzyko kontuzji)
happy running :hej:
ODPOWIEDZ