Zwrot towaru w Decathlonie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:47
- Życiówka w maratonie: - - -
Czy może ktoś z was oddawał jakiś zakup do tego sklepu? W regulaminie jest, że można to zrobić z kartą Deca bezterminowo. Chciałbym oddać zegarek, jak dla mnie dość drogi, który po 6 tygodniach użytkowania okazał się całkowitym szmelcem i jest wadliwy. Nie chciałbym naprawy, tylko zwrot gotówki.
Kiedyś w sklepie Euro-agd udało mi się oddać wadliwą komórkę, która przestała spełniać swoje zadania po jakiś 2 miesiącach.
Idę dziś lub w poniedziałek do Deca, nie wiem, czego się spodziewać.
Kiedyś w sklepie Euro-agd udało mi się oddać wadliwą komórkę, która przestała spełniać swoje zadania po jakiś 2 miesiącach.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kurczę... Ty naprawdę masz 50lat? :lalka:
Skoro jest wadliwy to bez go pewnieprzyjmą i zwykłe masz do wyboru czy wymiana czy gotówka.
Wysłane z mojego A5_Pro .
Skoro jest wadliwy to bez go pewnieprzyjmą i zwykłe masz do wyboru czy wymiana czy gotówka.
Wysłane z mojego A5_Pro .
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Raczej przyjmą jako zgłoszenie reklamacyjne - do rozpatrzenia.
Przy czym, jeżeli podstawą roszczenia będzie nieprawidłowy pomiar tętna, tzn. raz dobry a raz nie - to szanse oceniam marnie.
Przy czym, jeżeli podstawą roszczenia będzie nieprawidłowy pomiar tętna, tzn. raz dobry a raz nie - to szanse oceniam marnie.
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
-
- Zaprawiony W Bojach
Padła bateria, więc jest teraz kompletnie bezużyteczny. Oddanie do naprawy to dla mnie strata pewnie 3 tygodni bycia bez zegarka.
-
- Zaprawiony W Bojach
Z moich z nimi doświadczeń:
Jeśli bateria jest standardowa i wymienna przez użytkownika, to może być ciężko z reklamacją. Kilka razy oddawałem zepsuty licznik rowerowy i zawsze najpierw sprawdzali baterię.
Jeśli bateria jest wbudowana, np. jest to akumulator, to raczej uznają to za towar wadliwy i zwrócą pieniądze.
Jest jeszcze kwestia ceny tego zegarka. Tam jest chyba tak, że różni pracownicy mają różną decyzyjność i gdy wartość albo stopień skomplikowania rośnie, to już decyduje pracownik danego działu a na końcu jest jeszcze opcja zatrzymania do rozpatrzenia reklamacji w ciągu 14 dni.
Jeśli rzeczywiście jest wadliwy, to prawie na pewno dostaniesz zwrot pieniędzy w jednym albo w drugim trybie.
Jeśli bateria jest standardowa i wymienna przez użytkownika, to może być ciężko z reklamacją. Kilka razy oddawałem zepsuty licznik rowerowy i zawsze najpierw sprawdzali baterię.
Jeśli bateria jest wbudowana, np. jest to akumulator, to raczej uznają to za towar wadliwy i zwrócą pieniądze.
Jest jeszcze kwestia ceny tego zegarka. Tam jest chyba tak, że różni pracownicy mają różną decyzyjność i gdy wartość albo stopień skomplikowania rośnie, to już decyduje pracownik danego działu a na końcu jest jeszcze opcja zatrzymania do rozpatrzenia reklamacji w ciągu 14 dni.
Jeśli rzeczywiście jest wadliwy, to prawie na pewno dostaniesz zwrot pieniędzy w jednym albo w drugim trybie.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Masz Polara. Robisz zgłoszenie reklamacyjne w Sport Konsulting. Jak im wyślesz zegarek w ramach gwarancji, to naprawiony lub nowy otrzymasz w kilka dni.
Wysylalem ze Szczecina w poniedziałek a w czwartek miałem już nówkę przysłaną z serwisu z Krakowa.
Nie wiem jak podejdzie do tego Decathlon, tzn. reklamację na pewno uznają, ale nie wiem jak długo to u nich trwa.
Oddanie sprzętu po takim czasie i żądanie kasy raczej nie wchodzi w rachubę. Musisz pytać u źródła.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Wysylalem ze Szczecina w poniedziałek a w czwartek miałem już nówkę przysłaną z serwisu z Krakowa.
Nie wiem jak podejdzie do tego Decathlon, tzn. reklamację na pewno uznają, ale nie wiem jak długo to u nich trwa.
Oddanie sprzętu po takim czasie i żądanie kasy raczej nie wchodzi w rachubę. Musisz pytać u źródła.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
No niestety, byłem już w Decathlonie (mam go rzut beretem), przy okazji oddałem buty kupione na początku grudnia , które nijak nie mogły się dopasować do moich szerokich stóp.keiw pisze:Masz Polara. Robisz zgłoszenie reklamacyjne w Sport Konsulting. Jak im wyślesz zegarek w ramach gwarancji, to naprawiony lub nowy otrzymasz w kilka dni.Wysylalem ze Szczecina w poniedziałek a w czwartek miałem już nówkę przysłaną z serwisu z Krakowa.
@Kangoor5
mam Polara 430, nie wiem jaka tam jest bateria, chyba wbudowana. A jakby była wymienna to co , uznaliby, że sobie wymieniałem na wadliwą i chce naciągnąć? Nie łapie. Cena była 549, teraz już widzę 599. Ale i tak mam nadzieję, że mi zwrócą gotówkę. W Euro-agd miałem tak z padnięta bateria w komórce (ale to była naprawdę tania i szajsowata komórka kupiona dodatkowo), to zwrócili gotówkę. Sprzęt firmy, w którym bateria pada po paru tygodniach mało intensywnego użytkowania nie jest warty moich pieniędzy. Jaka mam gwarancję, że nie padnie potem tuż po gwarancji.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie. Nie miałem na myśli niczego złego z ich strony. Pisałem na przykładzie licznika rowerowego, w którym bateria jest elementem eksploatacyjnym, wymienianym przez użytkownika.
Rozumiem, że złożyłeś reklamację i czekasz na rozpatrzenie. Tak?
Rozumiem, że złożyłeś reklamację i czekasz na rozpatrzenie. Tak?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59:57
50 latek Keiw napisał do kogo należy napisać jeśli chodzi o produkty polara. Ja u nich też wysyłam na gwarancję sprzęt i zawsze w ciągu tygodnia odsyłali mi naprawiony zegarek i problem się nuż nie powtórzył.
Co do deca. Ja mam kartę stałego klienta i wiele razy oddawałam u nich różne rzeczy po nawet 3 miesiącach. Nigdy nie miałam problemów z tym. Tylko ja mam tę kartę a sprzęt widać, że był w idealnym stanie.
Co do deca. Ja mam kartę stałego klienta i wiele razy oddawałam u nich różne rzeczy po nawet 3 miesiącach. Nigdy nie miałam problemów z tym. Tylko ja mam tę kartę a sprzęt widać, że był w idealnym stanie.
[b]5km - 27:10[/b] Silesia Marathon 01.10.2023
[b]10km - 56:03[/b] Silesia Marathon 01.10.2023
[b]HM Silesia - 02:09:30[/b] 01.10.2023
[url=viewtopic.php?f=28&t=57794]Komentarze do bloga[/url]
[b]10km - 56:03[/b] Silesia Marathon 01.10.2023
[b]HM Silesia - 02:09:30[/b] 01.10.2023
[url=viewtopic.php?f=28&t=57794]Komentarze do bloga[/url]
- Ziomal
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 37:08
- Życiówka w maratonie: 3:45
- Kontakt:
Witaj!50latek pisze:Czy może ktoś z was oddawał jakiś zakup do tego sklepu? W regulaminie jest, że można to zrobić z kartą Deca bezterminowo. Chciałbym oddać zegarek, jak dla mnie dość drogi, który po 6 tygodniach użytkowania okazał się całkowitym szmelcem i jest wadliwy. Nie chciałbym naprawy, tylko zwrot gotówki.
Jakiego sprzętu dotyczy ten post?
Czy udało Ci się rozwiązać swój problem? Jak wygląda obecna sytuacja? Chętnie pomogę

Pisz tu bądź priv.
pozdrawiam
[URL=https://matchnow.life]Verified Damsels[/URL]