Wyprzedaże

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mihumor pisze:uty są lekkie, moje w rozmiarze 44 - sztuka waży 410 g
:)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mihumor pisze:Buty są lekkie, moje w rozmiarze 44 - sztuka waży 410 g,
eeee.... na pewno nic Ci się nie pomyliło? 410g jedna sztuka i piszesz, że są lekkie? :niewiem: To już przecież nie żelazka tylko chyba kowadła jakieś.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Qba - mam tez ich startówki, ważą 210g sztuka, też są lekkie :hahaha: , to inne buty do innego zastosowania,nie każdy biega tylko w minimalach. Prawdopodobnie 90% półkowych butów w teren Asicsa czy Salomona z amortyzacją będzie cięższych, jak ktoś szuka amortyzowanych butów w teren na zimę to te są w miarę lekkie, jak pisałem ważą tyle ile najlżejsze Inov-8 z pelną amortyzacja oznaczoną u nich jako 4, lżejsze są tylko buty z amortyzacja niższą.
Piechu - wrzuć sobie buty w teren w rozmiarze 44 na wagę i zobacz. Zwykłe buty treningowe na asfalt lekkie w rozmiarze 42 jak podają producenci jak ważą 300 g to uchodzą za super lekkie, INOV-8 w rozmiarze 42 ważą ponoć 318g, w rozmiarze 44,5 już 410 - przynajmniej moje.Moje startówki w rozmiarze 44,5 ważą 290 g i wyglądają jak 60% amortyzowanych triali. To coś tam musi ważyć.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No właśnie wrzuciłem moje kaptereny 50 w rozmiarze 44 na wagę - sztuka 315g a mają tej pianki nawalone od cholery. Więc nadal obstaję przy zdaniu, że waga 410 to nie jest waga lekka ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To zależy do czego porównujesz, jak do Minimusów NB to są bardzo ciężkie tylko to jest zupełnie inny but. Tak jak pisałem i jak jest w opisie, to lekkie buty outdorowe, które można stosować do biegania (zimą) w terenie - wagowo są porównywalne do dobrych butów trialowych amortyzowanych. Jak waga lekka to takie ale to porównanie jak dla mnie bez sensu:
http://www.columbiasportswear.pl/Men%E2 ... L,pd.html#

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja rowniez pozostaję przy zdaniu, ze to buty cięzkie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
doprzodu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ciezkie to okreslenie wzgledne. Wiec jesli TY juz okreslasz ze ciezkie to ciezkie? Moze pobiegaj w roznych typach butow i wtedy sie wypowiadaj. Bo narazie wypowiadasz sie o wszystkim nie biegajac.jakies to dziwne:-)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak rozumiem rozmawiamy o butach biegowych. wymieniamy opinie. moim zdaniem buty, które ważą powyżej 300g są cieżkie. 400g to dla mnie osobiście b. ciężkie buciory. na pewno zależy to od tego, w jakich butach biega się na codzień. i tyle.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
doprzodu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jak rozumiem jak zawsze merytorycznie podszedles dosprawy- ja tak mowie i juz. Wyrazaj swoja opinie, czemu nie ale zwaz ze inni maja swoja i opieraja ja na doswiadczeniach biegowych, ty chyba nie...nie startujesz jednak kazdego probujesz udupic...isn't it a little bit weird?
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

doprzodu pisze:jak rozumiem jak zawsze merytorycznie podszedles dosprawy- ja tak mowie i juz. Wyrazaj swoja opinie, czemu nie ale zwaz ze inni maja swoja i opieraja ja na doswiadczeniach biegowych, ty chyba nie...nie startujesz jednak kazdego probujesz udupic...isn't it a little bit weird?
Tylko 9 wypowiedzi na forum i już mnie 2 razy zirytowałeś. Idź stad.
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:jak rozumiem rozmawiamy o butach biegowych. wymieniamy opinie. moim zdaniem buty, które ważą powyżej 300g są cieżkie. 400g to dla mnie osobiście b. ciężkie buciory. na pewno zależy to od tego, w jakich butach biega się na codzień. i tyle.
Ok - to są generalnie ciężkie buty w sensie ogólnym, jednak w swojej klasie i w charakterze zastosowania są do buty dosyć lekkie, trochę w rodzaju: dla kogoś kto jeździ quadem każda terenówka będzie ciężka. Ja biegam w różnych butach, mam teraz 8 par, od leciutkich minimali po ciężkie terenowe traktory, z tych 8 par ciężkie są tylko treningówki, w których biegłem swój pierwszy maraton - żeby życie nie było proste i czarno białe to te wspomniane buty wagowo mieszczą się w środku (mojej) stawki - mimo to te są ciężkie, pozostałe średnie lub lekkie - ale dla ciebie oprócz jednej pary wszystkie byłyby ciężkie - kwestia punktu widzenia.

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mihumor, jasne :) to nie jest sprawa warta kilku stron roztrząsania :)

jestem ciekawy wagi klasycznych butów terenowych, jakoś mi się kojarzyło, że 400g jednak nie przekraczają, ale chętnie to zweryfikuję.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
doprzodu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

qba nie wycofuj sie tak szybko kolega Mihumor napisal czytelnie i dosadnie to co rowniez mialem na mysli. Widzisz on tak jak ja lata w przeroznych butach-ja np od jom maraton, przez superglide, lunar i kilka ultra startowek az po kilka par traili...i mam takie samo zdanie jak w/w. Ty natomiast znowu wracasz do tego co gdzies przeczytales czy przedrukowali...pisz z doswiadczenia
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Też mi się tak wydawało w kwestii wagi triali, kupiłem te Columbie do chodzenia w zimie po mieście nawet nie wiedząc co to za buty :hahaha: , wrzuciłem na wagę, wziąłem klasyczne, amortyzowane triale z Inov-a, producent podaje 318g w rozmiarze 42, moje 44,5 ważą 400g :nienie: - to masywne buty z dużym traktorem na spodzie, ważą mniej niż wyglądają i na tego typu buty są niby lekkie, tak też je odbierałem w użytkowaniu - no i zdziwiłem się. Columbie minimale startowe, które mam ważą koło połowy z tego ale moim zdaniem na zimę i syf jak dla mnie się nie nadają.

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

doprzodu, proponuję przy okazji rozmowy z innymi forumowiczami, zanim uczepisz się jakiejś myśli i na jej podstawie wyciągniesz wnioski, sprawdzić czy czasami na pewno masz słuszność w tym co piszesz. pomoże to uniknąć takich sytuacji jak ta.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
ODPOWIEDZ