Tarmax New Balance zlewka klienta
- td0
- Zaprawiony W Bojach
Uważam, że zgłaszanie butów do reklamacji po przebiegnięciu w nich 900 km to lekka przesada.
Przypomniała mi się znajoma, która nie widziała nic złego w tym, że po jednorazowym (kilkukrotnym) użyciu sukienki, torebki, kurtki, ... zwracała ją bez powodu do sklepu. Korzystała z tego sposobu darmowego wypożyczania odzieży bardzo często. Non stop chodziła w nowych ciuchach.
Przypomniała mi się znajoma, która nie widziała nic złego w tym, że po jednorazowym (kilkukrotnym) użyciu sukienki, torebki, kurtki, ... zwracała ją bez powodu do sklepu. Korzystała z tego sposobu darmowego wypożyczania odzieży bardzo często. Non stop chodziła w nowych ciuchach.
- glootech
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Buty zazwyczaj mają gwarancję na rok. Oznacza to, że choćbyś biegał 24h na dobę przez cały rok, to obowiązkiem producenta jest przyjąć te buty i albo dokonać napraw, albo je wymienić. W końcu buty były użytkowane zgodnie z przeznaczeniem.
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dokładnie jak piszesz. Wielu daje nawet 2 lata. Było nie było kupujemy te buty niezwykle świadomie i świadomie je użytkujemy zgodnie z przeznaczeniem. Co innego gdyby kupić buty do biegania po asfalcie a użytkować w tenisie - zupełnie inny ruch, inne obciążenia itd, więc mogą się rozlecieć po kilku miesiącach. Ale jakby mi jakiś serwis nie przyjął mojego buta do reklamacji to zrobiłbym prawdziwą aferę i podałbym chyba do sądu (sam nie wiem co jeszcze i jak
) tym bardziej, że właściwie każdy bieg poza rozgrzewką jestem w stanie pokazać na mapie (NST) i udowodnić każdy przebiegnięty kilometr
Jak się producent zarzeka, że 2 lata to 2 lata. A nie to niech montuje w każdym bucie pedometr i daje gwarancję jak producenci samochodów - 2 lata lub 1000km
Oczywiście niech już ten pedometr będzie kompatybilny z różnymi urządzeniami 

-
- Rozgrzewający Się
Widzę, że nie wszyscy rozumieją co to jest gwarancja. Dla doprecyzowania sytuacji z reklamacją Asics-a, dodam że zgłosiłem reklamację z prośbą o naprawę lub wymianę na nową parę. Producent sam zdecydował o zwrocie pieniędzy. Wiele osób nie korzysta z praw konsumenckich i to jest ich wybór, a raczej brak wiedzy i odwagi cywilnej. Oczywistym jest, żeby nie przeginać jak znajoma td0.
-
- Wyga
A ja walcze z kolei od 1,5 miesiaca z Sizeerem, gdzie kupilem Asicsy, ktore zaczely sie przecierac na zapietkach juz po 3 miesiacach prawidlowego uzytkowania. Dostalem juz dwie opinie rzeczoznawcow, ktore sa wzajemnie sprzeczne. Mam wrazenie, ze sa one sporzadzane maszynowo i dla wielu roznych firm. Nie zdziwie sie, jesli dla Tarmaxa pisza te same osoby, poniewaz styl zalatwiania jest dokladnie taki sam. Na odwal sie, byle klient nie mial racji. A tu racje niestety mam.
W tych sprzecznych opiniach pisza mi raz, ze buty zle sznuruje (za luzno), a w drugiej znowu, ze nie rozsznurowuje, jak zakladam. Ubaw po pachy. Oczywiscie zaraz napisalem kolejne pismo, tyle, ze nikt tych pism, jak widze nie czyta. Nie odnosza sie do argumentow i do materialow dodatkowych. Ja zalaczylem np. kilka zdjec innych butow, w ktorych biegalem lub biegam, o duzo wiekszych przebiegach, a mimo to bez uszkodzen takiego typu. Jak grochem o sciane. Pseudorzeczoznawcy pisza swoje, wzajemnie wykluczajac swoje opinie i zupelnie nie odnoszac sie do argumentow.
Szczerze mowiac, jest mi juz wszystko jedno, czy kolejna reklamacje mi uznaja. Chodzi mi teraz tak naprawde o sprawdzenie, jak daleko w swej pazernosci i glupocie mozna sie posunac, a pozniej to opisze na forum, albo w ktorejs z naszych branzowych gazet. Nie ukrywam, ze jesli i teraz dostane paczuszke od rzeczoznawcy, bo tak sie w Sizeerze zalatwia reklamacje, zwroce sie do Rzecznika Praw Konsumentow. Zobaczymy jak bedzie. Nie mam zamiaru odpuszczac, a wszystkim radze szerokim lukiem omijac sklepy z napisem Sizeer. Brak profesjonalizmu przy zakupie, koszmarny, wrecz chamski sposob zalatwiania reklamacji.
Szkoda nerwow, nie mowiac o kasie.
W tych sprzecznych opiniach pisza mi raz, ze buty zle sznuruje (za luzno), a w drugiej znowu, ze nie rozsznurowuje, jak zakladam. Ubaw po pachy. Oczywiscie zaraz napisalem kolejne pismo, tyle, ze nikt tych pism, jak widze nie czyta. Nie odnosza sie do argumentow i do materialow dodatkowych. Ja zalaczylem np. kilka zdjec innych butow, w ktorych biegalem lub biegam, o duzo wiekszych przebiegach, a mimo to bez uszkodzen takiego typu. Jak grochem o sciane. Pseudorzeczoznawcy pisza swoje, wzajemnie wykluczajac swoje opinie i zupelnie nie odnoszac sie do argumentow.
Szczerze mowiac, jest mi juz wszystko jedno, czy kolejna reklamacje mi uznaja. Chodzi mi teraz tak naprawde o sprawdzenie, jak daleko w swej pazernosci i glupocie mozna sie posunac, a pozniej to opisze na forum, albo w ktorejs z naszych branzowych gazet. Nie ukrywam, ze jesli i teraz dostane paczuszke od rzeczoznawcy, bo tak sie w Sizeerze zalatwia reklamacje, zwroce sie do Rzecznika Praw Konsumentow. Zobaczymy jak bedzie. Nie mam zamiaru odpuszczac, a wszystkim radze szerokim lukiem omijac sklepy z napisem Sizeer. Brak profesjonalizmu przy zakupie, koszmarny, wrecz chamski sposob zalatwiania reklamacji.
Szkoda nerwow, nie mowiac o kasie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dostalem juz dwie opinie rzeczoznawcow, ktore sa wzajemnie sprzeczne. Mam wrazenie, ze sa one sporzadzane maszynowo i dla wielu roznych firm. Nie zdziwie sie, jesli dla Tarmaxa pisza te same osoby, poniewaz styl zalatwiania jest dokladnie taki sam. Na odwal sie, byle klient nie mial racji. A tu racje niestety mam.
W tych sprzecznych opiniach pisza mi raz, ze buty zle sznuruje (za luzno), a w drugiej znowu, ze nie rozsznurowuje, jak zakladam. Ubaw po pachy. Oczywiscie zaraz napisalem kolejne pismo, tyle, ze nikt tych pism, jak widze nie czyta. Nie odnosza sie do argumentow i do materialow dodatkowych.
Czy Pan rzeczoznawca może był z Krakowa inicjały TŚ - z Centralnego laboratorium Przemysłu Obuwniczego, bo ja mam w odmowie reklamacji takie same sformułowania odnośnie sznurowania butów, może jeszcze uzył okreslenia" skacząca pieta"
Ja dostałem informację ze mam buty do nich po raz kolejny odesłac - zobaczymy co bedzie KUPIŁEM 9 wrzesnia i raz w nich pobiegałem zaraz mamy listopad !!! Mają na nosie delikatnie mowiac - byle kupic w koncu 370 zł nie tanio było i ani kasy ani butów ale załatwic reklamacje z powodu wady fabrycznej - to już nie za bardzo co za badziewie ten Tarmax
pzdr
W tych sprzecznych opiniach pisza mi raz, ze buty zle sznuruje (za luzno), a w drugiej znowu, ze nie rozsznurowuje, jak zakladam. Ubaw po pachy. Oczywiscie zaraz napisalem kolejne pismo, tyle, ze nikt tych pism, jak widze nie czyta. Nie odnosza sie do argumentow i do materialow dodatkowych.
Czy Pan rzeczoznawca może był z Krakowa inicjały TŚ - z Centralnego laboratorium Przemysłu Obuwniczego, bo ja mam w odmowie reklamacji takie same sformułowania odnośnie sznurowania butów, może jeszcze uzył okreslenia" skacząca pieta"
Ja dostałem informację ze mam buty do nich po raz kolejny odesłac - zobaczymy co bedzie KUPIŁEM 9 wrzesnia i raz w nich pobiegałem zaraz mamy listopad !!! Mają na nosie delikatnie mowiac - byle kupic w koncu 370 zł nie tanio było i ani kasy ani butów ale załatwic reklamacje z powodu wady fabrycznej - to już nie za bardzo co za badziewie ten Tarmax
pzdr
andrzej/gdy
1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jak wiecie sprawa dotyczyla butów MT 909OR - Prawie po 50 dniach od reklamacji i potem odwołania od decyzji reklamacyjnej Wymieniono mi buty na nowe z nowym paragonem. Ale odwołanie od decyzji reklamacyjnej pisałem na rece samego prezesa oraz do tego nieszczesnego laboratorium od butów w Krakowie. Trwało to sporo ale mam wymienione buty. Czas najwyższy bo pogoda wlasnie juz sie zrobiła na to zeby ich zaczac intensywnie uzywac.
Wiec walczcie o swoje do konca
pzdr
Wiec walczcie o swoje do konca
pzdr
andrzej/gdy
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Gratulacje za wytrwałość! Szacun, że się nie poddałeś.
- run
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Również gratuluję wytrwałości. Ja stwierdziłem, że olewam Intersport i Nike skoro oni olewają mnie. Jeśli coś tam kiedyś kupię to tylko jeśli trafię na dużą wyprzedaż 

-
- Rozgrzewający Się
mam problem z reklamacją NB. Pierwsza reklamacja nie doszła do skutku. Rzeczoznawca napisał, że wada wynikła z uszkodzenia mechanicznego, a tak naprawdę to skóra z których wykonane są buty to jakieś badziew i pękła. Jak załatwić tą sprawę? I czy dowód reklamacji nie powinien być wydany z kopią dla mnie?
-
- Rozgrzewający Się
26.03.2010 kupiłem buciki New Balance w Tarmaxie z Rzeszowa model MT840GR,lekkość i wygląd bucika rewelacja! ale zadowolenie nie trwało długo.Po przejściu około 400m zaczęło się obcieranie prawej kostki,więc nie czekając długo zrobiłem w tył zwrot i do domu.Po przyjściu okazało się że tył nogi jest cały we krwi!!! przejechałem palcem po piętce i okazało się że jest tam jakiś gruby guz,buty miałem tylko raz założone.Odesłałem więc w ramach reklamacji do sklepu z nadzieją że wymienią na dobrą parę,jakież było moje zdziwienie gdy dzisiaj odebrałem i zobaczyłem że buty próbowano naprawić! na odwrocie zgłoszenia mądry Pan Tadeusz Ślanda napisał że obuwie było bez wad i nadawało się do użytkowania,tylko ja wciskałem buty na siłę,nie używałem łyżki,nie poluzowałem sznurowadeł,urwałem gąbkę na piętce i jął zadeptałem ! czysty kretinizm! Nowy zadeptany but w którym przeszedłem raptem 800m Poruszę niebo i ziemię aby wymieniono na dobrą parę ale zwrócono mi gotówkę.Dodam jeszcze że buciki dostałem bez paragonu i faktury dopiero po rozmowie telefonicznej dosłano mi fakturę tłumacząc się tym że czekają najpierw na zaksięgowanie pieniędzy
ale jaja. Absolutnie nie polecam firmy TARMAX z Rzeszowa!!!

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- torronto
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:21
- Życiówka w maratonie: 2:58:52
- Kontakt:
Dla Tarmaxu niemożliwością jest również wymiana rozmiarówki. Wygrałem buty NB na maratonie i handlowcy z Rzeszowa stwierdzili, że nie mogą podmienić rozmiaru (tego samego modelu, oczywiście), ponieważ "juz mają wszystko poksięgowane".
Śmiech na sali.

www.bieganie.torun.pl