Teraz jest Pn, 17 grudnia 2018, 06:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 874 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 59  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 29 czerwca 2018, 08:13 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 3538
Lokalizacja: Szczecin
Slawcio napisał(a):
... bo połączone treningi są tylko lokalnie w powercenter, jak się eksportuje taki trening to plik ma tylko dane ze stryda, więc takie łączenie jest tylko w powercenter. I nie da się takiego dodać do runalyze.


Coś musisz robić źle. Taki połączony plik .fit jest jak najbardziej pełnowartościowy i posiada wszystkie dane.
W runalyze można sobie to analizować i więcej danych jest w statystykach:
Obrazek

Obrazek

Plik .fit z Powercenter można też wrzucić do Endomondo i tam będą dodatkowe dane związane z mocą:
Obrazek

Dlatego ja wysyłam pliki do Powercenter i pisałem do supportu jak nie chciało mi się połączyć. Czasami tak się zdarza, że nie połączy ale w większości przypadków nie ma z tym problemu.

Cytuj:
..widzę że się wysyła, i nic się nie dzieje.

Musisz poczekać, aż będzie komunikat o sukcesie importu pliku .tcx.

_________________
Nie pozwól, by to czego nie możesz zrobić powstrzymywało Cię od zrobienia tego, co jesteś w stanie zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 29 czerwca 2018, 13:50 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 182
Lokalizacja: Białystok
keiw napisał(a):
Musisz poczekać, aż będzie komunikat o sukcesie importu pliku .tcx.


czy 10 minut czekania wystarczy? jak pisałem nic się nie dzieje. Po jakim mniej więcej czasie jest komunikat o sukcesie importu?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 29 czerwca 2018, 16:32 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 3538
Lokalizacja: Szczecin
Zależy to od wielkości pliku .tcx i od prędkości twojego łącza, ale zazwyczaj jest to kilka, kilkanaście sekund.

Tu przykład, akurat z tego treningu, który już importowałem i nie chce się scalić:
Obrazek

Pasek postępu upluadu leci do końca i po chwili masz na dole w dymku komunikat. Wracasz wtedy do zakładki "Analyze", odświeżasz okno przeglądarki (F5) i już dany trening powinien być scalony.

Z doświadczenia powiem, że jeśli używasz autopazy lub pauzy ręcznej to raczej taki trening nie będzie scalony, bo dane z Powercenter będą się różniły od tych z pliku .tcx i nie zostaną scalone. Ja pauzy nie używam.

_________________
Nie pozwól, by to czego nie możesz zrobić powstrzymywało Cię od zrobienia tego, co jesteś w stanie zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 29 czerwca 2018, 16:35 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 6 czerwca 2015, 12:46
Posty: 337
Lokalizacja: Przemyśl
Jeszcze mógłbyś spróbować na innej przeglądarce. Może zadziała.

_________________
Obrazek

10 km - 42:12 -10.07.2016r.
Półmaraton - 1:37:47 - 10.04.2016r.
Maraton - 3:30:47 - 09.10.2016r.

"Opisać przeżycie jakim jest maraton komuś, kto nigdy tego nie doświadczył, to jak próba opisania koloru komuś, kto urodził się ślepy."


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 29 czerwca 2018, 17:30 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 29 sierpnia 2009, 15:48
Posty: 1784
Lokalizacja: Warszawa
U mnie podobnie. Safarii i Chrome. Przyjmuje pliki i na tym koniec. Od tygodnia nie chce automatycznie importować. Ręcznie też nie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 29 czerwca 2018, 17:52 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 3538
Lokalizacja: Szczecin
Ja korzystam z Opery.
Na forum Stryda u kilku osób okazało się, że problemy stanowiły blokery treści/reklam.

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Nie pozwól, by to czego nie możesz zrobić powstrzymywało Cię od zrobienia tego, co jesteś w stanie zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 29 czerwca 2018, 20:16 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 182
Lokalizacja: Białystok
U mnie to raczej nie wina przeglądarki, próbowałem:
Windows nowiutki chrome - nie ma dymku/nic się nie dzieje, firefox tak samo, IE strona nie działa
Linux podobnie firefox/opera/seamonkey nic się nie dzieje konqueror strona nie działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 29 czerwca 2018, 20:50 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 3538
Lokalizacja: Szczecin
Przed chwilą wrzuciłem dzisiejszego .tcx i tym razem poszło bez problemu co jest komunikowane w ten sposób:
Obrazek

Jestem naprawdę zadowolony z tej bety oprogramowania sprzętowego.
Biegałem po zmierzonym odcinku w jedną stronę jest 707 m przebiegałem przez ulicę i powrót taka sama odległość, powiedzmy ulica 10 m x2 więc powrotny odcinek miał 727 m.
Tak zmierzył to Stryd:
Obrazek
Pomijamy pierwszy i ostatni odcinek bo to dobiegnięcie i powrót.

_________________
Nie pozwól, by to czego nie możesz zrobić powstrzymywało Cię od zrobienia tego, co jesteś w stanie zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 29 czerwca 2018, 21:47 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 6 czerwca 2015, 12:46
Posty: 337
Lokalizacja: Przemyśl
A support twierdzi że z bętą jest coś nie tak a wersja 1.1.7 działa dobrze (pomimo ewidentnych błędów jakie im przedstawiłem). Kiedyś kun zajmował się firmware i można było więcej "załatwić". Teraz nie raczyli odpisać na mojego maila.

_________________
Obrazek

10 km - 42:12 -10.07.2016r.
Półmaraton - 1:37:47 - 10.04.2016r.
Maraton - 3:30:47 - 09.10.2016r.

"Opisać przeżycie jakim jest maraton komuś, kto nigdy tego nie doświadczył, to jak próba opisania koloru komuś, kto urodził się ślepy."


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 29 czerwca 2018, 22:43 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 3538
Lokalizacja: Szczecin
Dziwne, ze mną support po mailu koresponduje na bieżąco i nawet przed chwilą podziękowali za opinię o becie.
Fakt, że kun już nie odpisuje, mnie właśnie on do supportu skierował.

Wysłane z mojego SM-G950F .

Edit:
Dziwne jest, że chwalą 1.1.7 bo sporo osób jedzie po tym firmware.

_________________
Nie pozwól, by to czego nie możesz zrobić powstrzymywało Cię od zrobienia tego, co jesteś w stanie zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 30 czerwca 2018, 00:07 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 182
Lokalizacja: Białystok
Chyba już wiem jak powercenter łączy te treningi. Wydaje mi się że używa do tego mocy. Jak uploaduje plik z m430 w którym nie ma mocy nic się nie dzieje. Jak wysyłam plik z biegu z garmina 310XT też nic się nie dzieje, a jak wysyłam plik z roweru czyli 310XT w którym jest moc to wtedy to działa łączy treningi, dodaje tętno i extra dane.

Jak tak czytam o problemach z firmware to nie mam zamiaru go aktualizować. Mi ta wersja którą dostałem załadowaną oryginalnie 1.1.4 działa stabilnie. Kręcąc kółka w swojej okolicy pokazuje je w miarę równo.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 30 czerwca 2018, 00:19 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): So, 15 maja 2010, 23:49
Posty: 1699
Koledzy, dwa pytania,...
1. Jak zobaczyć cząstkowy dystans a nie zaokrąglany do pełnej dziesiątki.
2. Kalibrowaniem na bieżni i wyszło mi,...
Pierwszy raz 4x400=1570
Drugi raz 4x400=1580.
Ustawiłem 100,02.
Czy wg. Was to jest ok.
Dlaczego, tuż po rozpoczęciu biegu, pokazuje mi głupoty dotyczące tempa biegu. Np. że biegnę 7’30”/km. Z czasem się to stabilizuje. Nie biegłem szybko ale gdzieś w okolicy 5’35”-5’40”.
Jak ścisgnac wersje beta kolejnej aktualizacji. Może ktoś podać link?
Powoli tracę serce do tego Stryda. Rozumiem, ze zmieniając buty będę musiał zawsze dymac na stadion aby wykonać kolejne kalibrację. No, chyba że Wy zmienicie buty i Stryd działa prawidłowo,...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 30 czerwca 2018, 02:05 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 182
Lokalizacja: Białystok
Ryszard N. napisał(a):
1. Jak zobaczyć cząstkowy dystans a nie zaokrąglany do pełnej dziesiątki.

zobaczyć gdzie? w zegarku, www?
w runalyze najdokładniej widać w czasie dodawania lub edycji biegu.
Ryszard N. napisał(a):
2. Kalibrowaniem na bieżni i wyszło mi,...
Pierwszy raz 4x400=1570
Drugi raz 4x400=1580.
Ustawiłem 100,02.
Czy wg. Was to jest ok.

jak dla mnie to powinno być 101,58
Ryszard N. napisał(a):
Dlaczego, tuż po rozpoczęciu biegu, pokazuje mi głupoty dotyczące tempa biegu. Np. że biegnę 7’30”/km. Z czasem się to stabilizuje. Nie biegłem szybko ale gdzieś w okolicy 5’35”-5’40”.

na pewno masz tempo i dystans ze stryda? może ustawiony jest gps.
Jak w zegarku nie znajdziesz ustawienia, sprawdź w tunelu czy lesie.

Ryszard N. napisał(a):
Rozumiem, ze zmieniając buty będę musiał zawsze dymac na stadion aby wykonać kolejne kalibrację. No, chyba że Wy zmienicie buty i Stryd działa prawidłowo,...

Podobno po zmianie butów pokazuje tak samo, jeszcze to sprawdzę.
Ja skalibrowałem na bieżni, po ostatnich zawodach na atestowanej trasie wprowadziłem korektę, następnie zmierzyłem dosyć dokładnie w swojej okolicy kółko które często biegam 1,31 km. I teraz wszelkie zmiany butów/firmware będę sprawdzał z tą swoją pętlą.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 30 czerwca 2018, 07:53 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): So, 15 maja 2010, 23:49
Posty: 1699
Tempo i dystans mam ze Stryda. Niezależnie mam załączony GPS.
Z Fenixa5 nie da się ustawić parametru 101,58. Można np. 101,50 lub 101,60.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 30 czerwca 2018, 08:59 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 29 sierpnia 2009, 15:48
Posty: 1784
Lokalizacja: Warszawa
Ryszard N. napisał(a):
Z Fenixa5 nie da się ustawić parametru 101,58. Można np. 101,50 lub 101,60.

Drugie miejsce po przecinku? To już precyzja godna mistrza świata :)


Wysłane z iPhone


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 874 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 59  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Denzel i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL