Vantage M pokazuje około 10 m:

Faktycznie tu V-M coś jest opóźniony. Muszę zobaczyć u siebie jak to wygląda. Nie zwróciłem uwagi na to wcześniej.
Musimy sprostować, ponieważ nie działa to w ten sposób. Nadajniki H10 oraz H7 wysyłają informację o tętnie równocześnie, przy użyciu dwóch technologii: Bluetooth Smart oraz częstotliwości 5 kHz. Nie ma możliwości wyłączenia jednej bądź drugiej transmisji danych.keiw pisze: SK - na 100% nie. Przed biegiem sprawdziłem w aplikacji Polar BEAT czy nie mam włączonej opcji działania H10 z 2 urządzeniami. Nie miałem. Pierwsze uruchomiłem Polar V800 i on wykrył puls z H10 i już inne urządzenie w takiej sytuacji nie chwyci pulsu z pasa.
Dodatkowo A360 zawsze pyta, jeśli widzi pas, o to czy z nim się połączyć. To nie był jednorazowy test A360. Ten zegarek testowałem już wcześniej i zawsze wypadał świetnie.
Rzeczywiście odnotowaliśmy kilka przypadków, w których zegarek nie naliczał dystansu od samego początku treningu. Przekazaliśmy już do naszego działu technicznego uwagi w tej kwestiiszymar pisze: @Sport_Konsulting czy spotkaliście się z takimi problemami? zegarek generalnie bardzo mi się podoba, do pomiaru tętna z nadgarstka nie mam zastrzeżeń i podchodzę do tego tak jak opisaliście wyżej. Jednak mam nadzieję, że ten problem z gps jest tylko przejściowy i zegarek nawet w dużym mieście zacznie się dobrze spisywać w tym aspekcie.
Nie do końca tak to wygląda. W modelach serii Vantage, dostęp do funkcji zegarka został zaprojektowany w inny sposób niż dotychczas. Menu znane chociażby z modelu V800 rzeczywiście można porównać do wyżej opisanego menu, ale w Vantage, służy ono jedynie do zmiany ustawień lub przejściu do trybu treningowego i testu ortostatycznego (w modelu V).keiw pisze:OK, opiszę co mamy w menu:
1. Rozpocznij trening
- tu wybieramy dyscyplinę i tu pojawia się nam zaplanowany trening do zrealizowania
Nie mamy tu żadnych możliwości konfiguracji podświetlenia, wysokości, GPS czy footpoda.
2. Test ortostatyczny
- Rozpocznij test z sensor. tętna
- Najnowsze wyniki
- Resetuj okres testów
3. Ustawienia - bogato nie jest![]()
3.1 Ustawienia ogólne
- Połącz i synchroniz.
- Ustawienia rowerowe (widoczne wyłącznie po połączeniu sensora rowerowego z zegarkiem) - opis z instrukcji, ja nie mam sensora
- Ciągły pomiar tętna (Włączone/Wyłączone)
- Zalecenia (Włączone/Wyłączone)
- Tryb samolotowy (Włączone/Wyłączone)
- Jednostki (Metryczne/Imperialne)
- Język
- Informacje o zegarku
3.2 Dane osobiste (masa, wzrost, płeć, itp) - to co mamy ustawione we Flow
3.3 Ustawienia zegarka
- Alarm - tak głęboko jest schowany![]()
- Tarcza zegara (cyfrowa lub analogowa)
- Godzina (24/12 h)
- Data (ustawienia i format)
- Pierwszy dzień tygodnia
I tyle. Więcej nic nie ma.
Można sobie to sprawdzić w instrukcji od strony 26.
Z tego też korzystam, ale dane tam zawarte są dość skąpe.Sport_Konsulting pisze:
Nie do końca tak to wygląda. ...
Dostęp do danych rejestrowanych przez zegarek możemy uzyskać, zmieniając kolejno ekrany główne. ...
Dodamy jeszcze, że rozpocząć trening można przez przytrzymanie czerwonego przycisku, nie tylko poprzez wejście do menu
Jak żona będzie w pobliżu, to każdy z tych zegarków, gdybym im pozwolił, to i tak by puls z H10 złapał.wystarczy że ty będziesz miał oba zegarki na ręce a np. żona założy pas H10
Zarówno informacje o poszczególnych okrążeniach jak i szczegółowe informacje o śnie, dostępne są w aplikacji Polar Flow po zsynchronizowaniu zegarka z telefonem. Jest to przede wszystkim efekt popularyzacji telefonów komórkowych. W dzisiejszych czasach dostęp do tego typu urządzeń jest tak powszechny i łatwy, że większość użytkowników ma smartfona pod ręką cały dzień.szymar pisze:A czy jest w polar vantage m (albo będzie po aktualizacji) żeby z poziomu zegarka, po zakończonym treningu, przejrzeć czasy poszczególnych okrążeń? W polar m400 jest taka opcja, zarówno orzy autolapach jak i okrazeniach łapanych ręcznie.
No pewnie, że jest to dostępne w polar flow, ale ja sobie osobiście lubiłem na szybko trening przeklikać w zegarku i sprawdzić jak wyglądało tempo i tętno na poszczególnych okrazeniach. Nie zawsze od razu rzucam sie do zgrywania treningu do polar flow. Czy taka opcja podglądu okrążeń (czas/tempo/tętno) ma szansę znaleźć sie w zegarku?Sport_Konsulting pisze:
Zarówno informacje o poszczególnych okrążeniach jak i szczegółowe informacje o śnie, dostępne są w aplikacji Polar Flow po zsynchronizowaniu zegarka z telefonem. Jest to przede wszystkim efekt popularyzacji telefonów komórkowych. W dzisiejszych czasach dostęp do tego typu urządzeń jest tak powszechny i łatwy, że większość użytkowników ma smartfona pod ręką cały dzień.
W związku z tym, po zakończonym treningu wystarczy kilka minut, aby dane z zegarka znalazły się w aplikacji, gdzie widok danych treningowych jest bardziej przejrzysty i szczegółowy![]()