Stryd 2.0 (footpod)
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ano mam i wgrałem wczoraj. dzisiejsze zawody na 10km pokazał mi z dokładnością do 1 m. trasa atestowana. ale po wgraniu chyba 1.1.6, dystans zaczął się chrzanić i od 1.1.8 ma recznie ustawiony faktor na 102.3 bodajże.
niemniej wykres ładnieszy, pokazuje jakby dokładniej i wogóle ach i och.
tylko kurna, wciąż nie biega za mnie
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
U mnie z dzisiejszych zawodów na 10 km jest tak:
A dokładnie:
Ja nie jestem w grupie beta testerów, mam oficjalny soft 1.1.2.
Dokładność wręcz poraża - pozytywnie
A dokładnie:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
Też to zauważyłem!cichy70 pisze:ano mam i wgrałem wczoraj. dzisiejsze zawody na 10km pokazał mi z dokładnością do 1 m. trasa atestowana. ale po wgraniu chyba 1.1.6, dystans zaczął się chrzanić i od 1.1.8 ma recznie ustawiony faktor na 102.3 bodajże.
Przy biegu ok 5:00/km stryd pokazuje ok 5:30/km. Zaniża też przebyty dystans oraz spadły mi kalkulacje mocy.
Napisałem właśnie na forum stryda pytanie czy ma to związek z betą...
-
- Zaprawiony W Bojach
keiw pisze:U mnie z dzisiejszych zawodów na 10 km jest tak:
A dokładnie:
Jaką kalibrację masz ustawianą? U mnie z zawodów na dychę wychodzi pomiędzy 97.2 a 97.5
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
już widzę Kun wypytuje następnych o to.blazko pisze: Też to zauważyłem!
Przy biegu ok 5:00/km stryd pokazuje ok 5:30/km. Zaniża też przebyty dystans oraz spadły mi kalkulacje mocy.
fakte jest, że zanim wgrałem betę nie miałem najmniejszych problemów, a podkusiło mnie zapisać sie na betatestera no i od razu tempo i dystans poszedł się ...
natomiast po kalibracji, dziś na zawodach na 10km piknął min 1okm dokładnie na lini pomiaru czasu, no ale to czysty przypadek mysle, bo trochę zygzakiem też biegłem
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
A biegłeś zawody po chodniku, czy po wewnętrznej części drogi, a może po zewnętrznej linii drogi - pytam z czystej ciekawości.cichy70 pisze:już widzę Kun wypytuje następnych o to.blazko pisze: Też to zauważyłem!
fakte jest, że zanim wgrałem betę nie miałem najmniejszych problemów, a podkusiło mnie zapisać sie na betatestera no i od razu tempo i dystans poszedł się ...
natomiast po kalibracji, dziś na zawodach na 10km piknął min 1okm dokładnie na lini pomiaru czasu, no ale to czysty przypadek mysle, bo trochę zygzakiem też biegłem
Bo chyba każdy organizator mierzy trasę biegu po ulicy, dzisiaj u siebie widziałem jak nie którzy skracali dystans obcinając przebiegając po chodniku, aby skrócić kąt, zamiast po ulicy. [gdy był zakręt, rzecz jasna]
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
Poczekam jeszcze z dzień / dwa i poproszę chłopaków o powrót do wersji stabilnych.cichy70 pisze: już widzę Kun wypytuje następnych o to.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Ja biegam z Polar V800 i mam ustawiony współczynnik kalibracji na "1.000" czyli czyta to co mu Stryd podaje.thomekh pisze:...
Jaką kalibrację masz ustawianą? U mnie z zawodów na dychę wychodzi pomiędzy 97.2 a 97.5
Mój Blog "Luźne wpisy"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
W niedzielę miałem jeszcze zawody, więc nic wcześniej nie robiłem z tym, że Stryd ciągle pokazywał mi poziom naładowania "0%".
Po zawodach miałem napisać reklamację, ale wpadłem jeszcze na jeden pomysł.
W niedzielę wieczorem uruchomiłem na zapasowym smartfonie aplikację Stryd i wystartowałem w niej trening.
Telefon rejestrował trening przez ponad 23h - naprawdę niezły wynik, tym bardziej, że wcześniej przez kilka godzin czujnik był wykorzystywany w treningach.
Nie wiem jaki był poziom naładowania, jak uruchomiłem trening z poziomu telefonu, bo nie można było tego sprawdzić.
Być może taki długi czas pracy czujnika wynika z tego, że leżał on statycznie obok telefonu.
Wczoraj wieczorem telefon, po ponad 23h, wyrzucił komunikat, że brak połączenia z czujnikiem.
Zakończyłem trening. Sprawdziłem w ustawieniach, czy Stryd jest wykrywany - nie był, bo zupełnie się rozładował. O to właśnie mi chodziło.
Położyłem więc czujnik na ładowarce. Zapaliła się dioda sygnalizująca ładowanie. Kompletne ładowanie trochę trwało - ok. 2h.
Po tym, jak zgasła dioda, zrobiłem jeszcze Soft Reset, dla pewności i celem usunięcia z czujnika rejestrowanego dobowego "niby treningu".
Sprawdziłem w aplikacji poziom naładowania i już nie miałem 0%, ale 99%.
Dziś rano dla pewności sprawdziłem ponownie:
Idąc do pracy założyłem, celem przeprowadzenia testu, czujnik na buta i uruchomiłem trening w Polar V800.
Zegarek już nie wyrzucił komunikatu o niskim poziomie baterii w Stryd.
Trening się zarejestrował bez najmniejszego problemu. Aplikacja teraz pokazuje poprawny poziom naładowania, obecnie 98%.
Mam nadzieję, ze już będzie OK
Cieszę się, że nie muszę reklamować urządzenia, bo jestem z niego bardzo, bardzo .... zadowolony
Po zawodach miałem napisać reklamację, ale wpadłem jeszcze na jeden pomysł.
W niedzielę wieczorem uruchomiłem na zapasowym smartfonie aplikację Stryd i wystartowałem w niej trening.
Telefon rejestrował trening przez ponad 23h - naprawdę niezły wynik, tym bardziej, że wcześniej przez kilka godzin czujnik był wykorzystywany w treningach.
Nie wiem jaki był poziom naładowania, jak uruchomiłem trening z poziomu telefonu, bo nie można było tego sprawdzić.
Być może taki długi czas pracy czujnika wynika z tego, że leżał on statycznie obok telefonu.
Wczoraj wieczorem telefon, po ponad 23h, wyrzucił komunikat, że brak połączenia z czujnikiem.
Zakończyłem trening. Sprawdziłem w ustawieniach, czy Stryd jest wykrywany - nie był, bo zupełnie się rozładował. O to właśnie mi chodziło.
Położyłem więc czujnik na ładowarce. Zapaliła się dioda sygnalizująca ładowanie. Kompletne ładowanie trochę trwało - ok. 2h.
Po tym, jak zgasła dioda, zrobiłem jeszcze Soft Reset, dla pewności i celem usunięcia z czujnika rejestrowanego dobowego "niby treningu".
Sprawdziłem w aplikacji poziom naładowania i już nie miałem 0%, ale 99%.
Dziś rano dla pewności sprawdziłem ponownie:
Idąc do pracy założyłem, celem przeprowadzenia testu, czujnik na buta i uruchomiłem trening w Polar V800.
Zegarek już nie wyrzucił komunikatu o niskim poziomie baterii w Stryd.
Trening się zarejestrował bez najmniejszego problemu. Aplikacja teraz pokazuje poprawny poziom naładowania, obecnie 98%.
Mam nadzieję, ze już będzie OK
Cieszę się, że nie muszę reklamować urządzenia, bo jestem z niego bardzo, bardzo .... zadowolony
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
A ile (i które) z liczących się firm nie składa swoich telefonów głównie w Chinach?
Blog
Komentarze do bloga
10 km: 45:24 (2017) -> 42:04 (2018) -> 41:15 (2019)
HM: 1:42:54 (2017) -> 1:36:33 (2018) ->1:31:20 (2019)
Komentarze do bloga
10 km: 45:24 (2017) -> 42:04 (2018) -> 41:15 (2019)
HM: 1:42:54 (2017) -> 1:36:33 (2018) ->1:31:20 (2019)
-
- Zaprawiony W Bojach
Mówię z doświadczenia. Stryda nie zaktualizuję lub nie zrestartuję przez huawei czy xiaomi. Natomiast z samsunga czy apple bez problemów. Winny jest moduł bluetooth oraz zapewne android zainstalowany na tych typowo chińskich komputerkach.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Ale kogo pytasz, mnie?thomekh pisze:Jakiego masz smartphone? Jak któryś z huawei i podobnych to sprawa jest jasna....
Co ma poziom wskazań poziomu naładowania przekazywany przez Stryd z telefonem?
Zawiesił się coś sam sprzęt, bo taki poziom przekazywał sam czujnik.
Zegarek Polar V800 już od samego początku wyrzucał info, że czujnik jest rozładowany.
To info dostawał od sparowanego czujnika a nie z telefonu.
Aplikację mam zainstalowaną na Samsung Galaxy S8 i wszystkie operacje do tej pory robiłem na tym telefonie.
Dobowy trening w celu rozładowania robiłem na Xiaomi Mi3.
Dodam, że na Mi3 nigdy nie miałem żadnych problemów z BT. Teraz to jest mój telefon zapasowy, ale przez 3 lata dzielnie mi służył.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
Hm nie zauważyłem tego polara. Ok. Pytałem, bo mi raz smartphone trzymał połączenie ze strydem mimo, że aplikacja została wyłączona. Przy próbie połączenie stryda z applem wyskakiwała informacja, że nie ma stryda w pobliżu. W garminie pojawiały się błędy związane z łącznością ze strydem. Pomógł reset telefonu. Bezpiecznie to całkowicie odparować stryda od telefonu i parować tylko podczas aktualizacji.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Nigdy nie miałem takiej sytuacji, by aplikacja w telefonie "trzymała" Stryd, ale dobrze wiedzieć, że może się coś takiego przytrafić.
Mam pytanie, czy w wersjach beta "ogarnęli" już problem początkowej bezwładności czujnika?
Na 1.1.2 trwa to czasami nawet 15 sek:
Czasami złapie już po 3 sek, tu w drugiej jeszcze nie pokazywał wartości, a w trzeciej już załapał:
Dlatego pierwszy kilometr ma przekłamanie.
Mam pytanie, czy w wersjach beta "ogarnęli" już problem początkowej bezwładności czujnika?
Na 1.1.2 trwa to czasami nawet 15 sek:
Czasami złapie już po 3 sek, tu w drugiej jeszcze nie pokazywał wartości, a w trzeciej już załapał:
Dlatego pierwszy kilometr ma przekłamanie.
Mój Blog "Luźne wpisy"