Teraz jest Pt, 24 listopada 2017, 06:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3322 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 ... 222  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: Cz, 16 lutego 2017, 23:29 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 19 czerwca 2015, 17:20
Posty: 2155
semich14 napisał(a):
Yahoo napisał(a):
Mam taki problem.
Po wrzuceniu treningów przez aplikacje badz przez kabel nie ma ani mapy ani wykresow.
Są tylko okrążenia zapisane oraz informacje ogólne o treningu.
To juz drugi czy trzeci raz trening tak sie wrzucił. Moze wie ktos co sie stało? Biegałem z włączonym GPS.
A np wczoraj mi zgrało normalnie trening.

Wysłane z mojego SM-T113 .

Musisz sprawdzić czy w uprawnieniach aplikacji Polar flow masz włączoną lokalizacje..

Gdzie to się sprawdza? Sprawdzałem w profilu bieganie i jest wysoka dokładność zaznaczone.
Nigdzie indziej na stronie, ani w aplikacji Polar FlowSync nie znalazłem.

_________________
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: Pt, 17 lutego 2017, 00:16 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): N, 21 września 2014, 16:28
Posty: 37
Jeżeli masz Androida 6.0 to musisz wejść w ustawienia ,Potem w Aplikacje i znajdź Polar flow ....Informacje o Aplikacji znaleźć uprawnienia Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: Pt, 17 lutego 2017, 09:42 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 19 czerwca 2015, 17:20
Posty: 2155
Wszedłem i jest w zezwoleniach, że tak aplikacja korzystać może: dokładnia gps lokalizacj/przybliżona lokalizacja na podstawie sieci.

_________________
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: Pt, 17 lutego 2017, 20:03 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): N, 21 września 2014, 16:28
Posty: 37
To już chyba nie mam pojęcia ;) . Dodam jeszcze że Gps mam cały czas włączony wysoką dokładność . Ja korzystam z v800 . Polar flow na telefonie oneplus one przed tym miałem m400 przez rok teraz używa go moja żona Polar flow na honor 5x gdzie też jest włączona wysoka dokładność i opcja... Dostęp do mojej lokalizacji włączony dla aplikacji. Ja bym jeszcze sprawdził w ustawieniach lokalizacji


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: So, 18 lutego 2017, 00:41 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 25 czerwca 2013, 19:20
Posty: 509
Lokalizacja: małopolskie
Co ma GPS w telefonie do skopiowania pliku z zegarka? Jak nie ma mapy ani wykresów to plik w zegarku z treningiem musi być uszkodzony albo ulega uszkodzeniu podczas synchronizacji.

_________________
5 km - 19:35 | 10 km - 39:30 | HM - 1:30:15 | M - 3:13:40


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: So, 18 lutego 2017, 00:47 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 16 marca 2015, 20:28
Posty: 278
rolin' napisał(a):
Co ma GPS w telefonie do skopiowania pliku z zegarka? Jak nie ma mapy ani wykresów to plik w zegarku z treningiem musi być uszkodzony albo ulega uszkodzeniu podczas synchronizacji.

Rolin ma rację, przecież apka w telefonie nie ma żadnego wpływu na rejestrowanie punktów współrzędnych w zegarku, bo niby z jakiej racji?
Jeśli ja zaliczyłabym taką wpadkę w treningu to najpierw byłby soft reset zegarka, następnie próba treningu a jeśli to by nie pomogło to hard reset. Może w zegarku nie ma wystarczającej pamięci na zapisywanie punktów GPS, bo automatycznie nie usunęły się stare treningi?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: So, 18 lutego 2017, 07:20 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): N, 21 września 2014, 16:28
Posty: 37
Rację macie panowie panie [SMILING FACE WITH SMILING EYES] ja się sugerowałem tym że miałem podobny problem jak wchodziłem w aplikację polar flow potem na trening to były czasy obciążenia jaki dystans tylko że nie było mapki z treningiem no i włączenie lokalizacji w uprawnieniach pomogło.. Także trzeba szukać dalej..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: So, 18 lutego 2017, 07:45 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 19 czerwca 2015, 17:20
Posty: 2155
Jak pisalem upload przez kabel - problem jest ten sam.

A co trace robiac soft reset oraz hard reset?

Wysłane z mojego SM-T113 .

_________________
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: So, 18 lutego 2017, 12:52 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 25 czerwca 2013, 19:20
Posty: 509
Lokalizacja: małopolskie
http://support.polar.com/us-en/support/ ... lar_m400_0

_________________
5 km - 19:35 | 10 km - 39:30 | HM - 1:30:15 | M - 3:13:40


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: So, 18 lutego 2017, 13:03 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 19 czerwca 2015, 17:20
Posty: 2155
rolin' napisał(a):
http://support.polar.com/us-en/support/ ... lar_m400_0


Dzieki.
A co trace poprzez hard reset w porownaniu do soft reset?
Bo takiej informacji nie znalazlem w factory reset- tylko restore settings oraz delete all on the device.

To samo co soft reset.

Wysłane z mojego SM-T113 .

_________________
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: So, 18 lutego 2017, 21:52 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 16 marca 2015, 20:28
Posty: 278
Koledzy (i koleżanki :)), dzisiaj również zaliczyłam wpadkę podczas zgrywania treningu. Zegarek wszystko rejestrował, trening zakończyłam bez problemu. Zgrałam wsio i cóż się okazało? Dzisiejsze długie wybieganie nie ma mapy ani podziału na autolapy oraz moje odcinki interwałowe. Znaczy się pustka jest i na mapie i na wykresach wszystkich, do serwisu zgrały się tylko podstawowe informacje o długości dystansu, tempie, kadencji, długości kroku i inne pierdoły. A wykresów brak, także w wyeksportowanych plikach z treningu. Ponowna synchronizacja nic nie dała. Czyżby jakiś problem w serwisie? Dodam, że w zegarku widać czasy dla poszczególnych autolapów, dla interwałów nigdy ich niestety nie widać, dlatego analizuję je w serwisie. Eh, się polar znowu skiepścił.
Nadmienię, że truchcik do domu jako kolejny (oddzielny) trening z dzisiaj ma i mapę i wykresy.
Czy ktoś oprócz jednego kolegi z postów powyżej też doznał takiego problemu?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: So, 18 lutego 2017, 22:48 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 5 lutego 2010, 22:40
Posty: 310
Lokalizacja: KR
Astraroth napisał(a):
Koledzy (i koleżanki :)), dzisiaj również zaliczyłam wpadkę podczas zgrywania treningu. Zegarek wszystko rejestrował, trening zakończyłam bez problemu. Zgrałam wsio i cóż się okazało? Dzisiejsze długie wybieganie nie ma mapy ani podziału na autolapy oraz moje odcinki interwałowe. Znaczy się pustka jest i na mapie i na wykresach wszystkich, do serwisu zgrały się tylko podstawowe informacje o długości dystansu, tempie, kadencji, długości kroku i inne pierdoły. A wykresów brak, także w wyeksportowanych plikach z treningu. Ponowna synchronizacja nic nie dała. Czyżby jakiś problem w serwisie? Dodam, że w zegarku widać czasy dla poszczególnych autolapów, dla interwałów nigdy ich niestety nie widać, dlatego analizuję je w serwisie. Eh, się polar znowu skiepścił.
Nadmienię, że truchcik do domu jako kolejny (oddzielny) trening z dzisiaj ma i mapę i wykresy.
Czy ktoś oprócz jednego kolegi z postów powyżej też doznał takiego problemu?

Sprawdźcie czy GPS jest włączony dla tych aktywności których używacie. Polar wprowadził rejestrację dystansu i tempa z czujnika przyspieszen, może więc pojawia się jakiś problem z rejestracją z GPS.

_________________
strava


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: So, 18 lutego 2017, 22:59 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 16 marca 2015, 20:28
Posty: 278
jacekj napisał(a):
Astraroth napisał(a):
Koledzy (i koleżanki :)), dzisiaj również zaliczyłam wpadkę podczas zgrywania treningu. Zegarek wszystko rejestrował, trening zakończyłam bez problemu. Zgrałam wsio i cóż się okazało? Dzisiejsze długie wybieganie nie ma mapy ani podziału na autolapy oraz moje odcinki interwałowe. Znaczy się pustka jest i na mapie i na wykresach wszystkich, do serwisu zgrały się tylko podstawowe informacje o długości dystansu, tempie, kadencji, długości kroku i inne pierdoły. A wykresów brak, także w wyeksportowanych plikach z treningu. Ponowna synchronizacja nic nie dała. Czyżby jakiś problem w serwisie? Dodam, że w zegarku widać czasy dla poszczególnych autolapów, dla interwałów nigdy ich niestety nie widać, dlatego analizuję je w serwisie. Eh, się polar znowu skiepścił.
Nadmienię, że truchcik do domu jako kolejny (oddzielny) trening z dzisiaj ma i mapę i wykresy.
Czy ktoś oprócz jednego kolegi z postów powyżej też doznał takiego problemu?

Sprawdźcie czy GPS jest włączony dla tych aktywności których używacie. Polar wprowadził rejestrację dystansu i tempa z czujnika przyspieszen, może więc pojawia się jakiś problem z rejestracją z GPS.

Kolego, jest włączony, sama go dziś ręcznie włączałam, bo był wyłączony podczas ostatniego treningu.
Poza tym mapa akurat jest mi zbędna, dla mnie istotne są wykresy i poszczególne interwały, które robiłam. Tych niestety nie mogę analizować w zegarku, bo w szczegółach treningu nie są dostępne. Robię to w serwisie flow, ale dzisiaj był zonk :trup: .
Nie mam ani autolapów ani lapów interwałowych, nie widać też żadnego wykresu. Przecież one sa rysowane na każdym treningu.
Załączam screena jak to wygląda na flow.


Załączniki:
capture_18022017_213731.jpg
capture_18022017_213731.jpg [ 104.85 KiB | Przeglądane 594 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: N, 19 lutego 2017, 13:13 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 25 czerwca 2013, 19:20
Posty: 509
Lokalizacja: małopolskie
Yahoo napisał(a):
rolin' napisał(a):
http://support.polar.com/us-en/support/ ... lar_m400_0


Dzieki.
A co trace poprzez hard reset w porownaniu do soft reset?
Bo takiej informacji nie znalazlem w factory reset- tylko restore settings oraz delete all on the device.

To samo co soft reset.

Wysłane z mojego SM-T113 .

Soft reset działa podobnie jak reset w PC. Zegarek się resetuje i do ustawienia masz tylko datę i godzinę. Hard reset przywraca zegarek do ustawień fabrycznych i kasuje wszystkie ustawienia i treningi. Także wszystko co niezsynchronizowane przepada.

_________________
5 km - 19:35 | 10 km - 39:30 | HM - 1:30:15 | M - 3:13:40


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Polar M400
Nowy postNapisane: N, 19 lutego 2017, 13:37 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 19 czerwca 2015, 17:20
Posty: 2155
DZieki,
ale teraz szlak mnie qźwa trafil, że myślałem, że zegarkiem rzucę w okno.
Cały trening poszedł się ebać......................

Po podłączeniu zegarka do kompa, synchronizuje,i no kurde błąd, i patrze w zegarek i tam 0% dzisiejsza aktywność [ a było z 288% jak przyjechałem do domu] i brak jakichkolwiek treningu w dzisiejszym dniu, a było wybieganie po lesie z 2h10 + rower ;/ jaka szkoda.
Było może od razu nie podłączać do komputera, bo podłączyłem i poszedłem się kąpać. Było najpierw spisać do dzienniczka biegowego.

To mam zrobić teraz ? Czy to po nowej aktualizacji takie problemy się stwarzają ?
Zrobię hard reset. DZiś z rana zrobiłem soft reset i tylko godzine było trzeba było ustawiać. Nic po za tym.

_________________
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3322 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 ... 222  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL