ASICS GEL-PULSE 5 ULTRA MARINE czy New Balance M780BO2 ???

ziemian
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Jestem nową osobą na tym forum i nową w środowisku biegaczy.

Chciałbym zacząć biegać w końcu w normalnych butach bo zdarzało się to w nie zbyt do tego odpowiednich.

Moje dane:

Waga: ~87kg
Wzrost: ~186cm

Stopa: 29,5cm

Typ stopu: Normal/Lekko supinująca
Podłoże do biegania: Twarde(asfalt, chodniki)

Zastanawiam się na dwoma modelami butów:

- New Balance M780BO2
- ASICS GEL-PULSE 5 ULTRA MARINE

Bardziej skłaniam się ku New Balance, ale może ktoś ma więcej do powiedzenia na temat tych modeli(sam je ma/miał). A może inny model do 200zł ???

Teraz są spore przeceny dlatego zdecydowałem się właśnie teraz na zakup takiego obuwia.

Z góry dzięki za odpowiedź.
Marcin
PKO
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ziemian pisze: Bardziej skłaniam się ku New Balance, ale może ktoś ma więcej do powiedzenia na temat tych modeli(sam je ma/miał). A może inny model do 200zł ???
Nie uzywalem zadnego z podanych przez Ciebie modeli, ale Twoj wybor wydaje mi sie dobry z dosc prostego powodu - polski dystrybutor New Balance powaznie traktuje polskich klientow, mozna sie z nim skontaktowac mailem czy tez telefonicznie, wszystkie te dane podane sa na stronie www.

Natomiast spolka Asics traktuje Polske jak kraj trzeciego swiata - brak jakiegokolwiek kontaktu do nich (nie do pomyslenia na rynku niemieckim, holenderskim czy rosyjskim). Oba wskazane przez Ciebie modele sa pewnie zblizonej jakosci, wiec skoro u Asicsa jest niskiej jakosci obsluga klienta, model "dajcie kase i spadac" (usilowalem sie kiedys z nimi skontaktowac, w zwiazku z pewnymi problemami z butami, nie udalo mi sie...) - to dlaczego nie zostawic pieniedzy jednak w New Balance, ktory przyzwoicie podchodzi do kwestii consumer care?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ