Witam wszystkich Jestem nowym użytkownikiem i przychodzę do was z prośbą o pomoc, a mianowicie zamierzam kupić buty do biegania, i na oku mam kilka par z których wybiorę te jedyne ale przed kupnem chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was korzystał z tych butów, jak się sprawują, czy są wytrzymałe, jak je oceniacie w skali przebytych kilometrów. A mianowicie mój wybór będzie tyczył się butów z Asicsa a o to modele które podam niżej w linkach. Ile średnio biegam od 2 do 4 razy w tygodniu nie ukrywam, przez ostanie półtora miesiąca nie miałem zbytnio czasu na bieganie, ale sytuacja się w miarę unormowała i można by wrócić do biegania Ile biegam kilometrów to zależy od 3 do 5 km, mój cel to 10 i 21 km które chciałbym zrealizować w przeciągu kilku miesięcy.
Więc tak, ważę około 61 kg, biegam zazwyczaj po terenie mieszanym koło 3km asfaltem reszta po różnych ścieżkach leśnych, drogach polnych, te 3 km asfaltem jest nieuniknione ponieważ jest to droga która prowadzi do ścieżek dróg polnych itd.
Kupiles juz moze ktores z tych butów , tez sie zastanawiam nsd asics enduro 9 mialem je na nogach i czulem sie wysmienicie ale wydawalo mi sie ze maja duza amortyzację
Hej, ja również byłabym wdzięczna za pomoc w doborze butów. Jestem bardzo szczupła, ważę 52 kg, biegam głównie po asfalcie ( chętnie biegałabym po pobliskim lesie, ale sama się boje ) Byłam ostatnio w sklepie nike i powiem szczerze, że zwątpiłam, bo odniosłam wrażenie, że sprzedawca wciska mi najdroższe buty, a nie najlepsze. Pomoże ktoś żółtodziobowi?
Ja biegałam w Asics gel pheonix i były ok, żadnych zastrzeżeń. Teraz przerzuciłam się na Brooks ghost 6 i jestem wniebowzięta Jestem laikiem , to tylko moje odczucia
Mam Asics-y od 'zawsze'. Sa to znakomite buty, jednak do nich nalezy sie przyzwyczaic.
Trzeba je 'rozklepac', potem sa wspaniale.
Mam starsze Cumulus-y i sa swietne, ale uparlem sie zeby kupic nowego Nimbusa i pomimo tego,
ze jest niesamowicie wygodny, wciaz nie jest rozbiegany. Bylem w nich 4 razy biegac i dwa na silowni.
Wciaz odczuwam achillesy po treningu i bola mnie troche lydki. Mam nadzieje, ze niedlugo to przejdzie.
Moje Cumulusy maja dosc duzy przebieg, co prawda wszystko na treadmill, ale wciaz swietnie amortyzuja i
sa jak kapcie. Lubie je.
Asics na pewno jest dobry na asphalt.
Zobacz tez nowe Adidas, z technologia Boost.
Jeszcze nie wybrałem konkretnego modelu Proszę was o jakieś propozycje modeli butów, lub bądź recenzje tych bucików które przedstawiłem czy ktoś je miał i jak się sprawowały
Pozdrawiam Arek