Polar S410

Awatar użytkownika
Andrzej
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dlaczego dane odczytane z Polara nie zgadzaja sie z danymi zachowanymi w Polarze,chodzi mi glownie o HRmax, w PPP mam na.max 177 a w Polarze 181, 4 oczka to jest duza roznica ,moze Ryszard cos powie o tym...:) dodam ze wlasnie HRmax jest zawsze rozne ale dzis to jest az o 4 oczka a przewaznie jest o 1-2.Czy to jest normalne,jak nie to prosze o rade co mam zrobic zeby nie bylo przeklaman .Dzieki
Andrzej
PKO
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

coś tu się nie zgadza. Jak wpiszesz w PPP HRmax np100 i wcisniesz "przeslij" to i w zegarku też będziesz mial 100, odwrotnie nie dziala. :)
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Andrzej
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nie,nie o to chodzi:) np. po treningu mam HRmax 150,przekazuje dane do komp. i w PPP widze ze mialem HRmax 146, o 4 mniej niz w zegarku jest, dlaczego?
Andrzej
Awatar użytkownika
eLGombar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzieje się tak dlatego, że polar zapisuje maxymalne tętno z całego treningu - i pozostaje to jako HRmax, zaś gdzy przesyłamy do kompa to on wysyła tylko to co pamięta z tego co zapisał w okresach próbkowania, których długość zależy od czasu treningu, tzn. im dłuższy trening tym dłuższy okres próbkowania, a co z tego wynika mniej dokładny przebieg naszego tętna na wykresie. Długość okresu próbkownia można sprawdzić klikając 'Informacje o zaznaczonym fragmencie' na pasku narzędzi - patrz 'Czas uśredniania'
Blinded by the light ... another runner in the night
[url]http://www.dystans.krakow.pl[/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ