Czapka z windstopperem, co polecacie?

tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam, po ostatnim biegach w wietrznych warunkach boli mnie głowa, zatoki etc. Może warto zainwestować w czapkę z windstopperem? Macie doświadczenia z jakimiś konkretnymi modelami i możecie coś polecić?
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja posiadam taką:

http://attiq.net/czapka-windblock-odblask.html

Wg mnie wystarczająca :) Cena nie wygórowana.
tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a czy w dectahlonie są jakieś sensowne czapki z windstopperem?
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest ale droga. Mam czapkę z Dec ale ja kupiłem ją w zestawie promocyjnym: czapka+opaska+rękawiczki za 39,99. W tej chwili sama czapka kosztuje 69 zł a zestaw w/w 99 zł. Za samą czapkę wychodzi dość drogo choć jest fajna.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Hael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 02:57:54

Nieprzeczytany post

Craft ma chyba czapkę z wstawką z windstoppera z przodu. Firma zacna, więc czapka na pewno dobra, aczkolwiek też pewnie w odpowiednio 'dobrej' cenie. Tyle, że nie jestem pewien czy to nie przerost formy nad treścią. Mi w nawet duże mrozy spokojnie wystarcza cieniutka czapka z decathlonu, mimo, że nie mam włosów :hej:
HAEL's Running Formula Blog
Komentarze
tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mi do tej pory też starczała zwykła czapka, którą dostałem w gratisie do bielizny termo ;) niestety moim zatokom taka czapka nie starcza dlatego szukam czegoś z windstopperem ;) craft odpada z wiadomych względów ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w czapce z windstoperem nie chodzi o to, żeby było ciepło (choć o to też) ale o to, żeby zatok nie przewiało.
A poza tym drogi uzytkowniku Sportowiec_78 zaznaczaj przy swoich postach, że polecane przez Ciebie produkty to reklama sklepu, do którego linkujesz, tak dla porządku.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie w zupełności wystarcza czapka polarowa z tym, że na czole i uszach muszą być dwie warstwy i wtedy nic nie przewiewa choćby nie wiem jak dmuchało
5km-16:48
10km - 35:46
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ