Sports Tracker-POMOCY!
- Świstak1993
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Witam mam pytanie dotyczące programu SportsTracker:)....czy żeby go używać muszę mieć wgrane w telefon jakieś mapki czy coś?...sorry za głupie pytania ale nie ogarniam zbytnio tematu...mam Nokie 5530 XpressMusic(jest napisane że na niej da się ST używać)...no ale gdy włączam już wszystko nie ładuję się trasa w ogóle...nie odnajduję mnie tak jakby
Proszę o pomoc!:) z góry dzięki
PS:Mam nadzieję że ktoś z forumowiczów używa tego programu:)!.
Proszę o pomoc!:) z góry dzięki
PS:Mam nadzieję że ktoś z forumowiczów używa tego programu:)!.
- Świstak1993
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
No dobrze nic nie trzeba....a czemu mi zjada pieniądze z konta:D:D?....jak sie już skończyły to wyskakiwał mi ERROR...możliwe jest to że GPS nie odnajdywał mnie w pomieszczeniu zamkniętym(dom)...wtedy próbowałem coś z tym robić a na zajutrz już pieniędzy nie miałem na koncie....no i ERROR...i nie wiem co mam teraz z tym zrobić macie jakieś pomysły?
PS mowisz ze wszystko potem moge zopbaczyc na google map....ale wgl tam nie wyszukuję nic i nie liczy mi przebiegnietego dystansu ani nic
Dzięki za pomoc!!!
PS mowisz ze wszystko potem moge zopbaczyc na google map....ale wgl tam nie wyszukuję nic i nie liczy mi przebiegnietego dystansu ani nic
Dzięki za pomoc!!!
-
- Dyskutant
Do GPS nie potrzebujesz sieci wystarczy włączyć w telefonie tryb off line i nic nie płacisz. Ja również przez jakiś czas używałem tego programu z telefonem, ale często gubił sygnał i pokazywał inne dziwne rzeczy. Od kiedy kupiłem Garmina 305 nie wyobrażam sobie biegania z telefonem.
A co do liczenia to jest dużo programów na sieci, ale już nie wiem które są płatne a które free. Zresztą z reguły te bezpłatne są tylko w teorii bo i tak płacisz za transfer danych.
Ostatni jak widzę na formu modne jest Endomodo
A co do liczenia to jest dużo programów na sieci, ale już nie wiem które są płatne a które free. Zresztą z reguły te bezpłatne są tylko w teorii bo i tak płacisz za transfer danych.
Ostatni jak widzę na formu modne jest Endomodo
- Świstak1993
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
No tak moge użyć telefonu w trybie offline ale poprostu przy guziczku GPS na SportsTrackerze nie ma zielonej strałki tylko czerwony X i tutaj jest chyba problem....czy wie ktoś czym może to być spowodowane?...i jak taką usterke zlikwidować?
- amroz
- Wyga
Problemem jest Nokia. Też miałem "koszty" po prostu musisz w ustawieniach wyłączyć "odnajdywanie pozycji" za pomocą nadajników naziemnych!!! Bo za to płacisz. Teraz nie pamiętam gdzie się to wyłączą ale jak podejdziesz do "salony" bez problemu wyłączają, dotyczy to też "nawigacji samochodowej" Ogólnie trzeba bazować tylko na GPS i jużŚwistak1993 pisze:No tak moge użyć telefonu w trybie offline ale poprostu przy guziczku GPS na SportsTrackerze nie ma zielonej strałki tylko czerwony X i tutaj jest chyba problem....czy wie ktoś czym może to być spowodowane?...i jak taką usterke zlikwidować?

- Świstak1993
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
No dobrze kosztów się już pozbyłem ale nadal mam czerwony X na napisie GPS w Sports Trackerze:)....zamiast zielonego "ptaszka":D....czy ktoś miał podobną sytuacje?.
- Depesz
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:43:58
- Życiówka w maratonie: 03:59:34
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zjada Ci pieniądze z konta, bo pobiega mapy z sieci. Wyłącz w opcjach pobieranie map i znacząco zmniejszysz transfer (tak było w poprzednich wersjach programu, więc pewnie i w tej jest). AGPS czyli wspieranie GPSa siecią GSM też generuje transfer, ale nie jest on aż tak znaczący - przede wszystkim uaktywnia się przy łapaniu fixa (dzięki temu szybciej będziesz miał zielonego ptaszka
) a później jedynie kiedy zgubisz sygnał GPS (w lesie, między blokami itd).
Tak jak pisze - najwięcej kasy pożera ściąganie map - ale kiedy je raz pobierzesz to już się już zapisują na telefonie i drugi raz ich nie ściągniesz. Najlepiej (jeśli masz wifi) połączyć się z hotspotem i przeglądać mapę w okolicach gdzie biegasz - mapy się zassają za free.

Tak jak pisze - najwięcej kasy pożera ściąganie map - ale kiedy je raz pobierzesz to już się już zapisują na telefonie i drugi raz ich nie ściągniesz. Najlepiej (jeśli masz wifi) połączyć się z hotspotem i przeglądać mapę w okolicach gdzie biegasz - mapy się zassają za free.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]