Najbardziej wymarzone urządzenie treningowe
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Zakładając, że nie macie ograniczeń budżetowych (czyli pytanie jest do tych którzy takie mają) - jaki gadżet kupilibyście od razu? Konkretny model urządzenia podajcie.
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jakieś takie magiczne ustrojstwo, coby za jednym kliknięciem cały ten dział 'sprzęt' w kosmos wy...
- ludzie by się przestali pierdołami przejmować, zaczęliby trenować, - biegaliby szybciej - weselej by było na świecie
- ilość postów w tym dziale niebezpiecznie zbliża się do ilości postów w dziale 'trening'
a bieganie to ponoć taki niekomercyjny sport...
- najwięcej tu jakichś śmiesznych wyrazów z Krainy Markietingu, wietrzę zagrożenie czystości polszczyzny
-(...)
zdrówko
- ludzie by się przestali pierdołami przejmować, zaczęliby trenować, - biegaliby szybciej - weselej by było na świecie
- ilość postów w tym dziale niebezpiecznie zbliża się do ilości postów w dziale 'trening'
a bieganie to ponoć taki niekomercyjny sport...
- najwięcej tu jakichś śmiesznych wyrazów z Krainy Markietingu, wietrzę zagrożenie czystości polszczyzny
-(...)
zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
- pejot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:44
- Życiówka w maratonie: 3:32:39
- Kontakt:
Jeśli można pofantazjować... to zaopatrzyłbym się w "Osobistą Aurę".
Urządzenie wielkości paczki zapałek, przypinane do pasa. Po włączeniu tworzy wokół biegacza kulistą przestrzeń o średnicy ok. 2,5m.
W obrębie tej kuli panuje dobrana indywidualnie temperatura i wilgotność, nigdy nie pada i nie ma wiatru.
Urządzenie wielkości paczki zapałek, przypinane do pasa. Po włączeniu tworzy wokół biegacza kulistą przestrzeń o średnicy ok. 2,5m.
W obrębie tej kuli panuje dobrana indywidualnie temperatura i wilgotność, nigdy nie pada i nie ma wiatru.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Kto to produkuje ? Chińczycy ? 

- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Ahhh ... to byłoby coś. Dodatkowo, wybrane dane wyświetlane jako półprzezroczysty hologram przed biegnącym, ale w nienachalnej formie - minimalizm i czytelność. Na bieżąco aktualizowane cele treningowe, w porozumieniu z wirtualnym trenerem, którego oczywiście mamy w "urządzeniu wielkości paczki zapałek, przypinanym do pasa". Nasza dokładna pozycja i dane są bezpośrednio przesyłane do wybranych miejsc w sieci. Rodzina, czy znajomi dokładnie wiedzą, gdzie się znajdujemy i mogą na hologramie wypisać nam wiadomość, bądź z nami porozmawiać. W ramach "osobistej aury" możemy oczywiście zawsze posłuchać ulubionej muzyki, podczas gdy na zewnątrz słychać jedynie cichy szmer. Jeśli chcemy biegać wieczorem, "osobista aura" wytworzy światło o temperaturze 5500K, co da nam złudzenie biegania w dzień.pejot pisze:Jeśli można pofantazjować... to zaopatrzyłbym się w "Osobistą Aurę".
- pejot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:44
- Życiówka w maratonie: 3:32:39
- Kontakt:

Jakiś czas temu wymyśliłem coś co ma szansę zaistnieć już niebawem.
Skoro są gadgety w stylu bezprzewodowego Nike+ oraz wynalazki typu e-papier, to dlaczego tego nie połączyć?
Wyobraźcie sobie koszulkę biegową z takim specjalnym nadrukowanym miękkim "ekranem" z przodu, wielkości numeru startowego, który pokazuje aktualny dystans i czas biegu. Było by fajnie mijać takich biegaczy podczas wybiegań

A swoją drogą w czasie zawodów może spełniać rolę klasycznego numeru startowego, odpada problem z drukiem, wystarczy sobie "wgrać"

- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Świetny pomysł! Fajny gadżet! Patrząc natomiast na cenę takiego Amazon Kindle, to myślę, że jeszcze trochę potrwa zanim e-paper wejdzie masowo na koszulki. No, ale w końcu sobie tutaj marzymy
- "osobista aura" na pewno pojawi się długo po wkomponowaniu e-papieru w koszulki biegowe
.

- run
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
- Concept II - ok. 5 tys - ergonometr/wioślarz
- Wilier -ok. 10 tys. - marka rowerów
- bieżnia - też kilka tysi - żeby móc o 5 rano tłuc km
- rower trenigowy stacjonarny np: Kettler albo inny dobry trenażer
[edit]
Dodałbym jeszcze rower czasowy do triathlonu
Tak dla bajeru.
- Wilier -ok. 10 tys. - marka rowerów
- bieżnia - też kilka tysi - żeby móc o 5 rano tłuc km
- rower trenigowy stacjonarny np: Kettler albo inny dobry trenażer
[edit]
Dodałbym jeszcze rower czasowy do triathlonu

Ostatnio zmieniony 16 lis 2009, 11:42 przez run, łącznie zmieniany 1 raz.
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ja podpisuję się pod wishlistą kolegi powyżej i dodam jeszcze od siebie, nowe stawy kolanowe!!
To najlepszy sprzęt treningowy byłby dla mnie 

-
- Stary Wyga
Hmmm..w sumie też mogę się podpisać pod powyższą listą...no może bez roweru i tego bajeru do triathlonu
Najbardziej mi brakuje osobistego trenero-motywatora z krwi i kości. Takiego co... da kopa jak trzeba a gdy jest taka potrzeba to powie parę pokrzepiających słów lub tak po ludzku poklepie po ramieniu
Przy okazji będzie kibicem na zawodach:)
Ale taki sprzęt jest bezcenny niestety

Najbardziej mi brakuje osobistego trenero-motywatora z krwi i kości. Takiego co... da kopa jak trzeba a gdy jest taka potrzeba to powie parę pokrzepiających słów lub tak po ludzku poklepie po ramieniu

Ale taki sprzęt jest bezcenny niestety

Bieganie mnie uszczęśliwia:))
-
- Stary Wyga
Realne: (dla mnie nierealne) (wszystko przez kasę)
-odzież biegowa na zimę
-pulsometr (obojętnie jaki, byle dobrze tempo i tentno mierzył)
Nierealne:
-teleportacja w różne miejsca, żeby np. dzisiaj można było zrobić trening w Paryżu, a jutro gdzieś w USA
A pogoda mi znacznie nie przeszkadza (gdyby nie to że nie mam odpowiedniej odzieży)
-odzież biegowa na zimę
-pulsometr (obojętnie jaki, byle dobrze tempo i tentno mierzył)
Nierealne:
-teleportacja w różne miejsca, żeby np. dzisiaj można było zrobić trening w Paryżu, a jutro gdzieś w USA
A pogoda mi znacznie nie przeszkadza (gdyby nie to że nie mam odpowiedniej odzieży)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja bym sobie kupiła miejsce na midi-siłownię w domu, najlepiej z niewielkim aneksem do odnowy biologicznej
O ile nabycie samego sprzętu, powiedzmy, mogłoby okazać się w zasięgu możliwości (po długiej fazie niewydawania pieniędzy na duperele), o tyle umieszczenie go na łącznej powierzchni 30 m2 naszego lokum nie wchodzi w grę...

O ile nabycie samego sprzętu, powiedzmy, mogłoby okazać się w zasięgu możliwości (po długiej fazie niewydawania pieniędzy na duperele), o tyle umieszczenie go na łącznej powierzchni 30 m2 naszego lokum nie wchodzi w grę...