Buty z LIDLa

Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 1:01:21
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Właśnie byłam w lidlu, wychodziłam 10min przed zamknięciem, kosze na towar puste stały, obok palety zafoliowane z adnotacją że towar promocyjny od 12.08 i nikt się koło tego nie kręcił więc małe szanse były na to że przed zamknięciem to powykładają. Zniesmaczona wracałam z synem do domu, a ciężko było go wyciągnąć. Jutro znowu nalot zrobimy z samego rana - muszę kupić buty.
Lidl w Bielsko-Biała :echech:
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
=================================================
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

najpierw popatrzcie, czy te buty nadają się do biegania. bo sportowe może oznaczać: na rower i hulajnogę, do jogi, do spacerów itp.
żeby znowu niektórzy nie latali w butach do wody - tłumacząc sobie, że są to buty do triathlonu.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiktor ia, nie kupuj jakis lidlowskich wynalazkow. Kup sobie ekideny 50 w decathlonie i bedziesz zadowolona.
mamuśka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja mam zamiar kupić i najwyżej oddać :hej: Są dwa powody: biegam w butach z Lidla z ostatniej kolekcji i jeśli chodzi o wykonanie, to nie mam zastrzeżeń, amortyzacja i te sprawy, nic mi się ni powycierało (w sensie podeszwa), lekko się tylko przybrudziły (no, ale to nie ich wina), wizualnie śliczne, w zasadzie dla początkujących bardzo fajne... tylko, że chcę spróbować tę płaską, cieńszą podeszwę, bez amortyzacji właśnie... Bo w tamtych uniesiona pięta (przez spory drop) czuję, że przeszkadza w bieganiu plaskatym (czyli ze śródstopia), no i przemawia do mnie idea stóp blisko ziemi. A korzystając z okazji, że wracam do biegania po (niewielkiej) kontuzji i muszę biegać krótkimi kawałkami przerywanymi marszem, chcę od razu pracować nad techniką (nie zmęczą mi się tak łydki). Obejrzę i zdecyduję.

A co do dostępności towaru w niedzielę, wstąpiłam do Lidla wracając z miasta (z 1,5 godz. przed zamknięciem sklepu) - zaczepiłam panią, która majstrowała coś przy "starym" towarze. Dowiedziałam się, że dziś wstawiają kosze ze sportową odzieżą, ale otwierają je jutro rano. To by potwierdzało moje spostrzeżenia z poprzedniej "akcji".
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze: a tak serio, polecam iść do Lidla 11 na kilka chwil przedzamknięciem, co i sam uczynię. towar jest często wykładany poprzedniego dnia wieczorem i można na spokojnie go sobie przejrzeć i wybrać co się chce.
na 10 min przed zamknięciem nie zauważyłem (K-ów Bronowice) najmniejszego śladu jutrzejszej kolekcji; ale w sumie niedaleko miałem, więc i tak dobrze:)
pzdr
gl
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

heh. u mnie też nie było. ale chyba tak jest, że poniedziałkowe kolekcje nie są wykładane poprzedniego dnia - bo sklep się wcześniej zamyka i mają czas na wyłożenie towaru, natomiast jak kolekcja wchodzi w czwartek, to w środę wieczorem już jest na sklepie, bo sklep jest do 22.

no nic, ja w moim też dzisiaj się naciąłem na 3 minuty przed zamknięciem nic nie było, jadę od 7 jutro :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Buty wygladaja na przyzwoite, w porownaniu z poprzednia seria dla biegaczy to powiedzialbym, ze sa duzo lepsze ;-)
StudioDobregoStylu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Lidl miewa fajne promocje i fajny towar, ale chyba trzeba się zastanowić, czy proponowane przez nich obuwie, czy odzież sportowa faktycznie się do tego nadaje. W razie czego nie będzie można tego oddać, czy zamienić, a to już jest spory minus. Nawet, jeśli cena jest na pierwszy rzut oka kusząca.
mamuśka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To już przerabialiśmy... oddać można w ciągu tygodnia.

Ja kupiłam, bo nie mogłam się w sklepie zdecydować, ale... buty lekkie nie są - (ok. 250 g, dla porównania moje poprzednie "lidle" to ok. 240 g). Podeszwa giętka, but można zgiąć na pół, ale nie wiem, co z tym dropem, wydaje mi się, że pięta jest wyżej (nie mam pojęcia, jak to sprawdzić i co do czego odnieść). Wizualnie bardzo mi się podobają. Mam zamiar się w nich przebiec i zobaczyć, jak będzie. Jak nie będzie się to bieganie różnić od moich "buciorów", to oddaję.
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

StudioDobregoStylu pisze:Lidl miewa fajne promocje i fajny towar, ale chyba trzeba się zastanowić, czy proponowane przez nich obuwie, czy odzież sportowa faktycznie się do tego nadaje. W razie czego nie będzie można tego oddać, czy zamienić, a to już jest spory minus. Nawet, jeśli cena jest na pierwszy rzut oka kusząca.
Z niektórych postów wynika właśnie, że Lidl nie robi problemów z reklamacjami, wymianą czy zwrotami.
Cena kusząca więc biorąc powyższe i fakt, że prawdopodobnie wcześniej noga synowi urośnie niż te buty zużyje, kupiłam buty które mnie osobiście się nie podobają ale synowi owszem, a to on będzie w nich chodził, (chodził, bo jeszcze nie wie, że mamusia będzie go wyciągać w nich na bieganie).
Ja sobie kupiłam te czarno-różowe "plastiki" będą do biegania. Można powiedzieć śmiało że wizualnie jakość wykonania dużo lepsza od ostatnich "biegowych" w Lidlu. Czy wygodne, przewiewne nie będę się wypowiadać mam zbyt małe porównanie. Niestety nie mam pełnej szafy butów sportowych, a jedynie 2 pary - dwuletnie i ok. 5-letnie plus te dzisiejsze. Na pewno są lekkie.
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
Obrazek
Platini76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oglądałem te buty - są ciężkie i sztywne. Model męski na pewno waży dużo więcej niż 250g. Bliżej im do piłkarskich halówek niż butów biegowych.
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

rozm40

Obrazek

rozm45

Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 sie 2013, 12:50 przez wiktor ia, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale masz dokladna wage ;-)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

potwierdzam - te niby-Merrelle ciężkie, sztywne, twarde, sztywny zapiętek, wąskie w śródstopiu. nie warto.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Karlito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:14
Życiówka w maratonie: 3:28:34

Nieprzeczytany post

O co chodzi z tym ważeniem butów? Czy wam, amatorom, te 30-40 gram robi różnicę? Czasami w sznurowadła wplatam klucz/klucze, które zapewne tyle ważą i jako amator nie czuję żadnej różnicy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ