Komentarz do artykułu Nike+ Sport Watch GPS - TEST
- xrazowy
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35:20
- Życiówka w maratonie: 2:53
- Kontakt:
przy okazji: stronka http://eagerfeet.org - znowu działa i można już exportowac swoje biegi z serwisu nike+ do plików gpx.
- Andyql
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:05
Ja podczas urlopu wykąpałem zegareczek w bardzo słonym Morzu Egejskim i zaczął działaćxrazowy pisze:
Niestety moja powyższa teoria okazała się być nietrafiona, a naprawienie się zegarka to najprawdopodobniej zbieżność przypadków.
po 2 tyg usterka powróciła, ponowne czyszczenie/odkamienianie styków usb nie poskutkowało
zegarek znów się sam rozłącza i wariuje. Raz na jakiś czas mu przechodzi i przez parę dni działa normalnie by za jakiś czas znowu ześwirować.
Przy okazji zrobię filmik demonstrujący "świrowanie"
Nie wiem gdzie w Pl można oddać sportwatch do serwisu, może ktoś z Was wie?

Co do serwisu, swój egzemplarz zakupiłem w sklepie internetowym i jeśli te sytuacje z brakiem możliwości połączenia się z komputerem będą się powtarzały, po prostu odeślę go i niech go naprawiają. Albo wymienią.
- Andyql
- Zaprawiony W Bojach
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 50'31''
- Życiówka w maratonie: brak
do sprawdzenia :
- rozumiem że w zegarku ma/trzyma historię ?
- inny port usb ?
- inny komputer ? [ zaciągnij ponownie soft najka na inny komp i niech zczyta historię z zegarka ]
- na stronach najka w faq pisali coś o problemach z logowaniem - odszukaj
- jak zadziała [ lub nie ] to proszę wróć i napisz dwa słowa [ parlamentarne oczywiście ] - przyda się innym....
pawson
- rozumiem że w zegarku ma/trzyma historię ?
- inny port usb ?
- inny komputer ? [ zaciągnij ponownie soft najka na inny komp i niech zczyta historię z zegarka ]
- na stronach najka w faq pisali coś o problemach z logowaniem - odszukaj
- jak zadziała [ lub nie ] to proszę wróć i napisz dwa słowa [ parlamentarne oczywiście ] - przyda się innym....
pawson
- Andyql
- Zaprawiony W Bojach
pawson pisze:do sprawdzenia :
- rozumiem że w zegarku ma/trzyma historię ? - Trzyma. Ale dla siebie
- inny port usb ? - Sprawdziłem przynajmniej z 10.
- inny komputer ? [ zaciągnij ponownie soft najka na inny komp i niech zczyta historię z zegarka ] - 3 kompy nie widzą zegarka, oczywiście mają załadowany Nike Connect.
- na stronach najka w faq pisali coś o problemach z logowaniem - odszukaj - tak, pisali , żeby odinstalować program i zai. ponownie. Kiedyś miałem trochę czasu i próbowałem ze 3 godziny. Powinni raczej napisać coś o problemach z zegarkiem, nie sądzę , żeby to był odosobniony przypadek.
No własnie... trafiłes w sedno. SportWatch działa na zasadzie " jak zadziała to działa" a jak nie to nie. "Naprawia" się na dzień - dwa bez widocznej przyczyny a potem nie mam z nim kontaktu. Może to taki autystyczny egzemplarz... A jeśli ma być parlamentarnie ... nie głosowałbym za nim i chyba zerwę koalicję z Nike
Pozdr
pawson
- Andyql
- Zaprawiony W Bojach
A propos...dziś ma ten gorszy dzień . Nie chce mu się ze mną gadać
Ale to w sumie nie jest śmieszne. Wyobrażacie sobie , że odkręcacie w domu kran z wodą ... w środę działał , dzisiaj nie chce. Ale może jak się pobierze jakiegoś upgrada to będzie woda. Albo nie ...
Mam nadzieję , że ktoś z Nike Polska to kiedyś przeczyta !!!

Mam nadzieję , że ktoś z Nike Polska to kiedyś przeczyta !!!
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 50'31''
hej
- może te dwa njusy coś wyjaśnią [ do sprawdzenia : przeglądarka / inna ] ?
pawson
============================
Nike+ members who attempt to log in to the Nike+ Running website while using Internet Explorer 7 will see a spinner. This is because our new site is built for Internet Explorer 9 and above. Please upgrade your browser or use a different browser. Learn more here...
http://support-en-us.nikeplus.com/app/a ... /3169,3195
=============
Transitioning to the new Nike+ Running site
There will be a 12-hour outage on the day the site goes live (June 5, 2012) in order for Nike to fully transition to the new platform. Once completed, all Nike+ devices (Nike+ FuelBand, Nike+ SportWatch GPS, Nike+ SportBand, Nike+ GPS app, Nike + iPod) work with the new nikeplus.com.
Nearly all of your Nike+ data will transfer over to the new site. All of your activity history, total mileage, level, GPS maps, and your personal records will transfer to the new site.
The old Nike+ website will be taken down once the new website launches. Your Challenge wins or Goal completion medallions will not be transferred, nor will any active Goals, Challenges or Nike+ Coach programs.
Follow @nikeplus on Twitter for announcements and updates related to the site launch.
pawson
Nike+ members who attempt to log in to the Nike+ Running website while using Internet Explorer 7 will see a spinner. This is because our new site is built for Internet Explorer 9 and above. Please upgrade your browser or use a different browser. Learn more here...
=============
There will be a 12-hour outage on the day the site goes live (June 5, 2012) in order for Nike to fully transition to the new platform. Once completed, all Nike+ devices (Nike+ FuelBand, Nike+ SportWatch GPS, Nike+ SportBand, Nike+ GPS app, Nike + iPod) work with the new nikeplus.com.
Nearly all of your Nike+ data will transfer over to the new site. All of your activity history, total mileage, level, GPS maps, and your personal records will transfer to the new site.
The old Nike+ website will be taken down once the new website launches. Your Challenge wins or Goal completion medallions will not be transferred, nor will any active Goals, Challenges or Nike+ Coach programs.
Follow @nikeplus on Twitter for announcements and updates related to the site launch.
- Andyql
- Zaprawiony W Bojach
pawson pisze:hej
pawson
=============
Dzięki ! Żeby ludziom z Nike tak się chciało jak Tobie ...
Te newsy dotyczą problemów z logowaniem do strony Nike+. Uzywam Mozilli i wszystko chodzi ok. Poza tematem który tu "wałkujemy"
Pozdr
- zu.zu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Słuchajcie, czy ja dobrze ogarniam, że jeśli biegam z ustawieniem ręcznych okrążeń, czyli lapy sobie oznaczam uderzając w ekran (bo nie można tego zrobić żadnym przyciskiem, prawda?) to nie mogę już sobie wtedy w żaden sposób podświetlić ekranu, bo będę tym samym łapać międzyczas?
I czy jeśli mam bieg powiedzmy ciągły x minut a później przebieżki to też tego sobie nie mogę ustawić, bo jak na kompie ustawię przebieżki w opcji interwałów to mi tak zacznie odliczać w biegu ciągłym?
I czy jeśli mam bieg powiedzmy ciągły x minut a później przebieżki to też tego sobie nie mogę ustawić, bo jak na kompie ustawię przebieżki w opcji interwałów to mi tak zacznie odliczać w biegu ciągłym?
-
- Rozgrzewający Się
Przed treningiem ustawiasz interwały jakie chcesz biegać. rozpoczynając trening z zegarka ustawiasz interwały Off. po skończonym biegu ciągłym przechodzisz w ustawienia zaznaczasz interwały On i przechodzisz do wcześniej ustawionego biegu interwałowego. kłopot może być z zachowaniem ciągłości treningu. wydaje mi się, że będzie to zapamiętane jako drugi trening.zu.zu pisze:I czy jeśli mam bieg powiedzmy ciągły x minut a później przebieżki to też tego sobie nie mogę ustawić, bo jak na kompie ustawię przebieżki w opcji interwałów to mi tak zacznie odliczać w biegu ciągłym?
- Andyql
- Zaprawiony W Bojach
Wystarczy uderzać w ściśle umówiony sposób, ja korzystam z systemu " dwa szybkie, trzy długie" a po treningu analizuję międzyczasy będące międzyczasami rzeczywistymi a ignoruję międzyczasy oświetleniowe.zu.zu pisze: Słuchajcie, czy ja dobrze ogarniam, że jeśli biegam z ustawieniem ręcznych okrążeń, czyli lapy sobie oznaczam uderzając w ekran (bo nie można tego zrobić żadnym przyciskiem, prawda?) to nie mogę już sobie wtedy w żaden sposób podświetlić ekranu, bo będę tym samym łapać międzyczas ...
A tak serio, masz oczywiście rację, pozdr
P.S. Może się czepiam ale wolałem Twoją poprzednią fotkę. Była jakaś taka...bardziej ludzka

-
- Rozgrzewający Się
Odnośnie moich problemów z czerwca co do szybkości wyszukania satelit informuję że po zmianie systemu komputerowego na windows 7 zauważyłem znaczącą poprawę. Teraz to max 1 minuta jak idę a jak stoję w miejscu to z 30 sekund. Nie wiem czy na xp dają inne aktualizacje ale takie coś zauważyłem.
Przykro czytać o waszych problemach z tym zegarkiem, czasami jak jest cieplejszy dzień tak ze mnie leci że szkoda gadać. Oby zegarek to wytrzymał. No i ciekawe gdzie go odesłać w razie awarii. Osobiście kupiłem w empiku i pewnie tam bym go odesłał ale zawsze lepiej od razu wysłać do producenta.
Przykro czytać o waszych problemach z tym zegarkiem, czasami jak jest cieplejszy dzień tak ze mnie leci że szkoda gadać. Oby zegarek to wytrzymał. No i ciekawe gdzie go odesłać w razie awarii. Osobiście kupiłem w empiku i pewnie tam bym go odesłał ale zawsze lepiej od razu wysłać do producenta.
- Andyql
- Zaprawiony W Bojach
Hej Protason, nie wydaje mi się , żeby zmiana systemu w Twoim kompie mogła mieć jakikolwiek wpływ na zegarek ale to fajnie , że przyspieszył. A problemy ze SportWatchem są na tyle frustrujące, że odsyłam go do dostawcy. Chociaż będzie mi go brakowało. Z drugiej strony, ostatnio wariuje - zegarek, nie ja . Zrobiłem sobie szybki ( jak na moje możliwości ) trening , tak żeby pobiec 10 km poniżej 50 min, no i biegłem prawie sprintem z tętnem jakie spotyka się tylko na oddziale intensywnej terapii , jednym słowem - biegłem na osobisty rekord świata i mimo totalnego "wyprucia" , Nikol pokazał mi czas 50:20 ... Okazało się że do każdego kilometra ten przyjemniaczek dodawał sobie jakieś 200 metrów, czyli ja biegłem 1200 m a on pokazywał 1 km. Pewnie dlatego, że skoro nie łączy się z komputerem to nie aktualizuje położenia satelitów itd. Chyba rozejrzę się za jakimś starym dyktafonem, zegarek z sekundnikiem też będzie bardziej dokładny od Najka.protason pisze:Odnośnie moich problemów z czerwca co do szybkości wyszukania satelit informuję że po zmianie systemu komputerowego na windows 7 zauważyłem znaczącą poprawę. Teraz to max 1 minuta jak idę a jak stoję w miejscu to z 30 sekund. Nie wiem czy na xp dają inne aktualizacje ale takie coś zauważyłem.
Ze mnie też leci w ciepłe dni i może to rzeczywiście przyczyna uszkodzenia zegarka. Bo kiedy sobie przypomnę , co i ile wypijam w obecnym sezonie treningowo-grillowym, to nie zdziwiłbym się , gdyby mój , za przeproszeniem, pot niszczył warstwę asfaltu i przydrożne drzewa. Zaczynam rozumieć, dlaczego wokół mnie żółkną i opadają liście