Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja toże :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
monterpw
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ok to nie ma problemu, przez weekend polatam z nimi i zobaczymy co wyjdzie, ale powiem wam ze troszke marudzenia było na wyswietlac fenixa2 ale w porównaniu z suunto uważam że pomijając rozdzielczość (suunto ma większą) i przy odwróconych kolorach, suunto wypada gorzej poniewaz zamiast czarnego koloru jest taki ...fioletowy i jakby za mgłą a w garminie ta czern jest głęboka i lepiej sie to prezentuje. Ogólny wygląd i podświetlenie tez lepiej mi sie podoba u fenixa ale to kwestia gustu oczywiście ale jak to żonka powiedziała fenix jest taki zadziorny, męski a suunto jak to ujeła "taki gładki" :)
No nic potestuje zobaczymy ale po pierwszym biegu juz widzę że gps suunto jest dokładniejszy
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fenix2 jest ładniejszy bez dwóch zdań :spoczko: czekam jednak na porównanie :)
Ostatnio zmieniony 03 lip 2014, 11:29 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
bielki81
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:46:32
Życiówka w maratonie: 04:46:25

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Ważna informacja dla użytkowników Garmin Fenix 2 u których występuje problem z rejestracją poprawnego śladu a którzy chcą przyczynić się do rozwiązania jak najszybciej tego problemu.

Proszę obserwować rejestrację śladu i przy każdej nieprawidłowości pisać na maila :

Poland.Support@garmin.com

w temacie wpisując : Reference ID: 2618978A

a w wiadomości umieszczając link do aktywności ( z odblokowaniem - widoczny dla wszystkich inaczej support nie zajrzy w aktywność), proszę także załączyć plik w formacie .FIT z pamięci masowej urządzenia oraz plik GarminDevice.xml. Pliki aktywności FIT znajdziecie w folderze Activities z konkretna datą a GarminDevice.xml jest w folderze Garmin.

Dzięki.
To ja im wyślę coś takiego, chyba że to normalne, przy otwartej przestrzeni (bieżnia) i dokładności sygnału na poziomie 8-10, to przesunięcie było w środku treningu.
A mam pytanie, czy macie włączony WAS, bo ja ostatnio mam go włączonego i nie wiem czy to ma sens, albo czy to nie pogarsza jednak śladu?
Przechwytywanie w trybie pełnoekranowym 2014-07-03 111503.jpg
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@monterpw, w ambicie jest mozliwosc podbicia kontrastu i wtedy ta czern jest bardziej czarna, ale porownania do fenixa nie mam bo na zywo go nie widzialem.
monterpw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja biegałem z WAAS i bez i nie zauważywłem różnicy, chociaż czytałem czy wogóle to WAAS działa w europie i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi a zegarek przy użyciu WAAS powinien pokazac satellity z numerem powyżej 32 a mi sie nie udało tego uzyskac wiec nie wiem czy to działa
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

bielki81 pisze:A mam pytanie, czy macie włączony WAS, bo ja ostatnio mam go włączonego i nie wiem czy to ma sens, albo czy to nie pogarsza jednak śladu?
WAAS nie działa na terenie Europy, jedynie USA. W EU EGNOS.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WAAS to to samo co EGNOS i oba systemy są kompatybilne, Fenix łączy się z EGNOSEM ale musiałem czekać z zegarkiem na balkonie chyba z 30 min zanim złapał sygnał EGNOSA. Jak złapał to trzymał kilka minut po czym zasięg stracił więc pomimo tego, że WAAS działa u nas to korzystanie z niego (przynajmniej w okolicach Poznania) mija się z celem.
Jesli Fenix łaczy sią z EGNOSEM to na słupkach satelitów pojawia się ikonka z literą "D"
Ostatnio zmieniony 03 lip 2014, 11:39 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
monterpw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:@monterpw, w ambicie jest mozliwosc podbicia kontrastu i wtedy ta czern jest bardziej czarna, ale porownania do fenixa nie mam bo na zywo go nie widzialem.
tak wiem że sa ustawienia kontrastu ale to nie jest to, fenix poprostu ma czarny ekran jak jego obudowa a suunto ma fioletowy, ale spoko to akurat mnie mało interesuje, to sa czasomierze z gps i niech mi ten gps dobrze działa to bede szczęśliwy
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

bielki81 pisze:
jedz_budyn pisze:Ważna informacja dla użytkowników Garmin Fenix 2 u których występuje problem z rejestracją poprawnego śladu a którzy chcą przyczynić się do rozwiązania jak najszybciej tego problemu.

Proszę obserwować rejestrację śladu i przy każdej nieprawidłowości pisać na maila :

Poland.Support@garmin.com

w temacie wpisując : Reference ID: 2618978A

a w wiadomości umieszczając link do aktywności ( z odblokowaniem - widoczny dla wszystkich inaczej support nie zajrzy w aktywność), proszę także załączyć plik w formacie .FIT z pamięci masowej urządzenia oraz plik GarminDevice.xml. Pliki aktywności FIT znajdziecie w folderze Activities z konkretna datą a GarminDevice.xml jest w folderze Garmin.

Dzięki.
To ja im wyślę coś takiego, chyba że to normalne, przy otwartej przestrzeni (bieżnia) i dokładności sygnału na poziomie 8-10, to przesunięcie było w środku treningu.
A mam pytanie, czy macie włączony WAS, bo ja ostatnio mam go włączonego i nie wiem czy to ma sens, albo czy to nie pogarsza jednak śladu?
Przechwytywanie w trybie pełnoekranowym 2014-07-03 111503.jpg
Toż to jakiś zupełny kosmos jest. Też często biegam na bieżni i u mnie to oddaje rzeczywistość.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
monterpw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jaroslavo ale to jest bieg z fenixem 2 czy z innym zegarkiem ?
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

monterpw pisze:jaroslavo ale to jest bieg z fenixem 2 czy z innym zegarkiem ?

To jest bieg z Fenix2, bieg ciągły na wewnętrznym torze a odpoczynek w truchcie na zewnętrznym
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To tak z innej beczki - zrobiłem update pliku językowego dla F2. Uwzględnione dodatki (m.in. Bieg/Chód, autoscroll, itd). Jeśli zauważycie jakieś błędy to dajcie znać. Sprawdzałem pobieżnie plik językowy, który jest do pobrania z Garmin Express - jest w miarę ok, ale wymaga kosmetyki - szczególnie w przypadku konfiguracji 3 lub 4 ekranów - nie wszystkie nazwy etykiet mieszczą się na ekranie.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/668 ... Polish.zip
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fajno :) pobiorę i obadam :)
a tak jeszcze z innej beczki... Suunto Ambit3 już tuż, tuż. Żadnych konkretnych informacji nie ma ale Suunto już objeżdża Europę z prezentacjami a jeden z fińskich sklepów zbiera preordery z datą wysyłki na 1 września... cena (jeśli oficjalna i ostateczna) 500 euro.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:a tak jeszcze z innej beczki... Suunto Ambit3 już tuż, tuż.
... mówiłem, że mówiłem ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ