Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Ja miałem problem z sensorem tempe, po wymianie baterii raz działał raz nie, przyglądałem się i okazało się ze w pokrywie (klapie) gdzie siedzi bateria po prostu odlamały się ząbki które trzymają klapkę w sensorze..... Telefon do supportu i w kilka dni przyszła z GB nowa klapka. Chwała za to Garminowi. Sprawdź u Ciebie czy czasem się nie wylamały te milimetrowe ząbki.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Drodzy biegacze/biegaczki!
Pech chciał, że mój drugi egzemplarz FR60 musiał zostać odesłany do serwisu Garmina - przestał działać przycisk Down.
Dzisiaj odesłali mi zegarek - dokument potwierdzający wymianę sprzętu, ale otrzymałem zegarek Refurbished. Jak w takim przypadku z jego gwarancją? Liczona jest 2 lata do dnia pierwotnej daty zakupu pierwszego egzemplarza czy od momentu otrzymania tego niby "nowego". Poprzedni zegarek otrzymałem zupełnie nowy - jakiś rok temu. To już standardowa procedura w Garminie teraz? Dzięki za odpowiedzi!
Pech chciał, że mój drugi egzemplarz FR60 musiał zostać odesłany do serwisu Garmina - przestał działać przycisk Down.
Dzisiaj odesłali mi zegarek - dokument potwierdzający wymianę sprzętu, ale otrzymałem zegarek Refurbished. Jak w takim przypadku z jego gwarancją? Liczona jest 2 lata do dnia pierwotnej daty zakupu pierwszego egzemplarza czy od momentu otrzymania tego niby "nowego". Poprzedni zegarek otrzymałem zupełnie nowy - jakiś rok temu. To już standardowa procedura w Garminie teraz? Dzięki za odpowiedzi!
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Standardowa procedura. Gwarancja jest liczona od daty wystawienia dokumentu serwisowego czyli masz odnawiany zegarek ale z pełną dwuletnią gwarancją
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Majster żyje bo co ma nie żyć 
Jeśli chodzi o refuby to przedwczoraj dostałem z powrotem Fenixa2 po serwisie. Też już przyszedł z naklejką refurbished a to przecież zegarek, który na rynku jest dopiero pół roku (swoją drogą to tylko świadczyć może o tym jak wiele egzemplarzy od wypuszczenia na rynek wróciło na serwis w bardzo krótkim czasie
). U garmina jest tak, że nawet kupując nowy zegarek w sklepie (mowa o starszych modelach) możesz stać się posiadaczem wersji refurbished tyle, że opakowanej w oryginalne opakowanie itp.

Jeśli chodzi o refuby to przedwczoraj dostałem z powrotem Fenixa2 po serwisie. Też już przyszedł z naklejką refurbished a to przecież zegarek, który na rynku jest dopiero pół roku (swoją drogą to tylko świadczyć może o tym jak wiele egzemplarzy od wypuszczenia na rynek wróciło na serwis w bardzo krótkim czasie

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Ja mojego im nie odesłałem a proponowali kilka razy wymianę, tylko wlasnie po co.....?