ja tez sie czuje oszukana, bo ciagle czekam na relacje (i na kota tez czekam, zeby nie bylo)cichy70 pisze:Vibram oszukał biegaczy...cholera a ja tyleco kupiełem 2 pary FF i biegami w nich kiedy tylko mogę.
łydki napierdzielają, nogi ciężkie, myślicie wytoczyć im sprawę ? albo napisac niech oddają te kilkadziesiąt dolczyków bo czuję się oszukany ?![]()
Kurde zoltar zgadzam sie z toba w 100% ale to nie jest wina minimalistow tylko czasow w jakich przyszlo nam zyc. Nie powiesz mi chyba ze ludzie potrzebuja co roku albo nawet co dwa lata nowego smartfona ale firmy produkujace wlasnie im to wmawiaja a wrecz ich do tego zmuszaja skracajac czas zycia produktow (to samo z samochodami, sprzetem AGD itp). Asics tez wmawia ludziom ze po 1000km sa im potrzebne nowe buty bo sie "pianka ubila" i "nie sa juz chronieni". Ale pytanie pozostaje to samo: czy to jest wina tychze firm czy po prostu spoleczenstwo zglupialo i zatracilo umiejetnosc logicznego myslenia a firmy brezwglednie te glupote wykorzystuja ?zoltar7 pisze:fantom, fantom, fantom... nie mierz wszystkich własną miarą.![]()
Problem jest nie w reklamach, ale w mentalności tzw. konsumenta. Na przykład ludziom wystarczy pokazać w reklamie człowieka w białym kitlu a już myślą, że mają do czynienia z autorytetem. Ludzie nie chcą myśleć, oni chcą być oszukiwani, a Vibram tylko odpowiada na ich potrzebę. Ale ja mam dla tych ludzi alternatywę... to jest szczera wiara... wiara w Wielkiego Minimusa, on wskaże wam właściwą drogę i uwolni od udręk samodzielnego myślenia. Chwalmy więc Bracia Imię Wielkiego Minimusa
Jeśli mają na to ciekawe argumenty to czemu nie? Na czym polega istota dyskusji jak nie na wzajemnym przekonywaniu się do własnych racji? Jedyny problem w tym temacie, to chyba fakt, że wszystkie za i przeciw już dawno padły i dyskusja się wyjałowiła.smatters pisze:najgorsze jest to, ze
oni jak bolszewicyprobuja wmowic innym, ze to jest jedyna, wlasciwa..... blah-blah-blah....