Jaki telefon nadaje się do biegania???

Awatar użytkownika
Matxs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47min 42 s
Życiówka w maratonie: 5h21min

Nieprzeczytany post

Jest kobiecy- szczególnie ten czerwony:) Ma to samo co E 71 i inne - plus jakaś dożywotnio darmowa usługa e-mail. Zakładam, że GPS nie będzie zawalał - poczytaj na forach.... .
Mój blog
Komentarze do w/w

Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
New Balance but biegowy
chudybenek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja biegam z Iphone 3G i jest super! Szczegolowosc trasy zalezy od programu do biegania. Zabulilem za RunKeeper Pro 8€, ale sie oplacalo. Program zaposuje sciezke na mapie, pozwala na puszczenie muzyki, a takze wysyla caky trening na serwer, zobaczcie w moim blogu podaje linki. Co do wilgoci to faktem jest, ze w zime telefon jest tak spocony jak ja ;)

So we will run altogether with hearts aflame 
Like a fire that can’t be tamed 
Our God all glory to Your name, Jesus
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

marxik pisze:
kobas8 pisze:a moze ktos sie wypowiedziec kto testowal programy wspomagajace gps do biegania ? widzialem ze pisaliscie o run.gps, sportypal, nokia ma tez swoj wlasny program (ale nokie sobie podaruje ;) Chodzi mi o cos takiego ze jak wlacze gps to zeby komunikowalo sie ze mna jak bede sluchal muzyki z telefonu, cos na zasadzie Nike+, na biezaco informacje o pozostalym dystansie, czasie itp. Teraz uzywam wlasnie nike+_ale roznie to sie spisuje, nie jest za super dokladne, a fajnie by miec telefon, odtwarzacz mp3 i gps w jednym i to przy sobie. No ale nie wiem wlasnie ktory z roznych programow bedzie mial podobne funkcje i z jakimi telefonami najlepiej bedzie wspolgral ?

thx

Ja przez dłuższy czas testowałem Run.GPS trainer z HTC Touch Diamond. Moim zdaniem jest znakomity, przekazuje dane na temat pokonanego dystansu (można uslaić co jaki dystans), informuje o średniej prędkości, co więcej może również służyć jako nawigacja w czasie biegu, gdy wczesniej zdefiniujemy sobie trasę. Czyli bieginemy, a on mówi, że za 50 metrów skręćmy w prawo. Oczywiście nie ma problemu np. z przychodzącymi połączeniami, bo wtedy przechodzi do trybu w tle.
Pozwala również na bieżąco wysyłać informacje o tym gdzie się znajdujemy, tak że ktoś może "na żywo" obserowować nasz trening. Może to tez służyć do znajdowania innych biegaczy w okolicy. Możemy wgrywać sobie mapy przed lub po treningu dzięki czemu widzimy gdzie biegliśmy. System pokazuje też na wykresie wzniesienia. Przy podłączonym pulsometrze (niestety tylko 2 modele) możemy do tego raportu dołożyć jeszcze wykres tętna.
Co mi się jeszcze niezwykle podoba, to możliwość wyboru sportu. Ten program jest rówieniż przeznaczony do innych sportów. Wybieramy sobie np. jazdę rowerem i inaczej kalkulowane są spalone kalorie etc.
Opcji jest znacznie więcej także odsyłam na stronę: http://www.rungps.net/wiki/TrainerUVEN
A jakie dwa modele wchodzą w rachubę jeśli chodzi o pulsometr?
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Ja walcze z e51 i Endomondo..Za Chiny nie potrafię połączyć się z gps na dłuzej niz minutę..mógłby ktoś naprowadzić, jak ustawić parametry w telefonie?
Ja mam C905 i mam to samo: mam endomondo i też nie moge się połączyć w zasadzie w ogole, albo na chwile i zaraz znowu lokalizuje sygnal albo mowi ze w ogóle nie ma pokrycia dany teren: centrum Poznania!
Ma ktos moze jakies doswiadczenie z gpsem C905 bo to moze wina telefonu?
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Ja walcze z e51 i Endomondo..Za Chiny nie potrafię połączyć się z gps na dłuzej niz minutę..mógłby ktoś naprowadzić, jak ustawić parametry w telefonie?
Ja Endomondo w nokii odpuściłem. Przypadkiem naciśnie Ci się czerwony przycisk i aplikacja się wyłącza. W Nokia Sports Tracker nie ma tego problemu. Po za tym w NST jak zrobisz foto to od razu jest jego geolokalizacja na mapie i można je wysłać na serwer wraz z zapisaną trasą. Do endomondo można zaimportować GPXa z NST.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wirus pisze: a teraz Hero i tu strzał w dziesiątkę,
.
Masz na myśli ten?: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=990753504

PS A ja tydzień temu zgubiłem telefon podczas biegu. Właściwie nie ja tylko syn, który jechał na rowerze a ja biegłem. Szukam więc czegoś nowego, bez fajerwerków, niedrogiego. Kończy mi się umowa w Plusie. Może ktoś się orientuje czy maja oni w swojej ofercie coś co nadało by się do biegania? Chciałbym tylko gdybym się pogubił z tempem albo zapuścił w nieznany teren wiedzieć ile przebiegłem km, posłuchać po drodze muzyki (raczej radio) oraz jak spotkam coś ciekawego cyknąć fotę. Analizy treningu, zrzucanie na kompa itp.. mnie nie interesują. Polećcie coś?!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Jumper wirusowi raczej chodziło o THC hero ale nie dam sobie głowy uciąć :)

a co do plusa to jak tak przeglądam to moge polecić:

Samsunga Avile GPS.. tani a nie do zdarcia! kolega używa go w pracy na budowie i jeszcze mu nie dał rady! dosyć szybki, pełen dotyk, ciekawy telefon... no i do biegania sie nadaje...
Nokia e66- bardzo dobry telefon z symbianem więc po instalujesz np. Nokie sport trackera
Samsung B2100- reklamuja jako telefon niezniszczalny, ale nie wiem o nim za dużo więc nie moge polecić...
Nokia E71- Moga polecić z czystym sumieniem, troche duży ale za to ma wielki wyświetlacz, bardzo czytelny, symbiana więc instalujesz sporo programów, prosty w obsłudze, sam z nim biegałem zanim kupiłem garmina. Ma super GPS szybko sie łączy, nie gubi zasięgu... SZCZERZE I Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM!!
Nokia E52- dobry telefon posiada te same funkcje co e72 różnią sie obudową, dosyć sprawnie łapie satelitki, ale jak dla mnie źle wykonany...
Nokia 5800- również moge polecić.. pełen dotyk dobre funkcje, tylko nie wiem jak NST działa na dotykowym ekranie...

mam nadzieje że chodź troche pomogłem :)
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Nokia wypuściła teraz tańszy model 5800. Ma te same funkcje, czy bardzo zbliżone w użytkowaniu a kosztuje mniej. Model to bodajże 5230.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze:
mam nadzieje że chodź troche pomogłem :)
Zdecydowanie. Dzięki!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

00jan pisze:Nokia wypuściła teraz tańszy model 5800. Ma te same funkcje, czy bardzo zbliżone w użytkowaniu a kosztuje mniej. Model to bodajże 5230.
Różnica między 5800 a 5230 jest następująca:
*5230 jest cięższa o całe 6 gramów :hahaha:
*5230 ma gorszy wyświetlacz....
*5230 ma gorszy aparat foto i gorszą jakość filmów
*5230 nie ma WiFI
Ale za to jest sporo tańsza... lecz szczerze to lepiej dołożyć i sie nie wqrzać potem.... (to porównanie tak na szybko, pewnie jest jeszcze pare mniej znaczących różnic)
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze:
00jan pisze:Nokia wypuściła teraz tańszy model 5800. Ma te same funkcje, czy bardzo zbliżone w użytkowaniu a kosztuje mniej. Model to bodajże 5230.
Różnica między 5800 a 5230 jest następująca:
*5230 jest cięższa o całe 6 gramów :hahaha:
*5230 ma gorszy wyświetlacz....
*5230 ma gorszy aparat foto i gorszą jakość filmów
*5230 nie ma WiFI
Ale za to jest sporo tańsza... lecz szczerze to lepiej dołożyć i sie nie wqrzać potem.... (to porównanie tak na szybko, pewnie jest jeszcze pare mniej znaczących różnic)
Aha. No to jednak jest róźnica.
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

witam wszystkich
mam kilka pytań
1. jaki sytem operacyjny w komórce najlepiej obsługuje GPS, albo bardziej konkretnie jakie modele telefonów polecacie jesli chodzi o szybkosc zlapania i "trzymania" fixa
2. jaki program bezpłatnie bedzie obsługiwal bieżący widok treningu - mam na mysli predkosc i przebyty dystans a nie jakies graficzne mapy itd.? - no i zeby pozniej moc to przeslac szybko do kompa bez ceregieli
3. czy nie bedzie problemu ze słuchaniem radia w czasie tych wszystkich pomiarów, moze nie kazdy telefon rownie dobrze sobie z tym radzi?
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do tego wszystkiego co napisałeś pasuje NOKIA E71 z programem nokia sport track tylko że mnie każdy trening kosztował 50gr. a nie wiem czy da sie ustawić żeby było to za darmo, może jak sie wyłączy mapy czego ja nie robiłem...
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Raul7, dzieki za info. przeczytałem juz wszystkie wpisy w tym wątku ze trzy razy :-)
Mimo wszystko bardzo sceptycznie podchodze do tego modelu. Wydaje mi sie za szeroka i za wysoka, caly czas sie zastanawiam nad jakims HTC, a moze jakas inna nokia?
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do HTC to proponuje DIAMONDA kuzyn z nim biega i nie miał problemów... a inna nokia? 5800, e51, i większość navigatorów (mają najlepsze GPS)
ODPOWIEDZ