Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

taaaa.... takie kalibrowanie to można sobie o kant d rozbić, tak samo jak w przypadku kalibrowania footpoda na podstawie gps
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Tu jest nieporównywalnie łatwiej ze względu na większą prędkość i tylko jeden, stały parametr do oceny, czyli wielkość koła.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Trzeba zapytać obsługę garmina. Sam jestem ciekaw. Chociaż czujnik ma jakiś guziczek który po wciśnięciu miga chwilę kolorem zielonym i czerwonym w zależności czy działa na niego koło czy korba.
maki
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

To się wciska przy parowaniu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z ciekawostek:
Byłem dziś pobiegać na zajęciach z BBL, ja miałem fenixa 2, żona FR620 a kolega Ambita1
Warunki dla GPS były ciężkie, bliskość budynków, jedna strona zasłonięta wysoka siatką, i ciężkie pochmurne niebo.

Trasa na małej bieżni mająca około 200 metrów długości.
FR620: http://connect.garmin.com/activity/473642187 ładne kółka lecz w prawym dolnym "rogu" mocne przesunięcie śladu.
Ambit 1:[url]http://http://www.movescount.com/p ... ve28924164[/url] rzekłbym że przesunięcia w dwóch a nawet trzech rogach
Fenix 2: http://connect.garmin.com/activity/473649383 ślad również odchylony ale chyba najstabilniejszy z wszystkich trzech,

Można przeanalizować. Generalnie ze względu na błąd pomiaru i dokładność GPS, urządzenia bardzo dobrze sobie poradziły, i starały się jak mogły :)
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2014, 10:58 przez jedz_budyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

movescount nie bangla
moim zdaniem F2 w porównaniu z 310XT bardzo kiepsko sobie radzi z kreśleniem śladu. Accuracy w 310xt zazwyczaj wynosiło 5m, musiało się coś bardzo żłego dziać w przyrodzie, żeby było więcej. W F2 standardem jest 9m i więcej.
szkoda, że porzucili sirfstara na rzecz mediateka w nowych zegarkach
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

U"Witam.  Sytuacja  zdarzyła się już trzy krotnie.  Fenix2 nie wyświetla przebytego dystansu.  Pierwszym razem nie zauważyłem tego bo Biegłem zaplanowany trening z akcentem na tetno.  Dopiero po skończonym treningu w podsumowaniu zauważyłem ze w info o dystansie jest 0. Również w garminconect dystans był zerowy. Ślad  na mapie był widoczny.  Po wyeksportowaniu pliku gpx  do endomondo tam dystans się wyświetlał,  z endomondo wyeksportowałem gpx i wgrałem go ponownie do GC.  Dystans juz był  wyświetlany.  W Fenix2 wciąż nie pokazywał dystansu w żadnych nowo tworzonych aktywnościach, nie pomagało włączanie wyłączanie zegarka.  Dopiero reset/przywrócenie ustawień fabrycznych.  Sytuacja się powtórzyła po kilku dniach ale myślałem ze nie pokazuje dystansu tylko w trybie nawigacji bo po skończonej nawigacji odbyłem sesję  bike i wszystko było ok.
Dziś nie pokazywał dystansu w zjazd (run)  innych aktywności nie sprawdzałem bo rozpocząłem trening biegowy i szkoda mi było czasu.  Zrobiłem reset zegarka i dystans powrócił zarówno w biegu jak i nawigacji.
Aktualnie nie przestawiam się na język polski,  może to coś pomoże (kiedyś chyba było też coś w 310xt z tłumaczeniem tak że zawieszał sie)
Proszę odp i zbadanie sprawy"
Wysłałem @ do garmina
Co by nie było jestem zadowolony z przesiadki 310xt i swima na fenixa2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czujnik kadencji przy bucie działa dokładniej i lepiej niż w pasku. Ja mam hrm Run lecz biegam i tak z czujnikiem kadencji przy bucie.
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ale ja nie mam hrm run a na bucie nie miałem
vincec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy przy zastosowaniu Footpoda SDM4 ,zegarek i tak pokazuje ślad ?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli jesteś na zewnątrz to tak, pokazuje ślad, pokazuje kadencję, a co do prędkości albo pokazuje ją z GPS albo z czujnika kadencji, zależy jak sobie ustawisz.
vincec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

We wszystkich garminach tak jest czy tylko f2?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szło tak ustawić w fr210, w F1, w fr620. Tylko te miałem i tylko tych mogę się wypowiedzieć. Ale podejrzewam że w każdym garminie tak ustawisz. Na wykresach food pod pokazuje wszystkie te same parametry co hrm Run, jedynie nie będzie parametru vo2max, no chyba że mamy hrm Run.
vincec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Możesz podrzucić jakiś link z twojego treningu gdzie używałeś footpada
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ok, za jakieś 1,5-2 godzinki bo właśnie wychodzę pobiegać z paskiem i foodpodem, chyba ze wejdziesz parę postów wyżej i sobie zobaczysz 3 porównania na biezni. Tam jest zapis z F2 z footpodem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ