witam,
1. chodzi Ci o soft w zegarku czy w kompie? jesli w kompie to Garmin Training Center jest wg mnie calkiem ok ale z tego co wiem do obslugi garminow wiekszosc uzytkownikow poleca sporttracks, GTC nie cieszy sie dobra opinia. ja go uzywam chociaz pewnie ktoregos dnia sprobuje alternatywy.
GTC rysuje wykresy tetna,kadencji,predkosci i tempa, zlicza czas i dystans jaki biegles w poszczegolnych strefach tetna (edytowalne) i predkosci (tez edytowalne), zlicza kalorie, srednie wartosci kazdego wykresu... - ponizej zrzut ekranu (wykres predkosci jest ukryty).
acha, jest mozliwosc porownywania ze soba dwoch treningow (dowolnych wykresow) na jednym rysunku (funkcja w menu EDIT - Compare Activity to...)
2. zegarek wyswietla na biezaco strefe w jakiej sie znajdujesz (tez w %)
3. chyba mozna wysylac zaprogramowany na kompie trening - ja tego sposobu jeszcze nie probowalem natomiast dzialanie interwalow mniej wiecej opisywalem juz w ktoryms miejscu:
cyt.: "wczoraj ustawilem trening z interwalami (plan 10 km / 50 min / 3 x tydz / M. Bartoszak -
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=422 ), calkiem sensownie to dziala i latwo sie ustawia. podczas biegu kazdy etap sygnalizowany jest dzwiekiem (poprzedzonym odliczaniem) i komunikatem, jest rozgrzewka i schlodzenie ktore przerywamy przyciskiem LAP, w czasie tego treningu mamy dostep do wszystkich parametrow typu tempo, dystans (calosciowy jak i poszczegolnego interwalu (lap), wartosci srednie lapu itd)"
programowanie jest proste i polega na:
- ustawienie czasu trwania rozgrzewki
- ustawienie interwalu (podajesz tempo i czas trwania)
- ustawienie czasu przerwy
- ...zapetlenie lub ustawienie czasu schlodzenia
(z pamieci pisze bo nie mam przy sobie zegarka a ta opcje testowalem juz jakis czas temu)
mam nadzieje ze cos pomoglem, nie wiem czy dobrze zrozumialem Twoje pytania.