runner57 pisze:Ja obok Saucony XODUS zakupiłem na próbe do biegów w trudnych zimowych warunkach buty firmy ICE BUG PYTHO. Buty wyposażone są w kolce na stałe. ( dotrą do mnie w poniedziałek, popróbuje i coś napiszę )Ten wybór jest na próbe po falstarcie z ubiegłorocznym modelem NB921. Koleżanka zakupiła ICE BUG FROGGY z nakładką wyposażoną w kolce. Zobaczymy jak się będą spisywały na śnieżnej i oblodzonej trasie. Bardzo jestem ciekawy opini w sprawie tej marki innych użytkowników.
już ci napiszę: po prostu zapomnisz o poślizgach :P
recenzji froggy jestem ciekawa, bo powoli wykańczam obecne trailówki i szukam alternatywy (pierwszy na liście :P). do samych nakładek jestem sceptyczna, choć proponowany system wygląda na taki, co sprawdzi się w spokojniejszym bieganiu (tzn nie bardzo ekstremalnym jak próba utrzymania się na stoku na przełaj w Beskidzie Sądeckim

- no w każdym razie icebugi z zamontowanymi kolcami w podeszwie dają radę

) kiedyś w każdym razie, ktoś na podstawie własnych doświadczeń odradził mi zakup podobnych nakładek, ale to była o tyle inna bajka, że była to jakaśtam nakładka firmy X do butów Y, których producent nie pomyślał, że ktoś zechce jakieś nakładki nakładać...
nie, nikt mi nie płaci za chwalenie marki, po prostu jeszcze mnie nie zawiodły, a wypróbowały już chyba wszystkie możliwe warunki (przez leśne suche ścieżki, też asfalty, poprzez te lekko zbłotnione, bardziej, bardzo, pokryte liścmi i gałęziami, czasem po kolana - czyli nie wiadomo co na dnie - po kamieniach, po konarach wzdłuż strumienia też było - dla tych co nie wiedzą: konary wzdłuż strumieni są piekielnie sliskie, po trawie, śnieg świeży, zmarznięty, totalna szklanka