Suunto Ambit 3
- embe
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 42:52
- Życiówka w maratonie: 3:23:30
-
brachu
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: 00:48:00
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
-
RP35
- Wyga

W ambicie2 jest opcja w ustawieniach podświetlania: " night " i przy tym ustawieniu zegarek podswietla się przy autolapie i po naciśnięciu jakiego kolwiek guzika , więc tym bardziej powinno to być w ambicie3vincec pisze:ktoś wie jak ustawić w zegarku podświetlenie, żeby podczas treningu podczas przełączania ekranów włączało się automatycznie podświetlenie , czy tak się w ogóle da zrobić ?
-
Ogut
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 40:20
- Życiówka w maratonie: 3:16:02
Czy zliczanie kalorii i obliczanie czasu odpoczynku jest aktywne tylko wtedy, gdy korzystam z pomiaru tętna??? Dzisiaj zrobiłem ponad 60km na rowerze w terenie (bez paska HR) i zegarek pokazał, że spaliłem 227kcal. Szukałem informacji w instrukcji, ale nic nie znalazłem. Wie ktoś może jak to działa?
-
manfred
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Za mało Ci naliczył. Ja na rowerze śmigam i liczy normalnie tzn przy 60 km liczy grubo ponad 600 kalorii.
-
Ogut
- Rozgrzewający Się

No właśnie dlatego pytam. W niedzielę używałem trybu triathlon (bez paska), zawody trwały dla mnie ponad 5 godzin, a spalonych kalorii 44. Przedwczoraj godzina ostrego biegu (z paskiem HR) i spalanie około 900kcal. Od czego to może zależeć? Bez pomiaru pulsu nie działa???
-
manfred
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
No mi pokazuje ale nie wiem czy Wam o to chodziRP35 pisze: tak samo dziwi to skąd Ci w ogóle zegarek pokazał spalone kalorie bez paska ?

-
Ogut
- Rozgrzewający Się

Właśnie chodziło mi o informację jak to jest liczone, ale zdziwiony też trochę jestem, bo jak pływam bez paska, to pokazuje w miarę prawdopodobne wartości, a ostatnio pokazuje jakieś cuda.RP35 pisze:Czas odpoczynku i kalorii wyliczany jest z tętna i czasu , więc dziwi mnie dlaczego oczekujesz jakichkolwiek informacji o kaloriach , tak samo dziwi to skąd Ci w ogóle zegarek pokazał spalone kalorie bez paska ?
- norkun
- Stary Wyga

Liczy spalone kalorie i czas odpoczynku (pewnie mocno przybliżone) bez pasa tętna. Być może kalorie liczone są na stronie z dystansu i tempa biegu + waga i wzrost. Z tego co pamiętam w podsumowaniu treningu w zegarku informacji o kaloriach nie ma, za to na stronie już tak. Zresztą prędzej biegałem z Garminem też bez pasa tętna a informacje o spalonych kaloriach na Garmin Connect też były.
-
greguss
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 44min
Panowie, czytam sobie o sunciakach już jakiś czas i powiem szczerzę, że ciężko jest mi coś wybrać. Liczę jednak na Waszą pomoc.
Zastanawiam się nad kupnem Suunto Ambit3 Run Black(znalazłem go w cene do 1000zł, więc sądzę, że to atrakcyjna cena). Będę go wykorzystywał na górskich szlakach (Beskid Żywiecki). Zależy mi na dokładnym pomiarze trasy, dobry czujnik tętna i duża żywotność baterii.
Sądzicie, że mój wybór jest dobry ? Jeśli mielibyście jakąś inną alternatywę proszę napisać.
Zastanawiam się nad kupnem Suunto Ambit3 Run Black(znalazłem go w cene do 1000zł, więc sądzę, że to atrakcyjna cena). Będę go wykorzystywał na górskich szlakach (Beskid Żywiecki). Zależy mi na dokładnym pomiarze trasy, dobry czujnik tętna i duża żywotność baterii.
Sądzicie, że mój wybór jest dobry ? Jeśli mielibyście jakąś inną alternatywę proszę napisać.