Suunto Ambit 3

Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

Spróbuj odwrotnie: podświetl ekran a potem przełączaj tryby. U mnie jest tak, że świeci tak długo, jak długo się bawię w przełączanie. Można wyczytać wszystko a po zaniechaniu klikania podświetlenie gaśnie.
Obrazek
PKO
vincec
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No właśnie nie chce tak
:-)
brachu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:48:00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ambit3 software update 2.0 is currently being tested and fine-tuned. The target release time for it is the end of June. :spoczko:
Obrazek
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

Aaaa to duppa... Aż sobie sprawdziłem jeszcze raz - świeci dopóki pstrykam guzikami... :niewiem:
Ale ja mam ambit 3 run - może tu jest różnica
Obrazek
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Powinna być taka opcja , chyba niezależnie od modelu.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2015, 13:49 przez RP35, łącznie zmieniany 1 raz.
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

vincec pisze:ktoś wie jak ustawić w zegarku podświetlenie, żeby podczas treningu podczas przełączania ekranów włączało się automatycznie podświetlenie , czy tak się w ogóle da zrobić ?
W ambicie2 jest opcja w ustawieniach podświetlania: " night " i przy tym ustawieniu zegarek podswietla się przy autolapie i po naciśnięciu jakiego kolwiek guzika , więc tym bardziej powinno to być w ambicie3 :)
vincec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

RP35 -wielkie dzięki działa , o to mi chodziło :-)
Ogut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:20
Życiówka w maratonie: 3:16:02

Nieprzeczytany post

Czy zliczanie kalorii i obliczanie czasu odpoczynku jest aktywne tylko wtedy, gdy korzystam z pomiaru tętna??? Dzisiaj zrobiłem ponad 60km na rowerze w terenie (bez paska HR) i zegarek pokazał, że spaliłem 227kcal. Szukałem informacji w instrukcji, ale nic nie znalazłem. Wie ktoś może jak to działa?
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Za mało Ci naliczył. Ja na rowerze śmigam i liczy normalnie tzn przy 60 km liczy grubo ponad 600 kalorii.
Ogut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No właśnie dlatego pytam. W niedzielę używałem trybu triathlon (bez paska), zawody trwały dla mnie ponad 5 godzin, a spalonych kalorii 44. Przedwczoraj godzina ostrego biegu (z paskiem HR) i spalanie około 900kcal. Od czego to może zależeć? Bez pomiaru pulsu nie działa???
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czas odpoczynku i kalorii wyliczany jest z tętna i czasu , więc dziwi mnie dlaczego oczekujesz jakichkolwiek informacji o kaloriach , tak samo dziwi to skąd Ci w ogóle zegarek pokazał spalone kalorie bez paska ? :)
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

RP35 pisze: tak samo dziwi to skąd Ci w ogóle zegarek pokazał spalone kalorie bez paska ? :)
No mi pokazuje ale nie wiem czy Wam o to chodzi
Obrazek
Ogut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

RP35 pisze:Czas odpoczynku i kalorii wyliczany jest z tętna i czasu , więc dziwi mnie dlaczego oczekujesz jakichkolwiek informacji o kaloriach , tak samo dziwi to skąd Ci w ogóle zegarek pokazał spalone kalorie bez paska ? :)
Właśnie chodziło mi o informację jak to jest liczone, ale zdziwiony też trochę jestem, bo jak pływam bez paska, to pokazuje w miarę prawdopodobne wartości, a ostatnio pokazuje jakieś cuda.
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Liczy spalone kalorie i czas odpoczynku (pewnie mocno przybliżone) bez pasa tętna. Być może kalorie liczone są na stronie z dystansu i tempa biegu + waga i wzrost. Z tego co pamiętam w podsumowaniu treningu w zegarku informacji o kaloriach nie ma, za to na stronie już tak. Zresztą prędzej biegałem z Garminem też bez pasa tętna a informacje o spalonych kaloriach na Garmin Connect też były.
greguss
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44min

Nieprzeczytany post

Panowie, czytam sobie o sunciakach już jakiś czas i powiem szczerzę, że ciężko jest mi coś wybrać. Liczę jednak na Waszą pomoc.

Zastanawiam się nad kupnem Suunto Ambit3 Run Black(znalazłem go w cene do 1000zł, więc sądzę, że to atrakcyjna cena). Będę go wykorzystywał na górskich szlakach (Beskid Żywiecki). Zależy mi na dokładnym pomiarze trasy, dobry czujnik tętna i duża żywotność baterii.

Sądzicie, że mój wybór jest dobry ? Jeśli mielibyście jakąś inną alternatywę proszę napisać.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ