Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

monterpw pisze:wydaje mi się że to nie kwestia zegarka a raczej paska który musi sie wybudzic z uśpienia lub cos w tym stylu.
Nie może to być wina paska skoro ten sam pasek w połączeniu z 310xt lub 610 bez znaczenia w jakich warunkach i po jakim stanie uśpienia jest wykrywany momentalnie.
Jak zresztą pisałem wyżej rowerowy czujnik prędkości/kadencji dokładnie tak samo długo jest wyszukiwany.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:P.S. Jak kto zainteresowany to se może poczytać "dipriwjuł" u DCR'a http://www.dcrainmaker.com/2014/03/garm ... sport.html

tu widać że była jakaś aktualizacja oprogramowania pośrednia 2.35...

Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to była beta
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
monterpw
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Mam pytanko czy zastanawiał sie ktoś lub testował akcelerometr w pasku hrm, pytam poniewaz na początku myślalem ze bedzie on działal jak zwykły food pod ale okazuje sie że tak nie jest tzn. działa jako miernik kadencji i kilku pochodnych ale nigdzie w zegarku nie znalazłem opcji kalibracji go jako food poda do pomiaru odległości i tempa. Owszem jest w sekcji ustawien food pod i jest tam kalibracja ale dotyczy to food poda na bucie i to działa. Troche to bez sensu bo po co mam nosić na sobie dodatkowe urzadzenie skoro jest ono w pasku tylko nie udostepniono do niego ustawien. Może ktoś coś wiecej wie na ten temat ?

Mała poprawka, nie moge skalibrowac zewnetrznego food poda przy pomocy GPS poniewaz gdy uruchomie ta kalibracje zegarek sie restartuje, ktos cos takiego zaobserwował u siebie ?
MarcinM
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

Ja mam do Was pytanie. Czy komukolwiek udało się połączyć fenixa 2 z Samsung galaxy s3? Według specyfikacji telefonu posiada bluetooth 4.0, więc powinno to być możliwe, no ale niestety nie widzą się.
W poniedziałek spróbuję z kolegi iPhone 4S

Miłego niedzielnego biegania. Ja już po :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kolejny zonk - po prysznicowaniu z garminem przycisk start/stop zatracił swój sympatyczny skok i dość nieprzyjemnie teraz pracuje. W zasadzie przycisk lap także ale ten wrócił do stanu pierwotnego. Wkurzające i niemiłe.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

za gorąca woda była, pomocz go w zimnej wodzie. Tylko nie wciskaj przycisków pod wodą :)

Przy okazji zapytam o możliwość uruchomienia planu treningowego z garmin connect. Da się wgrać do F2 jakiś program treningowy np 3 miesięczny? F2 go widzi? itd?
tombzd74
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:56 min
Życiówka w maratonie: 3.15:46

Nieprzeczytany post

Niestety Piechu ma rację co do ekranu, dopiero teraz zwróciłem uwagę w teście porównawczym DC. Pytanie czy jest możliwość odwrócenia wyświetlania na ekranie. To co ciemn ma być białe i odwrotnie?

Pozdrawiam

T
TomB

HM 1:27:04
M 3:15:46
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Budyń, nie wiem jak, nie wiem dlaczego ale Twoja rada okazała się skuteczna :hejhej: przynajmniej chwilowo, przycisk pod długiej kąpieli w misce pełnej lodowatej wody prawie wrócił do dawnej sprawności ;) Mam nadzieję, że ten stan się utrzyma :)
Co do kalendarza i treningów. Fenix nie ma funkcji kalendarza znanej z 220/620. Oczywiście gotowy plan z GC możesz zaimportować do kalendarza na GC a stamtąd przesłać go do zegarka. Zegarek widzi wszystkie treningi ale nie informuje Cię o treningu przypisanym do danego dnia jak to ma miejsce właśnie w 220/620.

tombzd74 - nie ma niestety na tą chwilę możliwości odwrócenia kolorów
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy f2 łączy się z donglem ant+ ? bo zastanawiam się jaki wpływ na baterie ma podłączanie fenixa celem zgrania treningu.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie łączy się, łączność z pc tylko po kablu
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Da się treningi z GC przesłać do f2 bo mi widzi tylko stare urządzenie.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to jest pytanie czy stwierdzenie?
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Faktycznie nie jasno napisałem. Czy istnieje możliwość przesłania, utworzonych planów treningowych w serwisie GarminConect na urządzenie fenix2 ? U mnie w momencie wyboru urządzenia wyświetla się tylko 310tka z której kiedyś korzystałem.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiście, że można. A korzystasz z Garmin Express? Tylko tym programem obsłużysz Fenixa 2. Ant Agent, z którego prawdopodobnie korzystasz obsługuje urządzenia bezprzewodowe np. 310XT właśnie.
http://software.garmin.com/pl-PL/express.html
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ