W temacie Polara nie będę się wypowiadał, ale jeżeli chodzi o FR60 ( kupiłem w sobotę :D ), jest możliwość włączenia interwałów z np alertem dystansu więc pewnie z innymi również.dex-ter pisze:Witam
Używałem Polara RS200, teraz po lekturze tego wątku zakupiłem FR60. Jeżeli obsługa treningów na komputerze Garmin bije Polara, jeżeli chodzi o samo urządzenie Polar jest jednak trochę z wyższej półki(również cenowej jeżeli chodzi o RS200, RS300...). Mnie najbardziej zawiódł brak współpracy treningu interwałowego z alarmowym, czyli można wybrać ALBO Interwal ALBO Alerts, w Polarze była pełna dowolność konfiguracji.
Czy ktoś potrafi ustawić interwały 3-stopniowe na FR60? (np. 1,2km-400m-2km z zapętleniem 5x)
Training - alerts - distance ( ustawiasz np na 4 km ). \
Później włączasz interwały Training - Intervals - Do Workout ( tylko oczywiście wcześniej musisz mieć je ustawione ).
Wtedy sygnalizuje Ci interwały i dodatkowo sygnałem przebycie każdych kolejnych 4 km.
Odnośnie ustawiania samych interwałów, z dotychczasowej zabawy, wydaje mi się że można ustawić tylko dwie opcje ( np 1,2km - 400m ) z zapętleniem max 254x.
Do tej pory używałem Timex Ironman T5E231 http://allegro.pl/timex-ironman-triathl ... 39102.html. Dla początkujących ( dla zaawansowanych również o ile nie potrzebują HR i dystansu ) świetny zegarek. Możliwość jednoczesnego ustawienia interwałów, stopera, licznika okrążeń i dodatkowych alertów, a to wszystko w bardzo prostym intuicyjnym menu.
Gdyby ktoś był zainteresowany, mogę zastanowić się nad sprzedażą.