Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

To nie wiem. Co sekundę wczoraj pokazywał dobrze, dziś biegłem ze smart.
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
PKO
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W piątek było vo2max 56, dziś 60. Jak tak dalej pójdzie to w Łodzi będę musiał pobiec maraton w 2.10;)))
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Vo2 Max w garminach rośnie lub maleje na zasadzie analiz wielu treningów, w suunto to jest chyba zrobione dla każdego treningu osobno. Dobrze prawie?
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie z tabel Danielsa 58-59.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak, w garminach to jest chyba uśredniane na podstawie wielu treningów.
u mnie po pierwszym treningu wyszło 49, po Maniackiej 52 a po wczorajszym treningu spadło do 51.... co i tak uważam, że jest bardzo mocno przesadzone i traktuję to jako niepotrzebny gadżet.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

Suunto ma dla każdego oddzielnie, ale VO2, a nie VO2 Max. Nie wiem czy ta dana, jako osobna informacja coś daje. W połączeniu z EPOC już tak.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słuchajcie mimo aktualizacji nadal mam problem z długim (wg mnie wyszukiwaniem paska tętna). Jest tak jak poprzednio czyli po założeniu paska zegarek długo go wyszukuje, bez względu na odległość. Gdy już go wyszuka to kolejne łączenie zegarek-pasek następuje błyskawicznie. Wystarczy jednak pozostawić zegarek na co najmniej minutę w trybie "zegarka" i przy próbie połączenia znowu długo wyszukuje. nagrałem film jak to wygląda. Jeśli komuś nie będzie szkoda poświęcić cennych 4 minut z jego życia to niech rzuci okiem i napisze, czy u niego ten "problem" też występuje.

http://youtu.be/SWZI0zGjj8g
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A nie jest tak że masz w domu 2 czynne paski mimo że tylko jeden jest sparowany i się coś gryzie?
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie podobnie ale nie uważam tego za coś nietypowego.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Primo - mam nawet 3 paski. Tzn HRM- Run, oraz dwa dla 310 oraz 610. Zawsze paski "nieczynne" mają odpięty czujnik.
Secundo - to czy mam więcej pasków ma znaczenie tylko podczas pierwszego parowania a nie samego łączeni ponieważ sygnał jest kodowany
Tertio - przed Maniacką Dziesiątką, na świeżym powietrzu też szukał paska bardzo długo
Quatro - 310 i 610 wykrywa pasek w try miga mimo, że oba zegarki i paski są aktywne i teoretycznie powinny się gryźć - paski w tych zegarkach są już wykrywane nawet przez założeniem ich na klatkę i nawet jesli zegarek leży na drugim końcu mieszkania to jest w stanie taki pasek wykryć w ułamku sekundy.
Problem ewidentnie leży w Fenixie. Dziś wymieniłem baterię w pasku HRM-Run - bez skutku. Sparowałem pasek od 310 - te same objawy.

zukow2 - mam porównanie z 310 i 610 - tam tego problemu nie ma a takie długie wyszukiwanie mnie osobiście trochę wkurza. Podobnie tzn, tak jak na moim filmiku czy u Ciebie jest jakaś różnica?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Primo - mam nawet 3 paski. Tzn HRM- Run, oraz dwa dla 310 oraz 610. Zawsze paski "nieczynne" mają odpięty czujnik.
Secundo - to czy mam więcej pasków ma znaczenie tylko podczas pierwszego parowania a nie samego łączeni ponieważ sygnał jest kodowany
Tertio - przed Maniacką Dziesiątką, na świeżym powietrzu też szukał paska bardzo długo
Quatro - 310 i 610 wykrywa pasek w try miga mimo, że oba zegarki i paski są aktywne i teoretycznie powinny się gryźć - paski w tych zegarkach są już wykrywane nawet przez założeniem ich na klatkę i nawet jesli zegarek leży na drugim końcu mieszkania to jest w stanie taki pasek wykryć w ułamku sekundy.
Problem ewidentnie leży w Fenixie. Dziś wymieniłem baterię w pasku HRM-Run - bez skutku. Sparowałem pasek od 310 - te same objawy.

zukow2 - mam porównanie z 310 i 610 - tam tego problemu nie ma a takie długie wyszukiwanie mnie osobiście trochę wkurza. Podobnie tzn, tak jak na moim filmiku czy u Ciebie jest jakaś różnica?

Zrobił bym hard reset zegarka i jeśli nie pomoże niestety serwisował bym. Szkoda czasu na gdybanie, należy się nowy egzemplarz :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pierwej chcę się przekonać czy to wina mojego egzemplarza czy po prostu TTTM.
Hard reset jakże się wykonuje?
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie jak u Ciebie. Łapie chwilkę,napewno dłużej niż 910.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze: Hard reset jakże się wykonuje?

W F1 było to tak:

1. Wylaczyc fenixa.
2. Wcisnac przyciski Dol (Strzalka w dol), Back i Power (Wlacznik)
3. Jak uslyszysz pierwszy dzwiek (bip) zwolnik przyciski Dol i Power.
4. Jak uslyszysz drugi dzwiek (bip) zwolnij przycisk Back
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zukow2 pisze:U mnie jak u Ciebie. Łapie chwilkę,napewno dłużej niż 910.
Fajnie byłoby gdyby jeszcze pozostali użytkonicy Fenixa się wypowiedzieli. Być może jest tak, że zachowanie zegarka z filmu jest normalne i jest np. skutkiem zaimplementowania w zegarku jakiegoś systemu oszczędzania baterii, który w trakcie nieużywania zewnętrznych czujników ANT+ odłącza albo przełącza w stan uśpienia odbiornik ANT+ w zegarku i przez to pierwsze wyszukiwanie trwa tak długo... tak sobie gdybam ale jak pisałem wyżej liczę także na pomoc pozostałych.

budyń, dzięki spróbuję. Tak samo resetuje się FR10
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ