Komentarz do artykułu Nike+ Sport Watch GPS - TEST
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam.
Zaczynam dopiero bawić się w bieganie a na gwiazdkę dostałem własnie ten zagarek.
Dzisiaj zaliczyłem swój pierwszy bieg. Zagarek mam ustawiony prawidłowo, nawet ustawiłem go z mil na kilometry itp.
Problem: gdy podłączam się do kompa to ściaga mi ostatnie dane, loguję się do Nike+ i .... nic tam nie widzę oprócz tego że jestem zalogowany, żadnych danych na temat mojego biegu czy mapy z trasą którą przebiegłem. Hmm. Wiecie moze co to za problem albo gdzie tego w ogóle szukać?
pozsrawiam
Zaczynam dopiero bawić się w bieganie a na gwiazdkę dostałem własnie ten zagarek.
Dzisiaj zaliczyłem swój pierwszy bieg. Zagarek mam ustawiony prawidłowo, nawet ustawiłem go z mil na kilometry itp.
Problem: gdy podłączam się do kompa to ściaga mi ostatnie dane, loguję się do Nike+ i .... nic tam nie widzę oprócz tego że jestem zalogowany, żadnych danych na temat mojego biegu czy mapy z trasą którą przebiegłem. Hmm. Wiecie moze co to za problem albo gdzie tego w ogóle szukać?
pozsrawiam
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 50'31''
-
- Rozgrzewający Się
Przegladarkę mam Mozile.
Zalogowany jestem, ta zassarka zasysa mi dane z zegraka (tak pokazuje) ale ich nigdzie nie widać. Wersja to v 6.2.4.
Coś czuję , że oddam go do sklepu bo jak już zaczyna się meczyc na samym poczatku to rece opadają. Oczywiście temat zacząłem czytać jak już dostałem ten zegarek.
Zalogowany jestem, ta zassarka zasysa mi dane z zegraka (tak pokazuje) ale ich nigdzie nie widać. Wersja to v 6.2.4.
Coś czuję , że oddam go do sklepu bo jak już zaczyna się meczyc na samym poczatku to rece opadają. Oczywiście temat zacząłem czytać jak już dostałem ten zegarek.

-
- Stary Wyga
- hm....czy Kolega klika w przeglądarce na stronie najka na zakładkę Dashboard/tablica ( po zalogowaniu się na stronie najka ) - czy jakoś tak - nie pamiętam ?
- pobiera dane z biegu ?
- aktulizuje satelity ?
- sugeruję inny / drugi port w lapku/kompie
- sugeruję kontakt z supportem -jest po polsku i w miarę pomocny
- sugeruję też wymianę - jeśli masz rachunek na inny model - shit happens ( niektórzy twierdzą że żółte bywają felerne )
- pisz - tema się przyda innym
=====
edit : sprawdź zalogowanie z chroma ( nie z firefoxa ), mozilla może nie ma wszystkich niezbędnych dodatków,chrom je pobiera w locie,java aktualna ?
pozdro
pawson ( drugi rok używam i tfu tfu bez problemów )
- pobiera dane z biegu ?
- aktulizuje satelity ?
- sugeruję inny / drugi port w lapku/kompie
- sugeruję kontakt z supportem -jest po polsku i w miarę pomocny
- sugeruję też wymianę - jeśli masz rachunek na inny model - shit happens ( niektórzy twierdzą że żółte bywają felerne )
- pisz - tema się przyda innym
=====
edit : sprawdź zalogowanie z chroma ( nie z firefoxa ), mozilla może nie ma wszystkich niezbędnych dodatków,chrom je pobiera w locie,java aktualna ?
pozdro
pawson ( drugi rok używam i tfu tfu bez problemów )
-
- Rozgrzewający Się
Kolego, jak podłączam zegarek to włącza się sam program i zasysa mi dane oraz aktualizuje GPS czy jakoś tak. Potem się już nic nie dzieje. Wchodze na stronę Nike + i się loguję a tam pusto tak jak było na początku, nawet jak sobie założyłem plan treningowy, że chcę spalić 1200 kalorii w tydzień, to też to stoi w miejscu.
pozdrawiam
ps. napisałem do nich ale jak cos takiego widze juz na początku to lekka przeginka hehe
pozdrawiam
ps. napisałem do nich ale jak cos takiego widze juz na początku to lekka przeginka hehe
-
- Stary Wyga
- tja
- shit happens
- jak masz rachunek : reklamuj
- jak masz chwilę to pisz/dzwoń do nich - oddzwaniają by załatwić sprawę
- daj cynk jak sprawa się toczy/rozwiązuje - aby czytający mieli obraz działań i pomoc ew. na przyszłość w podobnych przypadkach
pozdro
pawson
==============
Should you have any queries or requests in the future, please contact Nike+ by following this link: http://swoo.sh/17EmMyQ. We will be happy to help you!
Poland
Nike Poland, SP. z o.o.
Crown Square
Ul. Przyokopowa 31
01-208 Warszawa
48 22 535 2040
48 22 535 2041 (fax)
===========
- shit happens
- jak masz rachunek : reklamuj
- jak masz chwilę to pisz/dzwoń do nich - oddzwaniają by załatwić sprawę
- daj cynk jak sprawa się toczy/rozwiązuje - aby czytający mieli obraz działań i pomoc ew. na przyszłość w podobnych przypadkach
pozdro
pawson
==============
Should you have any queries or requests in the future, please contact Nike+ by following this link: http://swoo.sh/17EmMyQ. We will be happy to help you!
Poland
Nike Poland, SP. z o.o.
Crown Square
Ul. Przyokopowa 31
01-208 Warszawa
48 22 535 2040
48 22 535 2041 (fax)
===========
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:04
- Życiówka w maratonie: 3:21:26
A czy wpisałeś dane do logowania w aplikacji Nike+ ?? Należy je uzupełnić w zakładce Profil. Założyłeś konto na stronie Nike plus? Jak masz wszystko dobrze skonfigurowane to po pobraniu treningu samo Ci otwiera przeglądarkę i stronę Nike. Nic nie musisz sam robić.
5 km: 18:15
10 km: 38:09
21 km: 01:24:54
42 km: 03:06:28
-
- Rozgrzewający Się
Tak. Podłączam zegarek i otwiera sie aplikacja Nike, aktualizuje GPS itd, potem nic sie nie dzieje, nie przerzuca mnie na stronę Nike +. Tam jestem na stałe zalogowany ale nic tam sie nie dzieje , na środku tej strony w zakładce pulpit, na środku jest cały czas napis: Nike + - Zapraszamy, wyjdź z domu i zacznij biegać. Jak to się włącza to jakby przez sekunde zanim sie załaduje ten napis przebijają sie jakieś cyfry 

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:04
- Życiówka w maratonie: 3:21:26
W aplikacji masz taki przycisk Przywróć ustawienia fabryczne. Wciśnij to. Skonfiguruj wszystko jeszcze raz. Zrób trening. Jak to nic nie pomoże to serwis i tyle.
5 km: 18:15
-
- Stary Wyga
hej
nie , nie ma ukrytej wtyczki , były i są problemy z fajsowaniem biegów około 10km i wyżej , cierpliwości i luzu zyczę , w takim przypadku można/polecam :
- a) kontakt z naikem jak tu niżej - oddzwonią
- b) samemu , reset ustawień poprzez procedurę : wytnij z fejsa w "ustawieniach" w "aplikacje" soft najka , na swojej stronie najka w ustawieniach ( społeczne czy jakoś tak ) "rozłącz" fejsa / wyczyśc ciasteczka w przeglądarce / po wymienionych czynnościach ponownie na swojej stronie najka "włącz" fejsa - teraz wrzucą się biegi lub i nie.
- c) olej powyższe bo i tak działa lub nie ( jak chce ), reset do ustawień fabrycznych ? nie działa w tym przypadku.
- d) zanim zaczniesz powyższe - obadaj czy wrzuci ci się bieg BEZ TEMPA I SLADU GPS ( wtedy na fejsie powinieneś mieć taką powiedzmy "ograniczoną i ubogą ikonę" o odbytym biegu - takie coś jest zawsze - natomiast pełnego sladu gps nie zawsze udaje się wrzucić - mnie się odechciało walki bo raz działa a raz nie a kontakt z najkiem kończy się uprzejmymi poradami jak punkt b - które raz działają a raz nie. Trudno co chwila robić takie resety więc olałem i jak widzę że pełny ślad gps dziś nie wchodzi to robię drugi zrzut bez śladu gps , a krótsze niż 10km biegi podobno wszystkie wchodzą )
pozdro
pawson
nie , nie ma ukrytej wtyczki , były i są problemy z fajsowaniem biegów około 10km i wyżej , cierpliwości i luzu zyczę , w takim przypadku można/polecam :
- a) kontakt z naikem jak tu niżej - oddzwonią
- b) samemu , reset ustawień poprzez procedurę : wytnij z fejsa w "ustawieniach" w "aplikacje" soft najka , na swojej stronie najka w ustawieniach ( społeczne czy jakoś tak ) "rozłącz" fejsa / wyczyśc ciasteczka w przeglądarce / po wymienionych czynnościach ponownie na swojej stronie najka "włącz" fejsa - teraz wrzucą się biegi lub i nie.
- c) olej powyższe bo i tak działa lub nie ( jak chce ), reset do ustawień fabrycznych ? nie działa w tym przypadku.
- d) zanim zaczniesz powyższe - obadaj czy wrzuci ci się bieg BEZ TEMPA I SLADU GPS ( wtedy na fejsie powinieneś mieć taką powiedzmy "ograniczoną i ubogą ikonę" o odbytym biegu - takie coś jest zawsze - natomiast pełnego sladu gps nie zawsze udaje się wrzucić - mnie się odechciało walki bo raz działa a raz nie a kontakt z najkiem kończy się uprzejmymi poradami jak punkt b - które raz działają a raz nie. Trudno co chwila robić takie resety więc olałem i jak widzę że pełny ślad gps dziś nie wchodzi to robię drugi zrzut bez śladu gps , a krótsze niż 10km biegi podobno wszystkie wchodzą )
pozdro
pawson
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za rady hehe ,i na razie nie robi nic, nawet samego czystego z rzutu a biegi mam na razie poniżej 10 km. Przed chwila chciałem udostępnić na fejsa to mi wyskoczyła strona logowania ale jak sie zalogowałem to na tym koniec 

-
- Stary Wyga
- shit ( jednak ) happens !
- właśnie mi paruje od 3-ech biegów ( paruje i burczy przy ładowaniu )
- bez wcześniejszego upadku ani żadnych objawów wstępnych - all of the sudden !
- nawiązałem kontakt ze sprzedawcą , potwierdza procedurę wymiany przy braku oznak upadku lub uszkodzeń , odszukam rachunek i odstawiam do wymiany ( nie minęły jeszcze dwa lata ... )
- zalecam - trzymać rachunki !
pozdro
pawson
- właśnie mi paruje od 3-ech biegów ( paruje i burczy przy ładowaniu )
- bez wcześniejszego upadku ani żadnych objawów wstępnych - all of the sudden !
- nawiązałem kontakt ze sprzedawcą , potwierdza procedurę wymiany przy braku oznak upadku lub uszkodzeń , odszukam rachunek i odstawiam do wymiany ( nie minęły jeszcze dwa lata ... )
- zalecam - trzymać rachunki !
pozdro
pawson
-
- Stary Wyga
- inf reklamacja została uznana ( parowanie po prawie 2 latach )
- odesłali gotówkę
- nowy model "Nike+ sportwatch gps" - ma wejść do połowy 2014 - ale patrząc na pęd do "wszystko-mania" jak np adidas - to pewnie i nowy najk będzie miał "wszystko" za stosowną cenę...nie za bardzo akurat mi o to chodzi.
- reasumując ....mając gotówkę - ponownie wybiorę sport watcha - może teraz ten ceglany.
- sklep for..p...ro - trzyma dobrą cenę i pełen asortyment kolorów no i z ew. reklamacją nie powinno być problemów - a wiadomo że shit lubi happens...
pozdro
pawson
- odesłali gotówkę
- nowy model "Nike+ sportwatch gps" - ma wejść do połowy 2014 - ale patrząc na pęd do "wszystko-mania" jak np adidas - to pewnie i nowy najk będzie miał "wszystko" za stosowną cenę...nie za bardzo akurat mi o to chodzi.
- reasumując ....mając gotówkę - ponownie wybiorę sport watcha - może teraz ten ceglany.
- sklep for..p...ro - trzyma dobrą cenę i pełen asortyment kolorów no i z ew. reklamacją nie powinno być problemów - a wiadomo że shit lubi happens...
pozdro
pawson