Komentarz do artykułu Nike+ Sport Watch GPS - TEST

Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:05

Nieprzeczytany post

Andyql pisze:
Postanowiłem więcej nie komentować wątków związanych ze SportWatch GPS. Leżącego się nie kopie !!! Bye Nike.
No juz nie komentuję tematu ale nie sposób nie napisać, że po raz czwarty od listopada 2011 wymieniono mi ten zegarek na nowy. Dystrybutorzy Nike ( Run4fun) zadzwonili i w bardzo miły sposób wyjaśnili sytuację. Nike zna sprawę, trafiła sie wadliwa partia ( czarne zegarki z seledynowymi wstawkami ). Awaria została usunięta i wkrótce powinno być ok. Zegarki jadą do Europy , tymczasem zaproponowano mi cały czarny w którym tego typu awarie ( rozszczelnienie zegarka z powodu wadliwego montażu paska) podobno się nie dzieją. A gdyby cos było nie tak, wystarczy przesłać i wymienią.
Nie da się ukryć, że jednak cieplej pomyślałem o Nike.

Pomijając oczywistą wpadkę ze SportWatch GPS, obsługi serwisowej mogłaby się od nich uczyć reszta świata.
Obrazek
PKO
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50'31''
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

- pięknie , nie ma co !
- mam czarny z niebieskim - bo siarkowej żółci już nie było ....
- może dlatego nie za bardzo marudzę na ten swój model ...ehhh
- jak dostaniesz - ten czarny -to wówczas napisz dwa słowa

pozdro
pawson
______
pawson

Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ok. Mam nadzieję , że mi dojdzie do soboty. Bo w niedzielę Maraton w Poznaniu. Mozna niby biec z endo ale wtedy nie widzę swojego tętna. Bo mój Polar współpracuje tylko z Nike.

Pozdr !!!
Obrazek
wierciu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:04
Życiówka w maratonie: 3:21:26

Nieprzeczytany post

Ja mam czarny z zielonym, ale chyba na szczęście mam z tej dobrej partii. Nic się nie psuje nic nie przecieka jak się biega w deszczu.
Ciekawi mnie tylko czy Nike kiedyś zaktualizuje oprogramowanie i doda nowe funkcje do zegarka.
5 km: 18:15
10 km: 38:09
21 km: 01:24:54
42 km: 03:06:28
fobis33
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

czy posiada ktos osobista technike sciagania zegarka/ chodzi o to by w przyszlosci nie uszkodzic zlacza usb.
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

- na moim przykładzie mogę dodać że nie mam specjalnej techniki zdejmowania ani wkładania.
- użytkuję prawie drugi rok ( 3 razy w tyg ) - a nie powiem bym jakoś specjalnie uważał akurat na pasek
- bardziej niż o usb ( które "wlane" jest w pasek ) bałbym się że ustąpią wczesniej dwa zaczepy/zatrzaski i ich mocowanie - ale tez się nieźle trzymają
- w drugiej kolejności bałbym się o rolkę i mocowanie języczków klamry - ale też spisują się nieźle
- ogólnie nie narzekam na konstrukcję "nadłoniową"
- a łatwość ładowania ( usb w pasku do portu usb) bez żadnych karkołomnych kablo-konstrukcji - jest dla mnie dużym plusem
- wielkość cyfr i podświetlenie to drugi
- łapalność gps to trzeci
- jakoś więcej nie potrzebuję

pozdro
pawson
______
pawson

Obrazek
fobis33
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja staram sie podwarzac 3 palcami trzymajac usb i pasek na koncowce calego paska.
na zdjeciach wielotkotnie widzialem ze ludziom usb nadpekiwalo w widocznej stronie paska :<

kupilem sportwatcha z tego wzgledu ze pasek od sportbanda byl wykonany z trefnego materialu i w kazdym miejscu popekal az w koncu pekl na dobre.

mam nadzieje ze nie bedzie miallo to miejsca i przy tym zegarku
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Andyql pisze:ok. Mam nadzieję , że mi dojdzie do soboty. Bo w niedzielę Maraton w Poznaniu. Mozna niby biec z endo ale wtedy nie widzę swojego tętna. Bo mój Polar współpracuje tylko z Nike.

Pozdr !!!
Na Maratonie Poznańskim zegarek podziałał 5 km . Winna była rozładowana bateria. W sobote rano ładowałem chwilkę az pokazało "full" ale kiedy wstawałem rano przed biegiem i spojrzałem na zegarek , zobaczyłem komunikat "low battery". Byłem w hotelu, bez kabla i komputera i już wiedziałem, ze razem nie pobiegniemy.

Stało się tak dlatego, ż e to nowy zegarek i powinien być ładowany do oporu, na przykłąd całą noc, mimo ż e info o pełnym nałądowaniu pokaże na przykład po godzinie. Następnym razem będę pamiętał. A maraton bez SportWatcha też dało się pobiec ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

taka sytuacja..
koleżanka ma Nike Sportwatch, zegarek jest już po gwarancji i jest lekko uszkodzony, typowa usterka w tym modelu, pęknięcie na pasku z USB, da się go tylko ładować, nie da się kopiować treningów, zmieniać ustawień z poziomu komputera..
w zegarku skończyła się już pamięć "wyświetla: Memory Full", z poziomu zegarka nie da się kasować treningów, nie jest też na tyle mądry żeby automatycznie kasować starsze treningi (jak w Garminach)..
co w takiej sytuacji zrobić? myślę o jakimś resecie, soft/hard.. ale czy po takiej operacji będzie go można dalej używać? wydaje mi się że przed pierwszym treningiem trzeba go było skonfigurować przy pomocy oprogramowania na komputerze..
przy okazji, czy komuś udało się może naprawić domowymi sposobami to pękniecie taśmy USB?
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

- tak ,przypominam sobie , pierwsze użycie to w kompie i z kompa wpisywało się dane i to co ma się wyświetlać w zegarku graficznie na ekranie głównym i tym powyżej z "rotacją informacji" lub bez , na czarno czy na biało itd ( pierwsza konfiguracja ).

- na razie nie mam tych problemów - sorki że nie za wiele pomogłem

- za chwilę inni się odezwą - może mają patenty

pozdro
pawson
______
pawson

Obrazek
rob8043
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:39:57
Życiówka w maratonie: 3:11:15
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy zegarem ma możliwość pokazywania dystansu w km czy tylko mile ?

jaki najdłuższy dystans ktoś przebiegł na nim (ile bateria daje rade?)
poszurany.pl
5km -00:18:59 (Puchar Sołtysa Mosty 2018)
10km -00:39:57 (Niepodl. Gdynia 2017)
21,0975km -01:26:30 (Onico Gdynia 2018)
42,195km -3:11:15 (Warszawa 2017)
wierciu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:04
Życiówka w maratonie: 3:21:26

Nieprzeczytany post

Zegarek pokazuje dystans także w kilometrach. Wybierasz to w ustawieniach po podłączeniu zegarka do laptopa.
A co do czasu działania to u mnie najdłuższy czas biegu to 2 godziny i zegarek działał:)
Producent podaje chyba 8 godzin. Ale tego nie jestem pewien na 100%. Gdzieś kiedyś to wyczytałem.

Znalazłem:

Obrazek
5 km: 18:15
10 km: 38:09
21 km: 01:24:54
42 km: 03:06:28
grabol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46.30
Życiówka w maratonie: 3.57.20

Nieprzeczytany post

pękł mi pasek reklamacji nie uwzględniono, jadę dzisiaj po uzasadnienie ale jestem lekko rozczarowany firmą nike
grabol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46.30
Życiówka w maratonie: 3.57.20

Nieprzeczytany post

rob8043 pisze:Czy zegarem ma możliwość pokazywania dystansu w km czy tylko mile ?

jaki najdłuższy dystans ktoś przebiegł na nim (ile bateria daje rade?)
maraton wytrzymał bez problemu
chabcio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kupiłem ten zegarek w promocyjnej cenie (teraz jest dużo wyprzedaży i można go już za 450zł mieć mniej więcej)
używałem ze 3 razy i jestem b zadowolony, w tej cenie trudno o lepszy sprzęt moim zdaniem, a przy okazji wygląda ładnie

wczoraj robiłem testy w głuszy na mazurach w środku lasu, sygnał gps złapał wolniej niż w Wawie (około 3 min) mu to zajęło ale potem wszystko super, trasę, wzniesienia pokazał idealnie

pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ