0,00 - 0,93 po lewej
0,93 - 1,33 po lewej
1,33 - 3,11 po prawej
3,11 - 3,29 po prawej
3,29 - 4,74 po lewej
4,79 - 4,85 po lewej
4,85 - 5,59 po prawej
Biegłem nie po chodnikach a po ulicy, możliwie blisko krawężników.
W załączniku pliki .gpx
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A dzieki za gpxy, przejrzę z checia pozniej w domu.
Najwieksza roznica miedzy F2 a Ambitem jest chyba wlasnie w kawalku ktory wskazalem. Widze zatem, że na korzyść F2 jednak.
Jeden bieg co prawda o niczym nie swiadczy Mysle ze do wnioskow mozna by dosc po miesiącu biegania 4x w tygodniu z oboma sprzetami razem.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Na razie wspólnie przebiegliśmy 30km, więc zdecydowanie za mało, żeby wydać wyrok. Poza tym w nieszczególnie wymagających warunkach. W czwartek postaram się znaleźć chwilę czasu i wyskoczyć do lasu. Może w lesie stanie się coś, co przekona mnie do wyższości Suunto nad Garminem.
moje 5groszy.
biegam z F2.
I jestem zadowolony,w prawdzie byłem sceptyczny bo tyle się tu naczytałem...
Ale w gruncie rzeczy jest pozytywnie.Zegarek jest z września tego roku.Nowy soft i nakładka Pl.
Nic się nie wiesza,satelity znajduję w ok 10s.
Czasem mu to zajmie dłużej ale zauważyłem że np.tel.z endomondo wtedy też dłużej szuka.
Jestem amatorem i różnica kilku metrów jaką wskazuje fenix i tel różnicy mi nie robi.
Przeważnie jest to kilka metrów na dystansie 10km.
Po pierwszym uruchomieniu i przy pierwszym biegu faktycznie po znalezieniu satelit pierwsze kilkadziesiąt metrów
dziwnie narysował tak jak bym w kółko się kręcił...ale póżniej jakoś nadgonił.
Od tej pory rysuje ślad przyzwoicie, różnice między sony z1 z endomondo a fenixem 2 są nieznaczące.
Owszem można rozważać tu nad wyższością świąt wielkanocy nad świętam bożego narodzenia ale to nie dla mnie,lepiej iść się poruszać.Po powiększeniu mapek jest tak jak powinno, czasem skacze lekko na boki wzdłuż ulicy ale myślę że to poprostu dla tego że rysuje liniami prostymi. Diametralnej różnicy w dystansie nie ma.
Ustawienie gpsu mam na tryb normalny i zapis oszczędny.
Bateria przy tych ustawieniach też trzyma bardzo fajnie.
Już teraz mogę dodać iż FR 920 i Fenix3 mają moduł Mediateka, ale jakiś nowy model który ... tfu tfu ... przewyższa zarówno obecny moduł w FR 220/620 F1/F2 oraz starego Sirf Star. W polsce FR 920 ma się pojawić początkiem stycznia, zatem F3 pewnie trafi w ręce czerwiec/lipiec 2015.
Nie pytajcie skąd info - po prostu mam
Jakies nowe zrodlo informacji o dacie wydania f3 i zastodowanym czipie? :D Jaki czip jest w 920xt to zostalo juz rozszyfrowane, gdzies chyba tu wrzucalem, nie pamietam :P
edit: tak chip to MT3333
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Dla chętnych - do sprzedania używany (3-miesięczny F2 + 7-miesięczny pas HRM-Run - różnica wynikła z wymiany gwarancyjnej na nowy zegarek). Jeśli ktoś chętny to zapraszam na allegro.
jedz_budyn pisze:W Marcu 2015 premiera Fenix 3
kolorowy ekran, 218x218 pikseli? :]
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, 19:23 przez fascik, łącznie zmieniany 1 raz.
Źródło pewne, czy "kolega mojego znajomego powiedział"? Trochę to dziwne, bo jakieś 2 tygodnie temu zagadywałem do człowieka z Garmina, to pary z ust nie puścił. Pomimo że wiosną zdradził plany związane z 920, że jest w zaawansowanym stopniu projektowania, i wyjdzie jakoś na przełomie jesień/zima 2014.
Mam prośbę - podajcie mi ścieżkę dostępu do danych dodatkowych, chodzi o to aby przy zegarze wyświetlana sie np bateria lub ciśnienie. Nie moge znaleźć,
Chyba przedostatni bieg z Suunto niestety, ale za to był świadkiem mojego najszybszego biegu na 5km:)
Fenix2: 5,01km, 21:18, 4'15"/km
Suunto 2R: 5,00km, 21:19, 4'16"/km
10 metrów różnicy. Fenix miał dzisiaj problemy ze złapaniem GPSa, zajęło mu to około minuty. Przez całą trasę rysował jednak nieźle, i ogólnie nic wielkiego nie dodał (na początku pokazywał bieg po drugiej stronie drogi, nawet częściowo po terenie sąsiadów, ale nie na tyle żeby panikować). Suunto też trochę brakowało do perfekcji, w kilku momentach pokreślił zygzaki.