Suunto Ambit 2 Black - mini recenzja:)
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
jak bateria spadnie do 20% zawsze można się ratować przełączeniem w tryb rzadszego zapisu
Tylko nie wiem czy z poziomu zegarka się tak da w suunto.

- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
A nie da się wejść w opcje podczas treningu tak jak to jest w garmin fenix i przestawić po prostu mając ciągłość?
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
nie wiem, malo jestem oblatany, ale tego typu ustawienia chyba da sie robic wylacznie movescountem, wiec trzebaby sie przelaczyc miedzy roznymi dyscyplinami (chyba ze gdzies glebiej w MC sa opcje wlasnie ze np przy 20% sam zwieksza interwal, ale to juz moje gdybanie tylko
). a tak wogole jak mowie, 12h (takie moje strzelenie, jak mowie wg papierow 16) prz max accuracy z hr to chyba wystarczy, co ?
swoja droga nie kumam czemu jest mozliwosc zmiany interwalu 1/10s a osobno accuracy 1/6/60s

swoja droga nie kumam czemu jest mozliwosc zmiany interwalu 1/10s a osobno accuracy 1/6/60s

- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Załóż wieczorem pasek tętna, zegarek daj gdzieś na parapet czy balkon, załącz aktywność, udaj się spać i zobacz ile pociągnie na baterii.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Nie ma co panikować. Ambit1 mojemu znajomemu w zeszłym roku na UTMB z dokładnością GPS 60s obciął 4-5km z 169km. To był głównie jeden zbieg gdzie biegło się ciasnymi zakosami.
Ja mam Ambita2 i na Niepokornym Mnichu z wyłączonym HR i najdokładniejszym GPS po 11h30min biegu zegarek spożył 70% baterii, także te 16h jest bardzo realne, tylko proponuję wyłączyć HR i nie bawić się zbytnio zegarkiem w trakcie biegu.
Ja mam Ambita2 i na Niepokornym Mnichu z wyłączonym HR i najdokładniejszym GPS po 11h30min biegu zegarek spożył 70% baterii, także te 16h jest bardzo realne, tylko proponuję wyłączyć HR i nie bawić się zbytnio zegarkiem w trakcie biegu.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem po co Ci tętno w górach... ale zrób sobie prosty test. Włącz zegarek z HR na 1h a potem bez HR na 1h i sprawdź ile większe jest zużycie baterii. Bedziesz mniej więcej wiedział ile z tych 16h bez HR zrobi Ci się jak włączysz HR.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem czy prąd nie będzie za mocny, teraz są szybkie ładowarki do telefonów , możesz spaprać baterię w zegarku. Kup gdzieś sieciową z Garmina, każdy garminowiec pewnie ich ma kilka 

-
- Rozgrzewający Się
http://www.suunto.com/pl-PL/produkty/In ... tegoryId=6 znalazłem cos takiego, cena kosmos.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Prąd nie będzie za mocnyjedz_budyn pisze:Nie wiem czy prąd nie będzie za mocny, teraz są szybkie ładowarki do telefonów , możesz spaprać baterię w zegarku. Kup gdzieś sieciową z Garmina, każdy garminowiec pewnie ich ma kilka

- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
znajomy ma ambita 2s czyli tego ze slabsza bateria a biega ultra i mowi ze bezproblemowo korzystal z ladowarki przenosnej.
ps: kurde, cos moj mozg na skroty poszedl i teraz widze ze piszecie o sieciowej
no ale dostarczam info o przenosnej, moze komus sie przyda. trening nie jest wtedy przerywany itd. 
ps: kurde, cos moj mozg na skroty poszedl i teraz widze ze piszecie o sieciowej