Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tombzd74 pisze:Przeczytałem wszystko całe 122 strony.
Musiało boleć ;D
tombzd74 pisze:DC - temu kolesiowi nie można kompletnie ufać, warto tylko sprawdzić u niego jak wyglądają parametry na tle innych modeli. reszta to totalna ściema
Może powiem tak - cenię to co robi DC. Pamiętajcie jednak o jednej rzeczy - wszelkie bugi nie wyjdą z sikora czy czegokolwiek po 1-5 treningach. DC prezentuje dość sensownie wszlkie funkcje danego modelu. Ciężko o ocenę dokładności GPS, stabilności, itp. Po prostu DC dostaje sprzęt tuż przed wprowadzeniem go na rynek, robi prezentację, i tak to się kręci.
tombzd74 pisze:920 to już totalna klapa, (mówię o wyglądzie) i po co oni wstawiają te kolorowe wyświetlacze?? Strasznie to wygląda i nie idzie w dobrą stronę.
eeee no jak się przymknie jedno oko to wygląda całkiem, całkiem. A jak się przymknie dwa...ooo Panie Szanowny ;D A co do kolorów - lud tego pragnie.
tombzd74 pisze:Tak jak zawsze byłem rozwoju telefonii komórkowej i uważam że taki sprzęt powinien się rozwijać, tak zegarki treningowe muszą iść w inną stronę. Czy producenci myślą że smart wach-e są dla nich zagrożeniem?? Masakra jakaś.
Dla mnie świat telefonów komórkowych skończył się na Nokii 6310i... a sikorów biegowych właśnie gdzieś na FR310XT.
tombzd74 pisze:Dajcie znać którego footpod kupić.
miCoach-a od Adaśka. Tylko kupuj tego z ANT+ a nie z bluetooth. Aha i uważaj na modele podejrzanie tanie - ja kupiłem za 50 zł ale franca nie miała tego plastiku do mocowania do sznurówek. Poradziłem sobie stosując fajny, cienki rzep od kabli z serwerowni ;D
PKO
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:@fascik
wróć - już się poprawiam
....ciach!.... (w lesie po aktualizacji jeszcze nie testowałem)
A to będziesz zaskoczony. Nic się nie zmieniło ;D Generalnie u mnie wspomaganie footpodem pomogło na szalejące tempo, które F2 brał - no właśnie nie wiem skąd - czy z pasa czy GPS. Robiłem dziś test i z footpoda idzie idealnie i nawet olewam GPS. A co on "se" tam wyrysuje to już jego sprawa. Ubolewam jednak nad np. funkcjami nawigacyjnymi F2 - można sobie wgrać darmowe mapy OSM i nawigować jak po typowych mapach. I co z tego skoro dokładność GPS kuleje?. A ja chętnie polatałbym sobie po lasach na podstawie mapy wgranej do F2. Jak mapa polegnie to lecę po harcersku - mech + słońce ;D
tombzd74
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:56 min
Życiówka w maratonie: 3.15:46

Nieprzeczytany post

fascik pisze:
Musiało boleć ;D
Wcale nie :-), nieźle się uśmiałem i współczułem :-)
TomB

HM 1:27:04
M 3:15:46
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

tombzd74 pisze:
fascik pisze:
Musiało boleć ;D
Czy mogę się przytulić? ;]
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

tombzd74 pisze:
fascik pisze:
Musiało boleć ;D
Ale przecież ambit w lesie rysuje rownież głupoty... A w mieście dopiero. W czym zatem wzwód?
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

Chyba tobie....
mucher
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:00
Życiówka w maratonie: 3:46:00

Nieprzeczytany post

Swoją drogą byliśmy w piątek na rowerach w górach - owszem, pogoda ładna natomiast 90% trasy las liściasty + górki/doliny - jak na mój gust Fenixy całkiem ładnie się spisały. Na 4 osoby na flyby 2 to Fenixy, 2 to telefony z Androidem (Experia M i któryś Nexus).

http://labs.strava.com/flyby/viewer/#205645141,+XdBDA==
Krzysq
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mnie w Poznaniu Fenix pokazal 42.70 takze tez uwazam ze tragedii nie bylo.
Nie obylo sie jednak bez malej wpadki, mianowicie kolo 38km lekko sie przywiesil i nie reagowal przez chwile na przyciski zmiany ekranow. Cale szczescie zakonczylem bieg bez problemow, trening sie zapisal, jednak nie jako RUN, tylko jakos dziwnie, ze nie moglem go zsynchronizowac za pomoca apki w telefonie i konieczne bylo podpiecie do komputera.
Po biegu poziom baterii wskazywal 60% (czas na mecie 3:42h).
Wieczorem go naladowalem do 100% a rano bylo juz 93% i teraz ani drgnie do nastepnego treningu. Tez tak sie u Was zachowuje poziom baterii?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a masz włączone stale BT? jesli nie to baterii zżera Ci stanowczo za dużo,
jesli BT jest stale wlaczone to nie ma się czemu dziwic. BT jest prądozene
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

U mnie po biegu 73% (footpod + miolink) (4h) po chyba 20 minutowym synchro przez BT z telefonem 71% ;P

edit: fakt faktem ze przed biegiem bawilem sie zegarkiem dobre 30min (gps i mapy ;P )
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Krzysq
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Synchronizacje mam ustawiona na reczna, bt zalacza sie tylko wtedy kiedy musi. Przed biegiem uaktywnilem WAAS, moze to mialo wplyw na zuzycie baterii, bo chyba nie hrm run?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Ja mam cały czas waas i z baterią jest bardzo ok. Tak mocna ze można pewnie auto zimą kablami odpalać.:)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

U mnie bez waasa ostatnio i wszystko ladnie ;P 3m dokladnosci nawet
Pisali gdzies ze jesli jest waas aktywny to przy kazdym slupku sily sygnalu satelity jest litrka D. U mnie z waasem nigdy takiego czegos nie bylo wiec wylaczylem i po sprawie.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ale Waas nie jest obslugiwan w PL
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fascik już pisaliśmy o tym WAAS działa w Polsce, u mnie nie ma problemu, żeby zegarek z tego "dobrodziejstwa" korzystał tyle, że w moim mniemaniu to praktycznie nic nie daje
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ