Odzież do biegania Nessi

Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 47,48
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Konkret kasa na zakupy.

Szczegóły tutaj:

http://www.nessi-sport.pl/blog/180/konk ... e-z-nessi/

Obrazek
PKO
gmazur
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:27
Życiówka w maratonie: 4:10:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam pytanie odnośnie skarpetek dedykowanych do biegów maratońskich.
Kupiłem w rozmiarze jak większość innych skarpetek i te maratoński są mocno obcisłe, zwłaszcza w okolicach kostki. Myślałem, że tak ma być, ale nawet gdyby tak miało być to niestety długich wybiegań czy maratonów w nich nie mogę zaliczyć. Są świetne jeżeli chodzi o właściwości oddychające czy amortyzujące, ale do 10-15 km. No i nie prałem w 60 st.C ;)
Chodzi o ten model https://www.e-nessi.pl/pl/p/Skarpety-Do ... n-RMN9/768
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

gmazur pisze:Mam pytanie odnośnie skarpetek dedykowanych do biegów maratońskich.
Kupiłem w rozmiarze jak większość innych skarpetek i te maratoński są mocno obcisłe, zwłaszcza w okolicach kostki. Myślałem, że tak ma być, ale nawet gdyby tak miało być to niestety długich wybiegań czy maratonów w nich nie mogę zaliczyć. Są świetne jeżeli chodzi o właściwości oddychające czy amortyzujące, ale do 10-15 km. No i nie prałem w 60 st.C ;)
Chodzi o ten model https://www.e-nessi.pl/pl/p/Skarpety-Do ... n-RMN9/768
Witaj,

jeśli na długość są dobre, to znaczy pięta i palce są we właściwym miejscu, to problem jest na podbiciu. Czyli tam troszkę jest szerzej i skarpeta przez to może obciskać. Jeśli palce i pięty nie są na swoim miejscu, w sensie musisz je mocno naciągnąć, to może wystarczy zmienić rozmiar. Ale załóżmy, że masz rozmiar odpowiedni. Wtedy, bym proponował dla Ciebie model RSN, właśnie na jednym komplecie zrobiłem 222km w czerwcu. Tam jest troszkę poszerzona strefa podbicia i powinien Ci spasować ten model. Ale jak możesz Podaj mi długość stopu u obwód pod kostką. Nie wszystkie modele skarpet pasują na każdą stopę. Dlatego mamy różne skarpety. Jak podasz wymiar stopy coś więcej Ci doradzę;)
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Potwierdzam. RMN są bardzo wąskie w podbiciu. Po ostatnim bieganiu 16km miałem dziwny ból na wierzchu stopy jakby kostka przestała się chcieć zginać. Okazało się, że skarpetka zbyt krępowała ruchy w tej właśnie płaszczyźnie. Na długość są nawet za duże. Moim zdaniem w ogóle model RMN jest średnio udany. Ilość i grubość materiału wokół palców potrafi powodować pęcherze. A nie mam stóp, które są wrażliwe i podatne na takie sytuacje.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marcinnek_ pisze:Potwierdzam. RMN są bardzo wąskie w podbiciu. Po ostatnim bieganiu 16km miałem dziwny ból na wierzchu stopy jakby kostka przestała się chcieć zginać. Okazało się, że skarpetka zbyt krępowała ruchy w tej właśnie płaszczyźnie. Na długość są nawet za duże. Moim zdaniem w ogóle model RMN jest średnio udany. Ilość i grubość materiału wokół palców potrafi powodować pęcherze. A nie mam stóp, które są wrażliwe i podatne na takie sytuacje.
Ale masz model RM czy RMN ? I kiedy zakupiłeś? Bo tą ilość materiału o której mówisz, zaraz na początku sprowadziliśmy do minimum. Gdyż właśnie, zgłaszano nam, że za dużo tam materiału.

Jeszcze szybko wziąłem losowo z magazynu by spojrzeć na ilość materiału na palach, ale wszystko gra. Mniej już nie da się dać:) Widocznie miałeś z początkowej partii. Co do podpicia przy rozmiarze 42-44 wkładka 29 cm obwód kostki 29 i obwód podbicia 27 lezą idealnie. One mają opinać, ale jak uciskają czyjeś stopy ze względu na podbicie proponuje zamienić na model RSN.

Obrazek
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marcinnek_ pisze:Potwierdzam. RMN są bardzo wąskie w podbiciu. Po ostatnim bieganiu 16km miałem dziwny ból na wierzchu stopy jakby kostka przestała się chcieć zginać. Okazało się, że skarpetka zbyt krępowała ruchy w tej właśnie płaszczyźnie. Na długość są nawet za duże. Moim zdaniem w ogóle model RMN jest średnio udany. Ilość i grubość materiału wokół palców potrafi powodować pęcherze. A nie mam stóp, które są wrażliwe i podatne na takie sytuacje.

Marcin Ty je dostałeś w połowie kwietnia, i to dzięki między innymi Tobie zmieniliśmy ta skarpetę.
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak jest jak piszesz. 13-14 kwietnia. Dwóch par już używam, trzecia leży fabrycznie zapakowana. Być może mój problem bierze się z faktu, że Adidas Energy Boost 2 są bardzo ciasne i jak dochodzi skarpetka to dzieje się masakra. Postaram się w najbliższym czasie sprawdzić RMN w Cascadiach. Te są olbrzymie z przodu.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy ten bezrękawnik jest/był dostepny w innym kolorze np. niebieski i czy w chwili obecnej macie rozmiar "M" ?

https://www.e-nessi.pl/pl/p/Bezrekawnik ... y-BKB2/699

lub czy są w sprzedaży inne koszulki bez rękawów ?
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:Czy ten bezrękawnik jest/był dostepny w innym kolorze np. niebieski i czy w chwili obecnej macie rozmiar "M" ?

Hej to już końcówka, i ten model nie będzie już dostępny.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nessi pisze:
kuczi pisze:Czy ten bezrękawnik jest/był dostepny w innym kolorze np. niebieski i czy w chwili obecnej macie rozmiar "M" ?

A inny na ramiączkach lub bez rękawów ?
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:
Nessi pisze:

A inny na ramiączkach lub bez rękawów ?
Niestety nie. Oferta, która jest na sklepie jest aktualną ofertą. Z letnich rzeczy nic się już nie pojawi w tym sezonie.
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Od dziś do niedzieli szorty damski i męskie do biegania aż 40% taniej. Idealne na letni czas. Tylko 77,40!

Szorty
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tylko do końca lipca, super promocja na bardzo wytrzymałe skarpet biegowe. Ich najważniejszą zaletą jest to, że bardzo dobrze oddychają, i nie czuje się ich praktycznie na stopie. A do tego są bardzo wytrzymałe. Model RSN

Obrazek

https://www.e-nessi.pl/pl/p/Skarpety-Od ... Gratis/835

Zapraszamy!
mandaris
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

co to za kolor "oscylujący"? ja tam widzę żółty, może chodziło o "oczo...dajny"? ;)

jeśli mam niepełne 38, to brać mniejsze czy większe?
Marathon success does not come from training or perseverance, it comes from waterboarding yourself at aid stations.
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mandaris pisze:co to za kolor "oscylujący"? ja tam widzę żółty, może chodziło o "oczo...dajny"? ;)

jeśli mam niepełne 38, to brać mniejsze czy większe?
Oscylujacy tak to oczodajny:) Bardzo jaskrawy!

A jesteś kobietą czy mężczyzną?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ