Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS

szmojtek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy może ktoś miał taki problem, że po podłączeniu po kablu V800 do komputera, zegarek się ładuje, ale komputer krzyczy o nie rozpoznaniu urządzenia i nie można się z nim zsynchronizować w FlowSync?
Pomanipulowałem trochę tym spinaczem i załapał w końcu synchronizacje. Ten typ tak ma, czy coś jest nie tak?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chyba coś pozmieniali we Flow :tonieja:
Kiedyś jak klikałem na dany "segment", automatyczny lap, to automatycznie suwaki ustawiały się we właściwych miejscach i pojawiało się podsumowanie tego lapa. Teraz niestety tego nie ma. Suwaki są, ale trzeba je ręcznie przesuwać.
Dotyczy to lapów zarówno ręcznych jak i automatycznych.
Też tak macie?
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
hooki
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

faktycznie się zmieniło, musiało bardzo niedawno bo jeszcze chyba parę dni temu dokładnie tak klikałem - teraz sprawdziłem i możesz kliknąć nie w "listę lapów" ale w te "kropki nad wykresami" oznaczające lapy i wtedy się tak jak wcześniej skaluje do danej części wykresu.
marb
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

szmojtek pisze:Czy może ktoś miał taki problem, że po podłączeniu po kablu V800 do komputera, zegarek się ładuje, ale komputer krzyczy o nie rozpoznaniu urządzenia i nie można się z nim zsynchronizować w FlowSync?
Pomanipulowałem trochę tym spinaczem i załapał w końcu synchronizacje. Ten typ tak ma, czy coś jest nie tak?
Ja tak mam - to jeden z pinów w kablu ładującym się wgniótł - ładuje ale nie synchronizuje. U mnie musiałem miedzy pinem kabla a zegarka umieścić odrobinę cyny :ble:
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hooki pisze:...możesz kliknąć ... w te "kropki nad wykresami" ...
Dzięki, nie zauważyłem tego. Jakoś bardziej mi pasowała poprzednia opcja. Trzeba przywyknąć.

marb - kabel ładujący można sobie kupić taniej na Ali:
https://pl.aliexpress.com/wholesale?cat ... 0+charging
Dobre opinie ma np. ten:
https://pl.aliexpress.com/item/NI5L-100 ... 45037.html

Ceny u nas:
https://www.ceneo.pl/37619389
Mój Blog "Luźne wpisy"

hooki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hooki pisze:faktycznie się zmieniło, musiało bardzo niedawno bo jeszcze chyba parę dni temu dokładnie tak klikałem - teraz sprawdziłem i możesz kliknąć nie w "listę lapów" ale w te "kropki nad wykresami" oznaczające lapy i wtedy się tak jak wcześniej skaluje do danej części wykresu.
We flow można już z powrotem klikać w listę lapów i rozwija wykresy poprawnie :)
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widocznie wysłuchali skarg, samo do nich też napisałem, podając przykład, by spróbowali wklikać się w te cyferki:
Obrazek
Nie wiem co za głupi pomysł mieli, by to zlikwidować :lalala:
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

mam nasilający się problem z poprawnością pomiaru tętna, już nieraz zdarzało mi się, że w czasie zwłaszcza długiego treningu pod koniec pomiar zaczyna wariować, coraz częściej pojawiają się "szpilki" z tętnem ponad 200 itd, a wczoraj po prostu apogeum: w czasie Poznań Bike Challenge, w którym brałem udział, po jakichś 45min. podczas których cały czas wariował, przestał mierzyć w ogóle. Dokładne umycie i wysuszenie już parę razy pomogło, ale straciłem już cierpliwość.

Krótko mówiąc, czas na zmianę pasa: chciałbym się upewnić, co jest mi potrzebne (mam H7), potrzebuję "elektrody miękkie pro", a kostka może zostać ta co była?
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Otwórz kostkę monetą i podegnij blaszki w stronę baterii. Być może jest problem z łącznością i pas też potrafi wariować.
Jeśli sam pas się zużył, to będziesz miał problem, by w Polsce dostać elektrody miękkie. Pisałem o tym tu: https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... dy#p952058
Do kupienia są obecnie tylko zdecydowanie droższe elektrody Pro. Są jednak jakościowo lepsze. Bez problemu działają zamiennie z H7/H10 - mam oba rodzaje pasów i kostek.

Polecam zamówić sobie z Ali:
https://pl.aliexpress.com/item/Chest-Be ... 23291.html
Zamówiłem dwie sztuki na zapas. Dostałem je w ciągu 2 tyg. Właśnie w ten piątek przyszły. Działają bez problemu i wyglądają na porządne.
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli ktoś chce sobie wrzucić nowe Flow v3.0.0.1337:
https://d3bxcklrjdjbsc.cloudfront.net/p ... 0.1337.exe
Apka dla Windows.

Strona domowa:
https://www.polar.com/en/flowsync-beta

Zapewne zaktualizowali pod nowe Vantage, ale z V800 działa bez problemu.
Zmieniła się też ikona aplikacji.

Edit:
Już jest w oficjalnej dystrybucji:
https://dngo5v6w7xama.cloudfront.net/co ... 0.1337.exe
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Otwórz kostkę monetą i podegnij blaszki w stronę baterii. Być może jest problem z łącznością i pas też potrafi wariować.
Jeśli sam pas się zużył, to będziesz miał problem, by w Polsce dostać elektrody miękkie. Pisałem o tym tu: https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... dy#p952058
Do kupienia są obecnie tylko zdecydowanie droższe elektrody Pro. Są jednak jakościowo lepsze. Bez problemu działają zamiennie z H7/H10 - mam oba rodzaje pasów i kostek.

Polecam zamówić sobie z Ali:
https://pl.aliexpress.com/item/Chest-Be ... 23291.html
Zamówiłem dwie sztuki na zapas. Dostałem je w ciągu 2 tyg. Właśnie w ten piątek przyszły. Działają bez problemu i wyglądają na porządne.

Dzięki za sugestię, zamówiłem od razu prawie ten pas z aliexpress, wczoraj dotarł, na próbę połączyłem z kostką, działa, jakościowo wydaje się całkiem ok, tzn. materiał jest miękki, pas ma sporą regulację długości, pytanie oczywiście co z wytrzymałością.

Pogrzebałem też w kostce, tzn. podoginałem co się da :-). Rzeczywiście do teraz nie było żadnych problemów, chociaż miałem tylko kilka krótkich treningów (jeszcze z oryginalnym pasem), może to rozwiązanie wystarczy i nie trzeba będzie robić żadnych inwestycji (wydałem kilkanaście złotych na pasek na klatkę tylko na razie).

A wracając do dostępności pasów u Polara, to byłem właśnie przekonany, że pasek - elektrody miękkie, który potrzebuję jest za 75 zł , bo tyle zawsze było w cenniku, i naprawdę byłem zdziwiony, że nagle mam możliwość kupić tylko dwukrotnie droższy. Dziwne te decyzje, jest przecież bardzo wielu użytkowników V800, którym nie są potrzebne od razu elektrody pro.
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety, taka polityka Polara.
Na tym chińczyku też biegam od jakiegoś czasu i sprawuje się dobrze. Ostatnio zamówiłem sobie jeszcze jednego na zapas, bo już jeden odstąpiłem koledze.
Kiedyś też byłem, do chińskich zamienników elektrod miękkich, nastawiony sceptycznie. To właśnie działania Polara skłoniły mnie do zakupu na Ali i wcale nie żałuję.
Te pasy jakościowo nie różnią się od oryginalnych elektrod miękkich. Żonie na Ali kupiłem też pasek do A360/A370 - pasują te same paski do obu tych modeli. Różnica w cenie kosmiczna a jakościowo ten z Ali nawet lepszy od oryginału.
Mój Blog "Luźne wpisy"

Mario82
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

Ja pasa polara nie miałem więc się odnieść nie mogę, ale z zegarkiem polar m400 biegałem z pasem z Decathlon. Jak zaczął wariować z wykresami tętna, kupiłem rok temu pasek z chin. Jakościowo od tego z Decathlon jest znacznie lepszy, bardziej miękki, te gumowe paski w większym stopniu przykryte materiałem. Po roku nic się z nim nie dzieje
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy wam też bateria coraz krócej trzyma...? :(

Wysłane z Tapatalka
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety ale zauważalnie tak.

Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"

ODPOWIEDZ