Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Mi mówiąc o wyświetlaczu Ambita chodzi o to ze całą tarcze można wykorzystać, u nas jest pokombinowane z tarczą, tylko dlaczego? Co do kolorów czerni to fakt, u nas czerń to czerń.
Co do stabilności u znajomych znowu pojawia się w suunto problem ze Czasem nie da się go włączyć....
Co do stabilności u znajomych znowu pojawia się w suunto problem ze Czasem nie da się go włączyć....
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Tak nie ma obsługi map tylko tras.Piechu pisze:Trudno się z tym nie zgodzićvincec pisze:Ale przede wszystkim od tygodnia nie skupiam się na działaniu zegarka a na treningu.
Jeszcze jedno czego mi w ambicie brakuje - obsługa map, a raczej jej brak.
No nic, póki co Fenix świetnie sobie radzi i jeśli w najbliższym czasie nie będzie wywijał numerów to będzie miło
Powiem szczerze, mam nadzieję że w przyszłości Fenix dostanie porządny model gos i wyświetlacz a wtedy z przyjemnością do niego wrócę.
-
- Wyga
Z tego co wiem to pierwsza generacja Ambita miała problemy z przyciskami, które były serwisowane. W drugiej generacji nie słyszałem już o tym problemie.jedz_budyn pisze:Mi mówiąc o wyświetlaczu Ambita chodzi o to ze całą tarcze można wykorzystać, u nas jest pokombinowane z tarczą, tylko dlaczego? Co do kolorów czerni to fakt, u nas czerń to czerń.
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
czepianie z tą czernią. kontrast jest wystarczający dobry w A2 a w A3 jeszcze lepszy - w bardzo słoneczny dzień wszystko jest świetnie widoczne - tym bardziej w lesie.
problemów z jakaś stabilnością nie znam. kolega który ma szafira, też nic nie zgłasza.
problemów z jakaś stabilnością nie znam. kolega który ma szafira, też nic nie zgłasza.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Malymis, podaj linka do swojego movescount, zerknął bym sobie.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
fajnie se było popatrzeć ,pewnie, żaden sprzęt nie jest idealny, ale Ty pokazałeś tylko pojedyńcze złe fragmenty na trasiejedz_budyn pisze:zatem , wchodzimy na aktywność i powiększamy w trybie mapy satelitarnej...
dla oglądających, miłej zabawy

w garminie za to się zdarzają pojedyńcze dobre, czasem

komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
W garminie mi się zdarza naprawdę sporadycznie a u Ciebie to w każdej aktywności. Dobra zakończymy temat. To tylko gps, a im bardziej czuły tym bardziej podatny na wszelakie utrudnienia typu liście czy wysokie budynki. Jedynie przykro ze niema złotego zegarka który będzie wzorem dla innych 

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:46:32
- Życiówka w maratonie: 04:46:25
Znowu trochę zanudzę:
1) Robię reset przez przytrzymania LIGHT przez 10sekund przed każdym treningiem.
2) Wychodzę na zewnątrz, odpalam aktywność i czekam ze dwie minuty aż dokładność zejdzie blisko 12, im niżej tym lepiej.
3) Podczas treningu tempo chwilowe i późniejszy ślad jest bardzo dobre, dokładność nawet w parkach rośnie maksymalnie do 15-17.
4) Przed zrobieniem resetu taka dokładność jest nie do uzyskania, tylko stoję i czekam aż te 50 zechce spać do 30 a potem stoi, a gdy ruszę to od razu rośnie znowu do 50-60 i spada do trzech kresek.
1) Robię reset przez przytrzymania LIGHT przez 10sekund przed każdym treningiem.
2) Wychodzę na zewnątrz, odpalam aktywność i czekam ze dwie minuty aż dokładność zejdzie blisko 12, im niżej tym lepiej.
3) Podczas treningu tempo chwilowe i późniejszy ślad jest bardzo dobre, dokładność nawet w parkach rośnie maksymalnie do 15-17.
4) Przed zrobieniem resetu taka dokładność jest nie do uzyskania, tylko stoję i czekam aż te 50 zechce spać do 30 a potem stoi, a gdy ruszę to od razu rośnie znowu do 50-60 i spada do trzech kresek.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
bielki81 moze zobacz czy plik EPO.bin jest w miare nowy. Przenies sobie go gdzie indziej tak zeby nie miec go w zegarku. Potem zrob soft reset, złap satelity tak jak robisz ale potem podlacz zegarek z komputerem zeby sie zsynchronizowal (powinien wgrac nowe EPO.bin).
Wtedy nie rob juz resetu przed kazdym treningiem.
Tyle mi na mysl przychodzi.
Wtedy nie rob juz resetu przed kazdym treningiem.
Tyle mi na mysl przychodzi.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Humor mi się poprawia 

- fascik
- Stary Wyga
Nastąpi dokładna analiza ;Dmałymiś pisze:A po co?jedz_budyn pisze:Malymis, podaj linka do swojego movescount, zerknął bym sobie.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
małymiś nie bądź żyła! poka, poka!
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu