Garmin Fenix 3/3HR

system70
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Petavit pisze:Jeśli chodzi o to że zegarek zapisuje nasz sen to żadna ikonka nie jest potrzebna bo w zegarku czy też w Garmin Connect nic nie trzeba ustawić, zegarek sam rozpoznaje sen i sam kończy go liczyć jak właściciel się obudzi, więc nie brałem tego pod uwagę w poprzedniej odpowiedzi. Robił już to wcześniej tz. chyba już w wersji 5.0.
Sen już zapisany można edytować w Garmin Connect.
Nie wiem co się dzieje jak się ma kilka snów w ciągu doby, czy zegarek nie ma problemu z zapisaniem kilku oddzielnych snów. Chyba się położę spać i sprawdzę :)
Takie testy to ja lubię :D
Jesli chodzi o sen to trzeba spac z paskiem HRN ? :tonieja:
PKO
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jest nowa beta

Change History
Changes made from version 6.27 to 6.31:

Added support for a new 'MOB' (Man Overboard.) hot key option. (Settings > System > Hot Keys)
Added support for a new 'Dual Grid' hot key option. (Settings > System > Hot Keys)
Fixed an issue where the activity history displayed dashed out items.
Fixed an issue where Pace on the Last Run widget and Speed on the Last Ride widget were invalid.
Fixed a potential reboot when removing the device from the charge clip.
Fixed a potential reboot while charging.
Fixed a potential reboot while transitioning from the watch face to a widget.
Fixed a potential reboot while reordering applications via Garmin Connect Mobile.
Made other minor UI code improvements and bug fixes.
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
Gollden
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:39:58
Życiówka w maratonie: 3:23:20

Nieprzeczytany post

Mam pytanie czy korzystacie z opcji planowania treningów w Garmin Connect. Pytam bo pierwszy raz z tego skorzystałem na F3 i trochę się rozczarowałem. Mianowicie ustawiłem trening na 10 km z dodatkową opcją tylko bieg w 3 strefie tętna i w trakcie biegania zegarek informował kiedy jestem w zakładanej strefie a kiedy nie i to było ok ale zawiodłem się bo nie było np. informacji, że ukończyłem trening w 50%, nie było zaliczania kilometrów (a normalnie w tej opcji treningowej mam ustawione zaliczanie i podsumowanie po każdym km) i tak samo po zakończonym treningu nie mam wyników na poszczególnych km tylko wyniki zbiorcze za cały dystans.

Jeśli ktoś używa tej opcji w zegarku to będę wdzięczny za wskazówki jak z tego korzystacie i jak efektywnie wykorzystać tą opcję w moich treningach :oczko:
5km - 19:35 - 27.10.2018
10km - 39:58 - 11.11.2018
HM - 1:29:42 - 14.10.2018
M - 3:23:20 - 30.04.2017
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Change History
Changes made from version 6.31 to 6.32:

Added support for viewing activity history from Run/Bike/Swim and last sport widgets. (Widget > Start)
Added support for viewing GPS state before starting a workout.
Fixed an issue where pace would be dashed out on the Last Run and Last Ride widgets in certain use cases.
Fixed an issue where the dual grid page was using incorrect defaults.
Fixed an issue where the heart rate gauge background in the activity loop, was not respecting the current activity setting.
Reverted ability to auto-lap during a workout
FENIX 3 , EDGE1000
maxnet
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ciekawe gdzie to:
Added support for viewing GPS state before starting a workout.
można zobaczyć?
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a nie to ,że jak GPS gotowy , to jest sygnał wibry i info GPS gotowy , nie pamiętam czy to było wcześniej
FENIX 3 , EDGE1000
maxnet
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Było.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

to nie mam pojęcia
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gollden pisze:Mam pytanie czy korzystacie z opcji planowania treningów w Garmin Connect. Pytam bo pierwszy raz z tego skorzystałem na F3 i trochę się rozczarowałem. Mianowicie ustawiłem trening na 10 km z dodatkową opcją tylko bieg w 3 strefie tętna i w trakcie biegania zegarek informował kiedy jestem w zakładanej strefie a kiedy nie i to było ok ale zawiodłem się bo nie było np. informacji, że ukończyłem trening w 50%, nie było zaliczania kilometrów (a normalnie w tej opcji treningowej mam ustawione zaliczanie i podsumowanie po każdym km) i tak samo po zakończonym treningu nie mam wyników na poszczególnych km tylko wyniki zbiorcze za cały dystans.

Jeśli ktoś używa tej opcji w zegarku to będę wdzięczny za wskazówki jak z tego korzystacie i jak efektywnie wykorzystać tą opcję w moich treningach :oczko:
Ja ostatnio planuję i całkiem dobrze. Planuj rozgrzewkę, trening główny i schłodzenie wtedy będziesz miał z tych trzech segmentów dane lub ustalaj powtórzenia.
Jest jeszcze możliwość ręcznego lapowania
miłoch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kupiłem dodatkowy pasek do F3, niestety w zestawie nie dołączono śrubokręt. Czy ktoś z was orientuje się jaki to rozmiar torx???
maxnet
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

TORX-6
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gollden pisze:Mam pytanie czy korzystacie z opcji planowania treningów w Garmin Connect. Pytam bo pierwszy raz z tego skorzystałem na F3 i trochę się rozczarowałem. Mianowicie ustawiłem trening na 10 km z dodatkową opcją tylko bieg w 3 strefie tętna i w trakcie biegania zegarek informował kiedy jestem w zakładanej strefie a kiedy nie i to było ok ale zawiodłem się bo nie było np. informacji, że ukończyłem trening w 50%, nie było zaliczania kilometrów (a normalnie w tej opcji treningowej mam ustawione zaliczanie i podsumowanie po każdym km) i tak samo po zakończonym treningu nie mam wyników na poszczególnych km tylko wyniki zbiorcze za cały dystans.

Niestety tak to w garminach działa i ma swoje dobre i złe strony. Trening zaawansowany eliminuje autolap i tak było od czasu poczciwego 305. Jeśli chcesz zrobić trening w stylu biegu ciągłego w zadanym zakresie to jedyną opcją jest zaprogramowanie treningu nie jako 10km w S3 ale 1km w S3 i powtórzenie tego segmentu treningu 10 razy. Wówczas w podsumowaniu treningu zobaczysz szczegóły każdego z odcinków osobno.

Jest też prostsza opcja. Alerty. Gdy do zrobienia jest prosty trening właśnie w stylu biegu ciągłego ustawiam dla danego sportu alert HR High i Low i lecę. Minusem jest to, że trzeba pamiętać by te alerty przestawiać a pewnie nawet na początku schłodzenia je wyłączyć.

PS. Chwila spokoju w święta i biorę się za wersje beta. Balans prawa-lewa noga bardzo mnie ciekawi :)
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
anatom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44.52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Troche mnie martwi, ze ta bete co roz aktualizuja a w stabilnym sofcie z bety nic nie ma :chlip:
Czy w tej becie tez sa pomiary tego stresu i laktacji co wprowadzili w 630?
masz oczko wodne? Jeśli tak to dołącz do nas :) :)
https://www.facebook.com/groups/oczkomaniacy
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

tak są , nie ma się czego bać instalować betę i testować :hejhej:
FENIX 3 , EDGE1000
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ