Gollden pisze:Mam pytanie czy korzystacie z opcji planowania treningów w Garmin Connect. Pytam bo pierwszy raz z tego skorzystałem na F3 i trochę się rozczarowałem. Mianowicie ustawiłem trening na 10 km z dodatkową opcją tylko bieg w 3 strefie tętna i w trakcie biegania zegarek informował kiedy jestem w zakładanej strefie a kiedy nie i to było ok ale zawiodłem się bo nie było np. informacji, że ukończyłem trening w 50%, nie było zaliczania kilometrów (a normalnie w tej opcji treningowej mam ustawione zaliczanie i podsumowanie po każdym km) i tak samo po zakończonym treningu nie mam wyników na poszczególnych km tylko wyniki zbiorcze za cały dystans.
Jeśli ktoś używa tej opcji w zegarku to będę wdzięczny za wskazówki jak z tego korzystacie i jak efektywnie wykorzystać tą opcję w moich treningach

Niestety tak to w garminach działa i ma swoje dobre i złe strony. Trening zaawansowany eliminuje autolap i tak było od czasu poczciwego 305. Jeśli chcesz zrobić trening w stylu biegu ciągłego w zadanym zakresie to jedyną opcją jest zaprogramowanie treningu nie jako 10km w S3 ale 1km w S3 i powtórzenie tego segmentu treningu 10 razy. Wówczas w podsumowaniu treningu zobaczysz szczegóły każdego z odcinków osobno.
Jest też prostsza opcja. Alerty. Gdy do zrobienia jest prosty trening właśnie w stylu biegu ciągłego ustawiam dla danego sportu alert HR High i Low i lecę. Minusem jest to, że trzeba pamiętać by te alerty przestawiać a pewnie nawet na początku schłodzenia je wyłączyć.
PS. Chwila spokoju w święta i biorę się za wersje beta. Balans prawa-lewa noga bardzo mnie ciekawi