Dla mnie to bardzo uniwersalne buty i wyjątkowo wygodne - Adidasy EnergyBoost i SolarBoost, to przy nich żelazka.

Akurat ja miałem jedynki i niestety zupełnie nie poczułem tego o czym piszesz. Zamówiłem rozmiar EUR 45 czyli 11 US, przy butach saucony kupowanych w sieci zazwyczaj trafiałem z tym numerem, dotychczas zdarzyła mi się jedna wpadka przy kinvara 8 gdzie rozmiarówka też chyba z lekka była zaniżona. Przy freedom iso odczucia podobne, czyli wąskie z przodu, trochę płytkie i ciasne, długość jak cię mogę ale jeszcze trochę miejsca by nie zaszkodziło. Do tego jeszcze coś mnie gniotło w podeszwę. Z wyjętą wkładką było trochę lepiej no ale przecież nie będę biegał bez wkładek w nie tanich przecież butach. Może dodatkowa połówka rozmiaru załatwiłaby sprawę no ale nie ma 45,5, a 46 to już mógłby być kajak.b@rto pisze: Gdyby mnie ktoś zapytał, to bym powiedział, że Freedom 2 jest szeroki w palcach a stopa jest otulona systemem ISO dając super dopasowanie
Też mam dość szerokie stopy i jak pisałem powyżej u mnie freedom iso się nie sprawdził, może dwójka jest pod tym kątem lepsza, ale to trzeba przymierzyć i sprawdzić indywidualnie. Natomiast jeśli chcesz coś lżejszego od saucony to ja moge polecić kinvara 10, dość uniwersalny but który powinien sprawdzić się w zasadzie na każdym dystansie, może oprócz mocnego biegania po tartanie bo tam wyłazi jego kapciowatość, ale na 5-42,2k na ulicy jak najbardziej.50latek pisze:Czy te buty nadadzą się dla biegacza z szeroką stopą , potrzebuję dużo miejsca na palce, w "normalnych" butach często mam odciski na małym palcu, mam problemy z zakupem normalnego obuwia
Nie muszą być od saucony. Musze mieć miejsce z przodu i szerokość. hurricane kupiłem w wersji wide. Czy kinvara ma wersje wide? ja akurat trenuje interwały na stadionie, ale moje tempo to 4:00-5:30 więc raczej te buty nie były by kapciowate dla mnie. Porównuje recenzje na pawelbiega i kinvara 10 w ocenach stabilizacji, amortyzacji, elastyczności wydaje się być tym czego potrzebuję. Musiałbym tylko przyzwyczaić się do drop 4, hurricane maja 8, ale już trenując interwały staram się lądować na śródstopiu.pma pisze: Natomiast jeśli chcesz coś lżejszego od saucony to ja moge polecić kinvara 10, dość uniwersalny but który powinien sprawdzić się w zasadzie na każdym dystansie, może oprócz mocnego biegania po tartanie bo tam wyłazi jego kapciowatość, ale na 5-42,2k na ulicy jak najbardziej.
No wlasnie nie.50latek pisze:Trochę dziwne tylko, że w jego recenzji kinvara ma ocenę 4/7 w amortyzacji i też elastyczności, a freedom 5/7, przecież but z większa amortyzacja powinien być chyba mniej elastyczny.
Zrob sobie najpierw w nich jakis krotki bieg 6-8km i zobacz jak Twoje lydki zareaguja.szmojtek pisze:I w związku z tym niskim dropem mam pytanie. Czy jeżeli do tej pory biegałem w butach o dropach 10, 8mm, to mogę od razu przestawić się na freedomy i lecieć w nich jakieś lekkie rozbieganie 10-12 km? Czy może bezpieczniej robić to stopniowe? Trochę problemów z achillesem, zespołem mięśnia piszczelowego tylnego i pronacją w swoim życiu miałem...
Czy wg Ciebie będą dobre dla kogoś z szeroką stopą?szmojtek pisze:Dzięki wszystkim za pomoc kupiłem ostatecznie saucony freedom iso 2 w rozmiarze 47. Grubszy język niż w jedynkach to dla mnie ogromny plus, bo z racji wąskiej stopy muszę mocno sznurować buty. W palcach rzeczywiście duużo luzu, ale to nie powinno przeszkadzać. Jak na tak miękkie buty i do tego bez stabilizacji, wydają się być bardzo stabilne, być może jest to kwestia niskiego drop.