Słuchawka bluetooth do biegania - co polecicie?

Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No ale przez odgłosy ulicy czasem nie słychać komunikatów z endomondo i nie wiadomo jak biec ;-)
ludovic pisze:Witam, jestem tu nowy, przygodę z bieganiem zacząłem niedawno, biegam z telefonem na ramieniu i z przewodowymi słuchawkami (podczas biegu używam tylko jednej słuchawki ze względów bezpieczeństwa), jednak już te kable bardzo mnie denerwują :bum:
Doskonale rozumiem. Też raz będąc w obcym kraju i mieście biegłem z telefonem na ramieniu w celach nawigacyjnych. Bardzo mnie ten telefon ograniczał i denerwował, dlatego więcej już go na bieganie nie zabrałem. Polecam i tobie.
PKO
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jakas nowa wiara beztelefonowa/bezsluchawkowa? Niech każdy biega z tym co mu pasuje. Jak wam nie pasuje to po co udzielacie się w tym temacie?
Endomondo
Obrazek
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie. O wierze można mówić w przypadku braku wystarczającej wiedzy. Tymczasem wiadomo, że całe generacje biegały i biegają bez telefonów i słuchawek i mają się dobrze.

Udzieliłem się w tym temacie by przekazać możliwy sposób rozwiązania problemu. Bieganie to może być coś więcej niż mechaniczne przestawianie nogi zakrocznej przed nogę wykroczną. To także świetny sposób na higienę psychiczną pod warunkiem odcięcia się od bodźców, z którymi mamy do czynienia przez pozostałą część dnia. Zredukowanie biegania do samego przebierania nogami rzeczywiście musi czynić go bardzo nudnym zajęciem.
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To się nazywa trolling. Równie dobrze możesz np. zaproponować pływanie zamiast bieganie. Niestety nie o to w tym temacie chodzi i nie rozwiązuje problemu.
Możesz robić z biegania wydarzenie mistyczne, tylko załóż inny wątek do tego.
Endomondo
Obrazek
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marx pisze:... Niestety nie o to w tym temacie chodzi i nie rozwiązuje problemu.
Jeśli coś jest do biegania niepotrzebne i denerwuje w trakcie biegu, to jednym z rozwiązań problemu jest nie ubieranie się w to.
Marx pisze:Możesz robić z biegania wydarzenie mistyczne, tylko załóż inny wątek do tego.
Przecież to ty zacząłeś tu pisać najpierw o wierze, teraz o mistycyzmie. We wpisach, do których się odwołujesz, nic takiego nie ma.
Marx pisze:Równie dobrze możesz np. zaproponować pływanie zamiast bieganie.
Już nieraz znajomym proponowałem. Nie ma przymusu biegania a alternatywnych aktywności jest wiele. Jeśli ktoś się w bieganiu nie odnajduje, to po co się męczyć?
Nie ma jednak co uprzedzać faktów. Autor wątku zaczął biegać niedawno, więc może to jeszcze polubić.
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jednym potrzebne innym nie. Ja to rozumiem a ty posilkujac się "higieną psychiczną" narzucasz swój punkt widzenia. Tymczasem to właśnie dobre słuchawki pozwalają "odciąć się od bodźców".
Endomondo
Obrazek
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marx pisze:Jednym potrzebne innym nie. Ja to rozumiem a ty posilkujac się "higieną psychiczną" narzucasz swój punkt widzenia.
Przedstawiam alternatywę, której pytający być może nie dostrzegał.
Marx pisze:Tymczasem to właśnie dobre słuchawki pozwalają "odciąć się od bodźców".
Raczej pozwalają zabrać szum informacyjny z sobą.
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Muzyka czy podcast to nie jest szum, w przeciwieństwie do np jadących samochodów czy krzyczacych dzieci.
Endomondo
Obrazek
Tomi205
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49,49

Nieprzeczytany post

Co za problem tutaj powstał? ?Uuuuuuaa!Szok.Biegać czy nie biegać w słuchawkach ??A kto mi zabroni latać w słuchawkach budowlanych? ????Jeżeli w nich się relaksuje i opoczywam to co za problem.Biegasz w słuchawkach i się potrafisz wyłączyć (ja tak mam) to bomba. Nie biegasz bo uważasz że to profanowanie biegania? Twoja sprawa.Po co komu narzucać co dla niego lepsze i dobre.Moje uszy,moja głowa. Niech każdy biega jak uważa za słuszne. Pozdrawiam:)
Polecka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Audictus ma w ofercie dobre słuchawki, ja akurat mam od nich adrenaline. Jak dla mnie do biegania wystarczające, nie wypadają z uszu, dobrze słychać, dla mnie na prawde ok
Awatar użytkownika
Poranny Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:41
Życiówka w maratonie: 2:37:41
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To ja polecę JBL Outlier Air Sports

Biegałem w nich wszystko. Szybko, wolno w mrozie i w upale, w czapce i bez. Nigdy nie wypadły. Dźwięk zajebisty

Niestety z czasem w miarę używania miewają problem z przyciskiem, albo przerywaniem dźwięku. Na szczęście z reklamacją problemu nie ma.
kavron
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:19:36

Nieprzeczytany post

A,to nie przypadkiem Creative outlier air sports?
10k-39:42 (IX 2018)
HM-1:29:10 (X 2018)
M-3:19:45 (IV 2016)
Awatar użytkownika
Poranny Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:41
Życiówka w maratonie: 2:37:41
Kontakt:

Nieprzeczytany post

:bum: :bum: tak :bum: