Buty na marsze 100km+ w góry, las
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No właśnie nie ma, bo jeszcze nie dojechały. Scarpa w tym sezonie rusza z produkcją butów do biegania. Mieli jeden model 2 lub 3 lata temu, ale go nie kontynuowali. Jak będą wszystkie rozmiary, to cena też będzie normalna jeśli nie wyższa, z uwagi na dobrą zmianę kursu naszej waluty.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie rozpoznam, minęły lata, kolekcje i modele się pozmieniały...side pisze:Hassy, spodobały mi się te TNF Litewave Mid Gtx. To te kupiłeś jako drugie i były sztywne i niewygodne?

- side
- Rozgrzewający Się
Ostatnia pogoda pomogła podjąć mi decyzję, że jednak szukam butów raczej bez siateczki, więc bardziej spoglądam w stronę miękkich podejściówek lub ew. typu Scarpa Neutron.
Chociaż nie ukrywam, że marzy mi się but z naturalnego tworzywa (najlepiej dobry zamsz lub niegruby nubuk), bez membran, dobrze poszyty i posklejany z podeszwą - słowem but na lata
Chociaż nie ukrywam, że marzy mi się but z naturalnego tworzywa (najlepiej dobry zamsz lub niegruby nubuk), bez membran, dobrze poszyty i posklejany z podeszwą - słowem but na lata

- side
- Rozgrzewający Się
Zdecydowałem się na buty Merrell Capra Bolt wersja bez membrany. Zdecydowały w dużej mierze kwestie praktyczno-finansowe
Mam Trail Glove, więc wiedziałem, w jaki rozmiar celować, znalazłem je na promocji (249 zł z darmową przesyłką), nie chciałem butów z membraną, nie stać mnie na Inov8 itd.
Na razie chodzę w nich do sklepu
Dużo miejsca na palce, dużo amortyzacji, więc pewnie wyjmę wkładki. Jednak dopiero po górach będę mógł coś więcej napisać. Z drugiej strony są to buty tak mało dostępne i drogie bez promocji, że nie wiem po co o nich pisać :D

Na razie chodzę w nich do sklepu