testowanie obuwia Nike

Awatar użytkownika
AKITA SAN
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pedro
to już chyba możesz wszystkiego od SAP się dowiedzieć.
Zapłaciłem za Pegasus 2004 dokładnie 295zł i dostałem skarpetki gratis:)
Tomek Kozłowski faktycznie jest nieźle zorientowany w modelach i można z nim sympatycznie dogadać wszelkie szczegóły dotyczące zakupu i wysyłki.
SAP,my to chyba żeśmy rozmawiali przez telefon,tak mi się wydaje...
Nie mogę się opanować i muszę jednak zapytać :bleble:-czy pracując w Sportingu jesteś zobowiązana przez szefa do regularnego biegania?
PKO
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ciesze sie ze sprawy ida w dobrym kierunku
ale co z wiekszymi numerami butow ? chodzi o informacje dla osob ktore np specjalnie jechaly by na jakas impreze aby moc przetestowac buty Nike i niestety moglyby sobie najwyzej poogladac z powodu braku wiekszych numerow jakiegokolwiek modelu,
dobrze bylo by zamiescic taka informacje ze chwilowo brak jest wiekszych modeli w najkobusie
druga sprawa to kwestia tej porady, mieszkam w Szczecinie i niestety w zadnym ze sklepow "sportowych" nie mozna liczyc na fachowa porade w tym zakresie (choc sporo z nich sprawia wrazenie firmowych sklepow Nike - wszedzie ptaszki i napisy "just do it", pare butow z napisem "running" oczywiscie jakies zwykle dla dresiazy, nie widzialem w zadnym sklepie modelu serii Bowermana, a wiekszosc sprzedawcow nawet o takich nie slyszala), w zwiazku z tym mam pytanie czy jest mozliwosc np wyslania do jakiegos fachowca krotkiego filmu (w divxie np) z nagranym wlasnym biegiem na bierzni w celu oceny ktory model butow firmy Nike jest najbardziej zalecany dla takiego ruchu stopy ? dla fachowca wystarczy rzut oka zeby to ocenic, a wiele osob jest w podobnej do mojej sytuacji
Laszlo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

SAP: a są dostępne u Was takie buty jak Air Max Tailwind ? Chyba tylko Niketown je mają w Europie ale zapytać warto...
Laszlo
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
Awatar użytkownika
sap
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

hymm.. namnożyło się tych pytań oj namnożyło.. :)
pierwsza odpowiedź  do Akity - niestety nigdy nie mieliśmy przyjemności porozmawiać ze sobą nawet przez telefon, ponieważ ja nie pracuję w Sportingu.. generalnie współpracuję z Klubem Biegacza Sporting, ale na miejscu w Szczecinie stąd starając się od pewnego czasu koordynować nasze działania.. ale ale.. nic straconego :) już niebawem ruszam na miejscu z nowym punktem sprzedaży i testowania obuwia (i tu szeroki uśmiech w kierunku "tubylca" - Saint :D )-  na stadionie lekkoatletycznym na Litewskiej w Szczecinie :) tutaj za garść złociszy będzie można nabyć zarówno obuwie biegowe NIKE jak i wygodną całą resztę..  i tutaj też jakiś fachowiec doradzi co z tym obuwiem najodpowiedniejszym dla ciebie będzie - drogi Saint :) kolejna sprawa dotycząca "fachowości"..  będąc ostatnimi czasy w Planet Sport w niejakim Galaxy patrzę na obuwie dla młodszych sportowców i co widzę..???!! stoi sobie ładny bucik do spacerowania a pod nim podpis "PRZEZNACZENIE - BASEN".. zwariowałam... odrazu zapytałam panią z obsługi czy ten but ma jakieś cudowne właściwości pozwalające na szybsze przebycie długości basenu czy jak...  i wiecie co..?? pani nawet nie pofatygowała się , żeby zmienić podpis... a bucik był marki NIKE   ;) niestety w sklepach sportowych ciągle zatrudniani sa ludzie z łapanki, którzy nie mają zielonego pojęcia o tym co sprzedają... zdażało się naszym kolegom z NIKE wpadać do sklepu i zadawać banalnie proste pytania dotyczące właściwości obuwia i ich przeznaczenia i o zgrozo! co drugi sprzedawca ma ledwie nikłe pojęcie o tym co sprzedają.. wyjątkiem u nas jest chyba sieć sklepów DYSKOBOL... nno i coraz lepiej szkoleni najkobusiarze z KB Sporting :)
ok a wracając do tematu.. kwestia rozmiarówki.. hymm..temu też postaramy się zaradzić.. niestety rozmiarówka zarówno "w dół" jak i  " w górę" jest dosyć ograniczona.. spróbujemy coś z tym fantem zrobić...  o ile na bieżąco będziemy was informowali gdzie jesteśy do momentu powstania sklepu internetowego, dajcie też znać na adres mejlowy Sportingu bądź też mój czy pojawicie się tam i będziecie zainteresowani testowaniem większych bądź mniejszych rozmiarów biegówek :)  a co do Air Max Tailwind - nie nie posiadamy..  ale warto zadzwonić do Tomka Kozłowskiego.. może istnieje szansa sprowadzić i ten rodzaj obuwia.. generalnie jak już mi wiadomo na 100% od 19 czerwca wchodzi nowy asortyment- jest szansa, że i te buciki mogą się pojawić.. i ostatnia odpowiedź
AKITA - biegam tylko po parkiecie :D ale nadejdzie taka chwila,że jak ruszę z kopyta to przelecę ten maraton w NY :D

tymczasem robaszki
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from sap on 7:30 pm on June 7, 2004
już niebawem ruszam na miejscu z nowym punktem sprzedaży i testowania obuwia (i tu szeroki uśmiech w kierunku "tubylca" - Saint :D )-  na stadionie lekkoatletycznym na Litewskiej w Szczecinie :) tutaj za garść złociszy będzie można nabyć zarówno obuwie biegowe NIKE jak i wygodną całą resztę..  i tutaj też jakiś fachowiec doradzi co z tym obuwiem najodpowiedniejszym dla ciebie będzie - drogi Saint :)
:szok::taktak::hejhej::hahaha: suuuuuuper !!!
droga Sabinko a niebawem to kiedy mniej wiecej ?!
bo maraton sie zbliza wielkimi krokami i ostatni moment zeby treningi ostro zaczac !
moj numer to 46-46.5 jakby co :)

(Edited by saint at 7:51 pm on June 7, 2004)
Awatar użytkownika
sap
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

kolejny termin i kolejna miejscowość gdzie testować będziemy obuwie to: 19-20.06.2004 – Superliga   - Puchar Europy   BYDGOSZCZ..

zapraszam :)

Awatar użytkownika
sap
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

hej hej.. chciałam przypomnieć o najbliższym testowaniu bucirków NIKE - Międzyzdroje 26.06 przy okazji Olimpic Day Run 5k

pozdr..

sap
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sap, z Twoich wypowiedzi wynika ze dajecie buty do testu na biegu w czasie biegu. Jesli tak to jaki ma to sens. Jesli chcecie uzyskac jakies opinie o modelu to powinniscie dwac je do testu na przynajmniej kilkaset kilometrow a potem zbierac opinie. Chyba ze jest to test nie dla producenta a dla kupujacego, gdzie jest szansa wyprobowac buty na biegu a nie na podlodze sklepu.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
Awatar użytkownika
Padre
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Myślę, iż jest to test dla kupującego. Uwagi biegających nie mogą być obiektywne po tak krótkim czasie testu.

Z drugiej strony niewątpliwą zaletą tych testów (przynajmniej tak było w zeszłym roku) jest to iż otrzymuje sie w prezencie pare skarpetek NIKE. Wszystko mozna o nich powiedziec, ale nie to że są nietrwałe. Powiem szczerze - ich wytrzymałość mnie absolutnie szokuje! Szybciej doszczętnie szczarnieją od biegania po żużlu niż pojawi się jakaś dziura czy przetarcie.  I bynajmniej nie jestem pracownikiem ani sprzedawcą Nike ;)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mnie tez chodzilo o grupy testujace obuwie , otrzymujace buty ZA DARMO .
I wcale nie sa to rekordzisci a zwykli zjadacze chleba ( tylko na takich mozna potem zarobic )
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gdzie sie pani sapcia podziala ?!
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak jak konkurencja , wymiekla po zadaniu pytania pod tytulem "grupy testowe" .

Za przedstawicielstwo powinni sie brac ludzie z dlugoletnim doswiadczeniem .Mam podejrzenia , ze do tej pory sa to osoby bez wiekszego pojecia , zwabione obietnica wiekszych zarobkow .
To daje sie poznac przy zadawaniu szczegolowych pytan .

Kolorowe auta nie nadrobia pustki w glowie , niestety .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widze, ze Wojtek ma patent na przeganianie z forum dystrybutorów ;)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
Pedro
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ktoś dysponuje aktualnym telefonem aby zamówić co nieco?

Pozdr
Pedro
Awatar użytkownika
kicek102
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hehe sprzedawcy. jak sam nie dojdziesz, nie przeczytasz to na pewno kupisz nie to co trzeba. co do nike. byłem w salonie firmowym w outlecie w sosnowcu. jedyne co od sprzedawców w tym sklepie można usłyszeć to to, że ten but jest fajny a tamten... no też. no ale fakt , realia są takie że biegacze a nawet szerzej-sportowcy to tylko margines co to poogląda a i tak pójdzie kupić nb albo asicsa. ważniejszi są ci co chodzą a nie biegają i skaczą. za mało ludzi w polsce uprawia sport, drugą anglią to my nie jesteśmy .dopóki nie zrobi się rynek z masowego biegania nie będzie profesjonalnie sprzedających buty do uprawiania tego sportu. mieszkam w mieście ok.200 tys. i rzadko w jedynym parku spotykam biegających. nawet teraz, latem, przebiegając kilkanaście kilometrów czasem spotykam jedną osobę. dwie - to święto.
kicek102
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ