Komentarz do artykułu GlobalSat GH-625XT
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: DNF
- Kontakt:
https://cenowarka.pl/eu/a-rival-spoq-a8 ... filterform
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: DNF
- Kontakt:
Nawiasem mówiąc, wysłałem do Lidl Polska pytanie o możliwość sprowadzenia tych zegarków z Niemiec do jakiejś "oferty tygodnia".
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:32
- Życiówka w maratonie: brak
I jak się sprawuje? Jak z jego dokładnością? Pasek HR jest wygodny?
Garmin Connect: http://connect.garmin.com/profile/mwozniak00
Endomondo: http://www.endomondo.com/profile/7741433

Endomondo: http://www.endomondo.com/profile/7741433

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
A-Rival Spoq: Zegarek świetny, mnóstwo funkcji i banalnie prosty w obsłudze. Standardowo menu w jęz. niemieckim. Do angielskiego trzeba się "dokopać". Na ręce wbrew rozmiarom wcale nie ciąży. Trochę małe literki więc nie ustawiałem czterech pól z parametrami tylko trzy. W każdym razie jest możliwość czterech odmian ustawień ekranu od jednego do czterech pól włącznie
GPS łapie niesamowicie szybko i jest stabilny. Pasek HR wygodny- wskazania treningu wiarygodne. Muszę się jednak przyczepić do software'u: Dołączony program na płycie Training Gym Pro jest w starej wersji i ma problem z mapą. Ponieważ jednak zegarek jest identyczny z Globalsat GH-625XT można pobrać najnowszą wersję, już poprawioną ze strony Globalsata. Warto też mieć najnowszą wersję MS Frameworka. Najnowszy Training Gym Pro pracuje fajnie oczywiście dopóki nie chcemy wyeksportować pliku na zewnątrz (problem z zapisem pliku do formatu GPX). Trochę kombinując (przepuszczenie przez Sportracks) można to uzyskać ale odpalony plik np. w Endomondo lub Sport Trackerze nie zawiera zapisu HR. Jednak ja jestem niesamowicie zadowolony. Za niecałe 400 zł mam zegarek odczytujący parametry treningu na poziomie dwukrotnie droższych zegarków.
Pozdrawiam biegaczy

Pozdrawiam biegaczy

-
- Rozgrzewający Się
Okiełznałem w końcu A-Rivala (prawie na pewno z Globalsatem można identycznie) tak, by można było udostępniać dane w Necie wraz z odczytami HR
:
1. Instalacja SportTracks 3.1
2. Instalacja pluginu odczytu danych z zegarka do SportTracka ze strony A-Rivala
2 Instalacja pluginu "TCX export" do SportTracka. http://www.zonefivesoftware.com/sporttr ... tcx-export
Po czym mogę eksportować dane ze SportTracka jako TCX np. do Endomondo

1. Instalacja SportTracks 3.1
2. Instalacja pluginu odczytu danych z zegarka do SportTracka ze strony A-Rivala
2 Instalacja pluginu "TCX export" do SportTracka. http://www.zonefivesoftware.com/sporttr ... tcx-export
Po czym mogę eksportować dane ze SportTracka jako TCX np. do Endomondo

Ostatnio zmieniony 20 kwie 2014, 00:54 przez Cantores, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Rozgrzewający Się
Hejka 
To co napisałem w poprzednim poście dotyczyło właśnie danych HR. Nad tym spędziłem trochę czasu bo pozostałe dane eksportowały się bez większych problemów
Dalszy eksport z Endomondo jako gpx zawiera już odczyt HR.

To co napisałem w poprzednim poście dotyczyło właśnie danych HR. Nad tym spędziłem trochę czasu bo pozostałe dane eksportowały się bez większych problemów

-
- Rozgrzewający Się
W piątek dotarł do mnie z Niemiec ów zegarek (A-Rival - klon Globalsat). W sumie kosztował mnie z dostawą 407 PLN (miałem limit 300 zeta ale wyszło jak zawsze więcej). Jestem po dwóch biegach i stwierdzam, ze sprzęt wart uwagi. GPS sprawuje się całkiem przyzwoicie, mnogość opcji i ustawień ekranu z parametrami biegu, intuicyjność na plus. Zegarek duży ale może dzięki temu antena lepiej zbiera. Pasek piersiowy wygodny choć klips z gumy niefortunny (trzeba się naszarpać). W tej cenie nie ma konkurencji a i może w zegarkach do 600 tez próżno by było szukać.
P.S. dalsze spostrzeżenia opisze w miarę używania.
P.S. dalsze spostrzeżenia opisze w miarę używania.
-
- Rozgrzewający Się
Dziś po kolejnych testach polecam włączyć odstęp logowania współrzędnych co 1 sekundę. Mimo iż wydaje się, że dla biegu wystarczy logowanie co 2 lub 3 sekundy to dokładność trasy jest odczuwalnie lepsza. Dodam, że w mojej wersji firmware jest błąd (mimo ustawienia logowania na co sekundę loguje co 2). Za to jak ustawimy w custom 1 sek to jest ok.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jest w zegarku opcja aby wyłączyć GPS i używać tylko jako pulsometr?backlit pisze:Dziś po kolejnych testach polecam włączyć odstęp logowania współrzędnych co 1 sekundę. Mimo iż wydaje się, że dla biegu wystarczy logowanie co 2 lub 3 sekundy to dokładność trasy jest odczuwalnie lepsza. Dodam, że w mojej wersji firmware jest błąd (mimo ustawienia logowania na co sekundę loguje co 2). Za to jak ustawimy w custom 1 sek to jest ok.
Rozumiem że to firmware da się zauktualizować?
W którym sklepie kupowałeś?
-
- Zaprawiony W Bojach
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
Jestem pod ogromny wrażeniem szybkości łapania sygnału, dokładności śladu i czasu działania bez ładowania 
A użytkowałem wcześniej przez jakiś czas 910xt i w zasadzie poza wibracją, łącznością bezprzewodową i barometrycznym pomiarem wysokości w zasadzie niczego mi nie brakuje.. a już na pewno nie uzasadniającego o ponad 1000zł wyższej ceny.

A użytkowałem wcześniej przez jakiś czas 910xt i w zasadzie poza wibracją, łącznością bezprzewodową i barometrycznym pomiarem wysokości w zasadzie niczego mi nie brakuje.. a już na pewno nie uzasadniającego o ponad 1000zł wyższej ceny.
-
- Zaprawiony W Bojach
Potwierdzam to co piszesz. Nie wiem jak to działa, ale zegarek wyłączony i wywieziony 15km od miejsca w którym był ostatnio włączony, nadal potrafi złapać sygnał w ciągu 2-3 sek.kisio pisze:Jestem pod ogromny wrażeniem szybkości łapania sygnału, dokładności śladu i czasu działania bez ładowania
Jak porównujesz bezwładność czasową przy zmianie tempa (tempo chwilowe)? Chodzi mi o interwały vs garmin 910xt.
Wpadło mi trochę kasy i się napaliłem na garmina.