Niestety potwierdzam, dokładność gps jest najsłabszą stroną. Do niczego więcej nie sposób się przyczepić. Zachodzi więc konieczność zakupu footpod i wtedy już pełnia szczęścia.fascik pisze:Dzis 22 klocki i zmiany tempa do bani. Reakcja żółwia.reszta podobnie jak w 3.7 i 3.8. Dokladnosc na drodze zalesionej 22-28 m. Z kolei na otwartym terenie poniżej 10 m nie schodzi.
tia, albo suuntojaroslavo pisze: Niestety potwierdzam, dokładność gps jest najsłabszą stroną. Do niczego więcej nie sposób się przyczepić. Zachodzi więc konieczność zakupu footpod i wtedy już pełnia szczęścia.
Suunto też świruje i czyni cuda na trasie, to tylko urządzenia, ktoś chce dokładne i żywe tempo, kupuje footpoda i ustawia go jako priorytet. Z sygnału gps raczej takich dokładnych danych żaden zegarek nie osiąga.cichy70 pisze:tia, albo suuntojaroslavo pisze: Niestety potwierdzam, dokładność gps jest najsłabszą stroną. Do niczego więcej nie sposób się przyczepić. Zachodzi więc konieczność zakupu footpod i wtedy już pełnia szczęścia.
prawda, też mam foot poda do suunto, jednak…jest to tylko miły dodatek ( głównie ze względu na ultra ) a nie KONIECZNOŚĆjedz_budyn pisze: Suunto też świruje i czyni cuda na trasie, to tylko urządzenia, ktoś chce dokładne i żywe tempo, kupuje footpoda i ustawia go jako priorytet. Z sygnału gps raczej takich dokładnych danych żaden zegarek nie osiąga.
Dokładnie o to mi chodzi, footpod do akcentów a na starty gps wystarczy. Zresztą jeśli chodzi o starty ultra to tempo chwilowe wogóle mnie nie obchodzi i nawet nie mam go ustawionego. Liczy się czas, kilometraż i dla mnie wysokości.jedz_budyn pisze:Zobaczymy jak F2 oceni Andrzej Długosz, widziałem że świeży nabywca![]()
Foot pod do ultra? Ja raczej używam na bieżni, do akcentów i rytmów. Do pozostałych biegów wystarczy mi w zupełności to co pokazuje zegarek.
Gdzie w F2 ustawia sie footpoda jako priorytet?jedz_budyn pisze:Suunto też świruje i czyni cuda na trasie, to tylko urządzenia, ktoś chce dokładne i żywe tempo, kupuje footpoda i ustawia go jako priorytet.
Settings->sensors->foot pod->footpodspeed na always on.herson pisze:Gdzie w F2 ustawia sie footpoda jako priorytet?jedz_budyn pisze:Suunto też świruje i czyni cuda na trasie, to tylko urządzenia, ktoś chce dokładne i żywe tempo, kupuje footpoda i ustawia go jako priorytet.
Musi być tak włączony?MikeSpy pisze:Settings->sensors->foot pod->footpodspeed na always on.herson pisze:Gdzie w F2 ustawia sie footpoda jako priorytet?jedz_budyn pisze:Suunto też świruje i czyni cuda na trasie, to tylko urządzenia, ktoś chce dokładne i żywe tempo, kupuje footpoda i ustawia go jako priorytet.
Tylko nie zapomnij przełączyć na indoors jak będziesz się poruszać bez footpodu.
Defaultowo z footpoda jest tylko kadencja.