Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzis 22 klocki i zmiany tempa do bani. Reakcja żółwia. :) reszta podobnie jak w 3.7 i 3.8. Dokladnosc na drodze zalesionej 22-28 m. Z kolei na otwartym terenie poniżej 10 m nie schodzi. :(
PKO
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

fascik pisze:Dzis 22 klocki i zmiany tempa do bani. Reakcja żółwia. :) reszta podobnie jak w 3.7 i 3.8. Dokladnosc na drodze zalesionej 22-28 m. Z kolei na otwartym terenie poniżej 10 m nie schodzi. :(
Niestety potwierdzam, dokładność gps jest najsłabszą stroną. Do niczego więcej nie sposób się przyczepić. Zachodzi więc konieczność zakupu footpod i wtedy już pełnia szczęścia.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jaroslavo pisze: Niestety potwierdzam, dokładność gps jest najsłabszą stroną. Do niczego więcej nie sposób się przyczepić. Zachodzi więc konieczność zakupu footpod i wtedy już pełnia szczęścia.
tia, albo suunto ;-)
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:
jaroslavo pisze: Niestety potwierdzam, dokładność gps jest najsłabszą stroną. Do niczego więcej nie sposób się przyczepić. Zachodzi więc konieczność zakupu footpod i wtedy już pełnia szczęścia.
tia, albo suunto ;-)
Suunto też świruje i czyni cuda na trasie, to tylko urządzenia, ktoś chce dokładne i żywe tempo, kupuje footpoda i ustawia go jako priorytet. Z sygnału gps raczej takich dokładnych danych żaden zegarek nie osiąga.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze: Suunto też świruje i czyni cuda na trasie, to tylko urządzenia, ktoś chce dokładne i żywe tempo, kupuje footpoda i ustawia go jako priorytet. Z sygnału gps raczej takich dokładnych danych żaden zegarek nie osiąga.
prawda, też mam foot poda do suunto, jednak…jest to tylko miły dodatek ( głównie ze względu na ultra ) a nie KONIECZNOŚĆ :-)
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zobaczymy jak F2 oceni Andrzej Długosz, widziałem że świeży nabywca :)
Foot pod do ultra? Ja raczej używam na bieżni, do akcentów i rytmów. Do pozostałych biegów wystarczy mi w zupełności to co pokazuje zegarek.
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Zobaczymy jak F2 oceni Andrzej Długosz, widziałem że świeży nabywca :)
Foot pod do ultra? Ja raczej używam na bieżni, do akcentów i rytmów. Do pozostałych biegów wystarczy mi w zupełności to co pokazuje zegarek.
Dokładnie o to mi chodzi, footpod do akcentów a na starty gps wystarczy. Zresztą jeśli chodzi o starty ultra to tempo chwilowe wogóle mnie nie obchodzi i nawet nie mam go ustawionego. Liczy się czas, kilometraż i dla mnie wysokości.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

do ultra, wystarczy wtedy zapis co 10 sekund mam 24 h zapisu i dokladne dane. na biezni to stoper wystarcza w 100%
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Suunto też świruje i czyni cuda na trasie, to tylko urządzenia, ktoś chce dokładne i żywe tempo, kupuje footpoda i ustawia go jako priorytet.
Gdzie w F2 ustawia sie footpoda jako priorytet?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie ustawia się. Przy podłączonym fp, to on jest zawsze nadrzędny.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś akcenty na bieżni, z foot podem ale tempo z gps jako test nowego softu i muszę powiedzieć że bardzo stabilnie i dokładnie. Nie wiem czy zegarek się teraz nie posiłkuje foot podem ale było idealnie, bez skoków.... jakby btał tempo z samego foot poda.
Zobaczymy jak sobie poradzi jutro bez niego w Beskidach.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

herson pisze:
jedz_budyn pisze:Suunto też świruje i czyni cuda na trasie, to tylko urządzenia, ktoś chce dokładne i żywe tempo, kupuje footpoda i ustawia go jako priorytet.
Settings->sensors->foot pod->footpodspeed na always on.
Tylko nie zapomnij przełączyć na indoors jak będziesz się poruszać bez footpodu.

Defaultowo z footpoda jest tylko kadencja.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:
herson pisze:
Settings->sensors->foot pod->footpodspeed na always on.
Tylko nie zapomnij przełączyć na indoors jak będziesz się poruszać bez footpodu.

Defaultowo z footpoda jest tylko kadencja.
Musi być tak włączony?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No wtedy dystans i tempo jest tylko z foot poda, gps maluje tylko ślad. Najdokladniejsza opcja.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Dzis 22km znow na GPS w terenie mieszanym. Footpod tylko dla kadencji. W lesie (dokladnosc miedzy 20 a 40m) chwilowe tempo skakalo w zakrese 1 minuty więc czopka, ale mialem pare km szosą przy otwartym niebie (dokladnosc 10 do 15m) i fakycznie tempo trzymało się w zakresie 0:15s czyli chyba jest lepiej.

O ile dobrze pamietam o jesli nagralsmy tempo i odleglosc z footpoda a chcemy obejrzec co zapisal gps to mozemy sciagnac z GC w formiacie GPX (koniecznie) i wrzucic do endomondo (innych stron nie probowalem). Endo wtedy przelicza trase ze sladu.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ