CEP Compression Running socks

Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nazwa "CEP" znakomicie odzwierciedla absurd cenowy jaki ma miejsce na rynku odzieży/bielizny sportowej, co prawda stać mnie na takie gadżety ale ja w stosunku do innych zachowuje świeżość umysłu i nie dam się zbałamucić takiej firmie cenami wyciągniętymi z kapelusza. Istnieje wiele firm które robią podobny produkt i jest o 50% tańszy, a podobny nie znaczy gorszy, firma ta się po prostu zapomniała lekko mówiąc bądź importer zwariował.

pozdrawiam
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Buddy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:20
Życiówka w maratonie: 2:47:38

Nieprzeczytany post

Eddie, a jakie będziesz miał ceny w Borównie?
Dzisiaj byłem na triatlonie u sąsiadów i Triathlon Compression Skinsuit'y mieli po 80€ :bum:
Niestety nie mieli terminala do kart kredytowych, bo chyba bym wszystko kupił i pchnął po 400zł na allegro :hejhej: :hejhej: :hejhej:
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Istnieje wiele firm które robią podobny produkt i jest o 50% tańszy, a podobny nie znaczy gorszy, firma ta się po prostu zapomniała lekko mówiąc bądź importer zwariował.
Po pierwsze podobny nie znaczy taki sam. W przypadku tak specjalistycznego sprzętu jak odzież kompresyjna technologia, skuteczność działania, doświadczenie i co najważniejsze nieszkodzenie na zdrowiu są najważniejsze. Ten produkt robi firma medyczna specjalizująca się w tym od 60 lat i mająca ponad 320 patentów. Skuteczność ich została potwierdzona klinicze, czego inni nie wykazują. Masz czarno na białym jakie parametry mają skarpety (stopień ucisku, klasa medyczna, sposób poprowadzonej kompresji).Tego również konkurencja nie potrafi podać albo widoczenie sami nie wiedzą (jedynie chyba cw-x podaje stopień kompresji 15-20 mmHg dla skarpet -więc dużo niższy niż w CEP- ale ani słowa o sposobie poprowadzenia, badaniach).
Wiesz "każdy głupi" może zrobić ciasną skarpetę i sprzedawać to za połowę ceny chwaląc się, że "kompresyjna" jak wiele firm ostatnio zaczęło robić, ale gwarantuję Ci, że efekt nie ten sam, w najlepszym przypadku będzie ładną podkolanówką a w skrajnych przypadkach może bardziej zaszkodzić niż pomóc.
Wybór podejmuje każdy sam na własne ryzyko :) Nikogo na siłę przekonywać nie zamierzam i każdy kupuje to na co ma ochotę.
Aczkolwiek jeśli będziesz gdzieś na maratonach to zapraszam do stoiska na EXPO w Poznaniu, Wrocławiu, Warszawie, Pile(niedziela) i Borównie (sobota) przekonać się na własnej skórze o zaletach CEP'ów:)
Eddie, a jakie będziesz miał ceny w Borównie?
Dzisiaj byłem na triatlonie u sąsiadów i Triathlon Compression Skinsuit'y mieli po 80€
Niestety nie mieli terminala do kart kredytowych, bo chyba bym wszystko kupił i pchnął po 400zł na allegro
Niechce mi się wierzyć aż. Bo Skinsuity kompresyjne CEPa na zachodzie w UE stoją 200 € Nie mniej jednak w sobotę w Borównie ceny promocyjne będą na pewno więc zapraszam na ploty i pogodauchy :)
Update:
Sprawa wyjaśniła się :) Buddy widział NIEkompresyjne Skinsuity z lini Power (cena waha się od 120-130 E) więc na zawodach rzeczywiście mogły być z taką zniżką.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

http://translate.google.pl/translate?hl ... nge-ben%2F

Przeprowadzone przez Duńczyków testy skarpet kompresyjnych, które potwierdziły że CEP jest zdecydowanym liderem.
Link u góry (oryginał po duńsku) zarzucony już w google translator :)
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mało przekonujące argumenty, technologia nie za bardzo skomplikowana, a firma testująca całkiem niezależna ? :bum: Kochani cena z kosmosu bądźmy realistami :bleble:
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W najbliższy weekend (11-12.09) zapraszamy wszystkich na EXPO przed maratonem wrocławskim do naszego stoiska. Każdy będzie miał możliwość zapoznania się z odzieżą kompresyjną (i nie tylko) CEP :usmiech:
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Standardowo już pragnę zaprosić wszystkich na EXPO przed maratonem warszawskim już od czwartku do soboty :)
mchalnotts
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Eddi
Pisałeś o testach kilnicznych - gdzie można dokładnie poczytać sobie na temat tych konkretnie badań (metodologia, statystyki itp)? Jeśli nie wisi nigdzie w sieci to proponuję wywiesić dla ciekawskich. Pzdr
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam,
podsumowania przeprowadzonych badań są zamieszczone tutaj -  wersja angielska i niemiecka.
http://cepcompression.com/whyceps7.php

http://www.cep-sports.com/funktion/studien.html

Polecam też ten link, który już wcześniej gdzieś w tym wątku wklejałem:
Co stanowi o przewadze prawdziwych kompresyjnych skarpet nad resztą
http://www.cepsocks.com/the-cep-advantage.html
boodzik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A czy przypadkiem w dłuższej perspektywie używania takich skarpet nie ma takiego ryzyka, że jak się mięśnie, ścięgna, tętnice itd. "przyzwyczają" do kompresji, to jak potem pójde pobiegać bez takiego wsparcia to będzie kicha bo cały aparat się przestawił na inne warunki pracy? Tak tylko się zastanawiam. Bo może lepszym rozwiązaniem byłoby połazić sobie w takich skarpetach przez jakiś czas po treningu. Pozdrawiam i na pewno podejdę do kolegi na MP - jeżeli kolega oczywiście będzie.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ryzyka nie ma. Bo w takim wypadku inaczej by lekarze wszelkiej maści nie zalecali korzystania z odzieży kompresyjnej całymi dniami pacjentom czy osobom narażonym na żylaki itp. :)
Aczkolwiek największą wartością dodaną stosowania CEP'ów jest oczywiście regeneracja po wysiłku i przygotowywanie mięśni do wysiłku, oraz oczywiście szereg funkcji wymienionych już niejednokrotnie: Codzienne używanie, profilaktyka, długie podróże samochodem i samolotem, długotrwałe stanie, siedzenie itp.
W Poznaniu naturalnie będziemy także wszystkich zainteresowanych zapraszamy serdecznie. OD jutra jesteśmy też w Warszawie :)
Awatar użytkownika
DŻEJOS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:00

Nieprzeczytany post

Ja zakupiłem ostatnio skarpety kompresacyjne firmy AND24. Założyłem je po wczorajszym crossie na 2h i ku mojemu zdziwieniu to dział!!! Moje łydki były takie "wypoczęte". jutro może założę je na trening wypróbować. A przy najbliższej okazji założe je na jakiś bieg! Może kiedyś zainwestuje w CEPy ale na razie są dla mnie za drogie i będę testował te!

Jak by ktoś był zainteresowany to tu znajdzie te moje:
http://img158.imageshack.us/img158/8991/tripgj9.swf
http://www.pap1.pl/
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wciąż za cholerę nie wiem co to jest ta cała kompresacja.... Ale powodzenia :hahaha:
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

nazewnictwo jest różna, co nie zmienia fakty , że też działają
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tradycyjnie zapraszam na EXPO do Poznania 7-9.10.2010. Każdy będzie miał okazję przekonać się osobiście o zaletach prawdziwej odzieży kompresyjnej.
ODPOWIEDZ