Komentarz do artykułu Garmin Forerunner 910 xt test
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jasne, sorry, moj blad
juz poprawilem, tzn udostepnilem wszystkie treningi, wiec mysle ze powinno zadzialac...
tu jest link do garmina:
http://connect.garmin.com/activity/318193585
juz poprawilem, tzn udostepnilem wszystkie treningi, wiec mysle ze powinno zadzialac...
tu jest link do garmina:
http://connect.garmin.com/activity/318193585
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Jeśli już było, to przepraszam, ale mam 2 krótkie pytania:
- czym różni się zwykły Garminowski czujnik tętna od czujnika PREMIUM? Czy ten drugi potrafi dokonywać pomiaru i wysyłać sygnał podczas pływania?
- do 910-tki powinien pasować każdy inny czujnik tętna na ANT+? Pytam, bo "goły" Garmin stoi już po 1415zł, podczas gdy model z czujnikiem tętna to min. 1625zł - Decathlonowski czujnik ANT+ jest po 130, więc zawsze 8 dyszek zostałoby w kieszeni
- czym różni się zwykły Garminowski czujnik tętna od czujnika PREMIUM? Czy ten drugi potrafi dokonywać pomiaru i wysyłać sygnał podczas pływania?
- do 910-tki powinien pasować każdy inny czujnik tętna na ANT+? Pytam, bo "goły" Garmin stoi już po 1415zł, podczas gdy model z czujnikiem tętna to min. 1625zł - Decathlonowski czujnik ANT+ jest po 130, więc zawsze 8 dyszek zostałoby w kieszeni

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Jak chcesz zaoszczedzic jeszcze bardziej to kup garmina na ebay. Zaoszczedzisz duzo wiecej niz 80. Nie wiem tylko co z gwarancja.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Premium jest wykonany z przyjemniejszego materiału. Nie ma żadnych dodatkowych funkcji i nie działa podczas pływania.
Decathlonowski ANT+ powinien działać, choć nie sprawdzałem. Natomiast sprawdzałem rowerowy czujnik kadencji z Deca i nie mam z nim problemów.
Decathlonowski ANT+ powinien działać, choć nie sprawdzałem. Natomiast sprawdzałem rowerowy czujnik kadencji z Deca i nie mam z nim problemów.
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
No właśnie różnie bywa z gwarancjami, zwłaszcza od sprzedawców z eBaya. Generalnie support Garmina twierdzi, że na urządzenie zakupione poza granicami Polski, u nas jest 12 miesięcy gwarancji. To w Azymucie i w takim poznańskim sklepie mam 3 lata, więc niespecjalnie opłaca się przyoszczędzać, zresztą, jak patrzyłem ostatnio na ibeju, to tak góra 150zł bym oszczędził, w zamian za "szczątkową" gwarancjękrisprince pisze:Jak chcesz zaoszczedzic jeszcze bardziej to kup garmina na ebay. Zaoszczedzisz duzo wiecej niz 80. Nie wiem tylko co z gwarancja.

Dzięki za wyjaśnienieKolaj pisze:Premium jest wykonany z przyjemniejszego materiału. Nie ma żadnych dodatkowych funkcji i nie działa podczas pływania.

- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Nie lepiej garmina z amazona uk z paskiem za jakies 1400?grim80 pisze:Jeśli już było, to przepraszam, ale mam 2 krótkie pytania:
http://www.amazon.co.uk/Garmin-Forerunn ... rmin+910xt
a to Unia, więc masz zagwarantowane 2 lata odpowiedzialności za wady towaru.
zgodnie z naturą!
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Tylko unijna gwarancja 2 letnia jest dodatkowo płatna 36 funtów zdaje się, więc wychodzi na to samo.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2013, 12:40 przez siena_driver, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Odnośnie tego czujnika trzeba tylko zwrócić uwagę na datę produkcji. Czujniki sprzed 03.2013 są bardzo kapryśne i albo zatrybią po kombinacjach z symulatorem ANT+ albo nie zagadają wcale (mój pierwszy niestety ni huhu nie chciał się dogadać z 310xt). Czujniki od 03.2013 wzwyż bez problemu gadają z garminami. Trzeba uważać przy kupnie bo zdarzają się jeszcze leżaki w sklepach.Kolaj pisze:Natomiast sprawdzałem rowerowy czujnik kadencji z Deca i nie mam z nim problemów.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
mylisz pojęcia.grim80 pisze:Tylko unijna gwarancja 2 letnia jest dodatkowo płatna 36 funtów zdaje się, więc wychodzi na to samo.
Gwarancja to gwarancja. ALe kupując towar w Unii w sprzedaży detalicznej masz prawo do 2 letniej odpowiedzialności za wady towaru (coś a la rękojmia).
zgodnie z naturą!
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
O, nie wiedziałem o tym. Dopytam tego gościa z supportu Garmina.
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
http://europa.eu/youreurope/business/se ... dex_pl.htm
z tego co pamiętam - po okresie gwarancji możesz korzystać z tej odpowiedzialności - z tym, że wtedy zgłaszasz się nie do producenta (garmina) - a do sklepu, on ponosi odpowiedzialność.
z tego co pamiętam - po okresie gwarancji możesz korzystać z tej odpowiedzialności - z tym, że wtedy zgłaszasz się nie do producenta (garmina) - a do sklepu, on ponosi odpowiedzialność.
zgodnie z naturą!
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Widzę Grzechu, że szalejesz
Jeszcze dwa tygodnie temu mocno zastanawiałeś się nad wydaniem 500 zł na zegarek (w końcu go kupiłeś) a tu myk myk i rzucasz się na 910XT 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Przed ewentualnym zakupem 910tki muszę spełnić 2 założenia:
- rzucić palenie (wymóg żony)
- przepłynąć cięgiem (bez zatrzymywania przy ścianie) z 500m (wymóg własny, bo po co mi w innym wypadku zegarek triathlonowy
- rzucić palenie (wymóg żony)
- przepłynąć cięgiem (bez zatrzymywania przy ścianie) z 500m (wymóg własny, bo po co mi w innym wypadku zegarek triathlonowy