Nie do końca tak jest jak piszesz Adam, wczoraj w sklepiebiegacza w Warszawie mieli Pumę 500 w nowej kolorystyce (fakt, że tylko w jednym kolorze, ale jednak). Nie potrafię nawet określić tego koloru, bo jeszcze go na żadnej stronie w necie faktycznie nie widziałem. Być może się mylę, ale wydaje mi się jednak, że był to zupełny świeżak. Zresztą mieli tam i Faas 250 Trail (też rzecz zupełnie nowa). Niemniej jednak to bardzo prawdopodobne, że butów z nowej kolekcji nie mieli zbyt wiele i w pierwszej kolejności dostarczają je do kluczowych klientów. To faktycznie mogłoby tłumaczyć, skąd zeszłoroczne modele na tej tzw. "PROMOCJI"Adam Klein pisze: Ale przyglądając się międzynarodowej ofercie Pumy widzę, że tam też nie maja na razie nowych modeli Faas 500.
Ja jednak wracam do tematu etyczności takich praktyk, jak podnoszenie ceny przed promocją na buty które w innych kanałach dystrybucji można kupić za pół tej ceny... i nazywanie tego "Promocją sprzedaży". Wydaje mi się że nie są to do końca uczciwe praktyki

Przykro mi Adam, ale jak dopuściłeś do głosu "konsumentów" to teraz masz za swoje

Ale poczekajmy na oficjalne stanowisko w przedmiotowej sprawie DOMino