Komentarz do artykułu Testuj przez tydzień buty PUMA FAAS !

Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: Ale przyglądając się międzynarodowej ofercie Pumy widzę, że tam też nie maja na razie nowych modeli Faas 500.
Nie do końca tak jest jak piszesz Adam, wczoraj w sklepiebiegacza w Warszawie mieli Pumę 500 w nowej kolorystyce (fakt, że tylko w jednym kolorze, ale jednak). Nie potrafię nawet określić tego koloru, bo jeszcze go na żadnej stronie w necie faktycznie nie widziałem. Być może się mylę, ale wydaje mi się jednak, że był to zupełny świeżak. Zresztą mieli tam i Faas 250 Trail (też rzecz zupełnie nowa). Niemniej jednak to bardzo prawdopodobne, że butów z nowej kolekcji nie mieli zbyt wiele i w pierwszej kolejności dostarczają je do kluczowych klientów. To faktycznie mogłoby tłumaczyć, skąd zeszłoroczne modele na tej tzw. "PROMOCJI"

Ja jednak wracam do tematu etyczności takich praktyk, jak podnoszenie ceny przed promocją na buty które w innych kanałach dystrybucji można kupić za pół tej ceny... i nazywanie tego "Promocją sprzedaży". Wydaje mi się że nie są to do końca uczciwe praktyki :niewiem:

Przykro mi Adam, ale jak dopuściłeś do głosu "konsumentów" to teraz masz za swoje :oczko: :bum:

Ale poczekajmy na oficjalne stanowisko w przedmiotowej sprawie DOMino :spoczko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:wczoraj w sklepiebiegacza w Warszawie mieli Pumę 500 w nowej kolorystyce (fakt, że tylko w jednym kolorze, ale jednak). Nie potrafię nawet określić tego koloru,
Może takie? http://bieganie.pl/?show=1&cat=256&id=3731

zoltar7 pisze:Przykro mi Adam, ale jak dopuściłeś do głosu "konsumentów" to teraz masz za swoje :oczko: :bum:
Ale mi nic do tego. Nie mam sklepu, nie produkuję butów. Moja praca to stwarzanie warunków do wymiany poglądów na temat biegania i wszystkiego wkoło.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chyba nie takie jak te ze zdjęcia... ale też jakieś takie wpadające w żółć... może to jednak był jakiś zimowy model... przyznaje, że nie jestem pewny. Co ciekawe, na stronie internetowej sklepubiegacza w ogóle nie widzę na dzień dzisiejszy butów Puma.

A Forum jest przedsięwzięciem szlachetnym, ale musi z czegoś, żyć, nie chciałbym w wyniku wymiany naszych poglądów odstraszyć reklamodawców od forum :bum:
Dobra, żartowałem, dla "rekinów biznesu", jak sądzę, i tak liczy się przede wszystkim ilość wejść na stronę :spoczko:
Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Faas 500 to mimo wszystko dobry but. Jeśli ktoś ma wątpliwości, to niech weźmie do testów na tydzień, potem odda i kupi choćby tutaj: http://www.runnersclub.pl/pol_m_BUTY-DO ... -2016.html

To jest wobec producenta fair a jednak w kieszeni zostanie nam 180 zł.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Myślę, że podstawowa sprawa którą należy wyjaśnić to jest to, czy możliwe aby te buty były używane. Że to model z poprzedniego sezonu (z magazynów), że cena wyższa o 10% to nie ma dla mnie większego znaczenia. Ale żeby był używany? Mam nadzieję, że to jednak niemożliwe (mam tak nadzieję), że po prostu trafiłeś Pulchniak na mocniej mierzony model.
Dominika jest dzisiaj jeszcze chyba w Poznaniu, jak wróci to myślę, że coś napisze.
To niemożliwe.
Nie ma możliwości, żeby w sprzedaży były buty używane. Buty testowane są "ze środków marketingowych", z kanałem dystybucji nie mają nic wspólnego.

Jeżeli zaistiałaby taka sytuacja, że jest podejrzenie, że but był używany, należy informować kierownika sklepu. To niedopuszczalne, ale za uczciwość sprzdawców ja nie mogę odpowiadać.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Vascodagamma

Nieprzeczytany post

Tudzież jakiś klienty buty sobie w sklepie podmienił bo kupił wcześniej za duże/za małe... albo obsługa.
de9
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo lubię pumy, biegam w pumach i zastanawiam się czy jestem w stanie je zajechać w bieganiu asfalt/las bo z butami nic się nie dzieję po za tym ,że mam odczucia jak by amortyzacja siadała bo nie ma już tego odczucia "unoszenia się w powietrzu"(już mają ponad 1300km) i zastanawiam się nad nowym zakupem też pumy a fas wygląda dość ciekawie ,ale jak ktoś pisze żeby nie brać do testów jak nie ma się zamiaru ich kupować to już mnie to zniechęca wystarczająco ,zwłaszcza jeśli tam kosztują 440zł(jak ktoś pisał wyżej ) a w necie są o 180zł tańsze to sorry. Chętnie zgłoszę się do testów i wystarczy mi ,że będą dobrze leżeć i noga nie ucierpi to je kupię bo nie mam dużych wymagań tylko proszę o pokrycie różnicy w cenie. Niby promocja fajna ,ale...
ciaptak
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie zamówiłem... i to 2 pary, Faas 300 Jamaica do chodzenia (może skuszę się je przetestować biegowo) i 500 black do biegania. Mam dwie pary w cenie niewiele większej niż te z "promocji". Chyba na głowę ktoś upadł jak chce ponad 400zł za zeszłoroczny model z taką polityką cenową PUMA zbyt wiele nie osiągnie na naszym rynku, tyle w temacie.
Awatar użytkownika
ademar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:
po czwarte, ademar, pokaż mi w outlecie Nike najnowsze modele po 250 złotych. Proszę o wskazanie trzech modeli tegorocznych, które normalnie kosztują 350 i więcej a tam są do 250. moim zdaniem nie piszesz prawdy, takich rzeczy się nie robi.
Lunarglide 3, Lunarhaze 2, Lunarswift 2, Pegasus, wiekszosc Free, bez problemu można kupić, wszystkie najnowsze modele, do 250 zł. Jak była promocja przez 1 dzień -20% to nawet za 175 zł, ktoś mi zwinął sprzed nosa za 200 zł te, dokładnie te i w takim kolorze !: http://bit.ly/FQjtus Zadowoliłem się tymi, nie jest to nowy model, ale zapłaciłem 175 zł i leżały mi sto razy lepiej niz LunarGlide 3, które mnie krępowały za bardzo: http://bit.ly/FPk6Fi

Tegoroczne modele ? Nie widziałem tam tylko LunarEclipse i LunarElite 5 ? Jeszcze nie ma, ale dopiero co weszły, na pewno z czasem się pojawią. Nie piszę głupot.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2012, 23:57 przez ademar, łącznie zmieniany 1 raz.
www.zyjmocno.pl - blog inny niż wszystkie
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

de9 pisze:ale jak ktoś pisze żeby nie brać do testów jak nie ma się zamiaru ich kupować to już mnie to zniechęca wystarczająco
No, nie wiedziałem że sa takie dysproporcje cenowe, nie śledzę cen bardzo uważnie.
de9
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Trochę poszperałem w necie i można wyrwać Pumy Faas za 230zł w dużej ilości sklepów czyli dopłacając 20zł mamy już dwie pary.
W świecie gdzie zakupy można zrobić przez internet oraz porównywać ceny to trochę nie trafili z tą promocją...

Z drugiej strony gdyby ustosunkowali cenę do cen sklepów internetowych i żądali o np: 30-50zł więcej to wolałbym dopłacić mając możliwość pobiegania w nich niż tylko zwykłego przymierzenia.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Reasumując, jeśli to wszystkie nasze obserwacje są zgodne z rzeczywistością, to podczas tej promocji popełniono dwa błedy:
a) podniesiono ceny o 10% (bez komentarza :ojoj: )
b) reklamy sugerowały, że buty w promocji to będą najnowsze modele a tak nie było ("promocja" trwa, może da się to jeszcze naprawić) - w tym momencie nie ma sensu już rozpisywać się o braku dostępności poszczególnych modeli.

Co do cen, to pomijając fakt, że nic nie uzasadnia podniesienia cen o 10%, to wysokie ceny byłyby uzasadnione i logiczne ale tylko na nowe modele, ale nie na modele starsze.

Dziękuję za uwagę. :zero:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Modele 200, 400 i 800 są bezwzględnie nowe.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiście, tylko, że np. Faas 400 w ogóle nie było w sklepie gdy był tam pulchniak :ojnie:
foma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:po czwarte, ademar, pokaż mi w outlecie Nike najnowsze modele po 250 złotych. Proszę o wskazanie trzech modeli tegorocznych, które normalnie kosztują 350 i więcej a tam są do 250. moim zdaniem nie piszesz prawdy, takich rzeczy się nie robi.
Pewnie jest to możliwe
bo ja kupiłem vomero 6 za 279zl w Decatlonie, - dlaczego była taka cena- nie wiem, bo jak za tydzień pojechałem żeby kupić drugą parę były już po 429.
Natomiast Pegasus 28 był za pierwszym razem po 249zł.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ