Cześć Wam,
mój pierwszy post na forum - więc proszę bez krytyki na dzień dobry.
Zastanawiam się zegarkiem i właśnie 210 wpadł mi w oko, bo cena jest spoko. Ale jak czytam Wasze przygody to mi się odechciewa.
Prosze o słowo wyjaśnienia moich wątpliwości.
1. Niewymienialny pasek - WTF - rozumiem, że jeśli niewymienialny to powinien być niezniszczalny. A piszecie że się psuje. Często? Jeśli kupię roczną używkę, to po chwili będę miał go do wyrzucenia?
2. Bateria. Bardzo istotna dla mnie sprawa. Garminy w cenie do kilku stówek mają w specyfikacji podane, że pracują z włączonym GPSem max 8godzin. Jak to jest - prawda? 8 i ani minuty więcej? I teraz ważne: czy można doładować zegarek bez zatrzymywania treningu? Potencjalna sytuacja: biegnę 4h, potem chwila na jedzenie, ładuję zegarek (via usb z laptoka) i dalej lecę. Na ile starczy np 20 minutowe doładowanie? Ile zwykle ładujecie ten zegarek? Jakbym podczas 8-9 godzinnego biegu doładował go 2x po 20 minut to ile w sumie wytrzyma?
Czy jakaś inna marka oprócz suunto pracuje dłużej z włączonym GPSem? Suunto2 niby 15 godzin, ale niestety żal mi tyle kasy.
Czy możecie mi pomóc, może polecić jakiś inny model, na który powinienem polować? Nie planuję zmieniać zegarka co rok, i wydawac na nie krocie, więc chciałbym kupić coś "w miarę".
Pozdrowienia dla wszystkich.