Włodek pisze:Svolken nie wiem czy masz S1 czy S3. Ja mam S1 (zegarek RS300) i zgadzam się, że foot pod ma dużo zalet, ale nie jest to idealne urz. W moim przypadku gdy biegam w temp. od 5:20/km do 3:50/km to błąd wynosi < 2%, ale gdy zwolnię do np. 5:40/km, to błąd jest dużo większy.Svolken pisze:Nikt nie napisze, bo każdy w kącie klnie na gps i nie powie głośno, że jednak foot pod to jest to
O.T
Włodku, pewnie kalibrowałeś s1 na prędkości około 4:35, stąd błąd przy mniejszej o minutę potrzebną na kilometr.
CO do potrzebności prędkości chwilowej dobre pytanie:
Mi osobiście dało do myślenia, ale przypomniał mi się niedawno wyemitowany w tv reportaż o ścieżce rowerowo-pieszej z ograniczeniem do 5 km/hmironoza pisze: Ile razy podczas treningu czy też zawodów potrzebowałeś dokładnie tempa chwilowego? Tzn. co poza samym zadowoleniem z faktu posiadania tej informacji daje wiedza, że ostatnie 13 m przebiegłem z tempem 6:44, czy 4:28. Bardziej użyteczna jest informacja o czasie przebiegnięcia ostatnich 100m, czy też km. A tu już dokładności wskazań chyba się wyrównują.