Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji

Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

barte - opcje interwałów już wyczytałem w instrukcji
mam jeszcze pytań (wersja bez FP):

1. czy da się już po zapisaniu treningu odczytać średnie tempo? bo podczas biegu jak najbardziej jest ono widoczne jako a lap time... natomiast wchodząc MODE-HISTORY-ACTIVITIES mam tylko takie ekrany:
1-RUN ... DATA TRENINGU... GODZ TRENINGU ... CZAS TRENINGU .......... enter
SPALONE KALORIE ... ŚR TĘTNO .......... down .......... MAX TĘTNO ........... enter
LAP1 .... CZAS 1 OKR ............ enter ....... lub down - przejście na LAP2 itd
SPALONE KALORIE NA 1 OKR ... ŚR TĘTNO NA 1 OKR ......... enter
MAX TĘTNO NA 1 OKR

2. czym jest RACE MODE (tu w instrukcji napisali niejasno jak dla mnie)

3. czy pasek piersiowy po treningu myjecie zwykłą wodą, jak jest z jego wodoszczelnością?

4. czy we wszystkich zegarkach biegowych LAPS oznacza liczbę ukończonych okrążeń? dotychczas biegałem z niebiegowym TIMEXem z opcją SPLIT, gdzie numerek oznaczał aktualne okrążenie i mi się teraz myli :lalala:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam,
niestety nie mam teraz dostepu do mojego FR60 wiec nie moge odpowiedziec zbyt precyzyjnie, nie czuje sie tez jakims guru od FR60 bo uzywam jedynie jego podstawowych funkcji, moze ktos inny moze pomoc.

1. skoro piszesz o wersji bez FP to o pomiarze tempa nie moze byc mowy, istnieje natomiast chyba cos takiego jak average lap time na training pages ktore mozesz przelaczac podczas biegu. jesli chodzi o jakiekolwiek podsumowania dostepne z poziomu zegarka po zapisaniu biegu w pamieci to generalnie ten temat jest mi obcy, ja zrzucam wszystko do kompa (z opcja kasowania pamieci zegarka) i wszystko przegladam w komputerze - tam sa wszystkie srednie, podsumowania i poszczegolne skladowe

2. nie pamietam co to jest ten race mode, a co pisza w instrukcji? moze to cos zwiazanego z czujnikiem kadencji?

3. czujnik tetna wycieram zapocona podkoszulka po biegu - brzmi nieciekawie ale nie zauwazylem zeby pasek po roku wymagal uzycia wody/mydla. czyjnik jest wodoszczelny i krotki kontakt z biezaca woda nie powinien byc szkodliwy
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zawieszał mi się dzisiaj przycisk LAP, aby zaskoczył musiałem klikać stop start i dopiero wtedy lap chwytał
czy ktos mial taki problem?
dodam, ze teraz w domu dziala bez zarzutu
boodzik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A czy komuś przytrafiło się, że nagle Garmin zaczął pokazywać jakieś bzdury co do tempa?
Ja miałem i miewam tak, że nagle pokazuje się tempo 1:58 min/km. Jak nim trochę tupnę to wraca do normalnych wskazań. Tak jakby się wieszał. Myslałem, że może bateria jest słaba i wymieniłem. Dalej się powtarzało. Pomyślałem, że ta nowa bateria jakaś felerna i jeszcze raz wymieniłem i dalej to samo.
Jak się dalej będzie powtarzać to pójdzie do reklamacji - chyba, że ktoś coś takiego miał i jest na to jakaś rada. Pozdrawiam.
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2010, 13:18 przez Maurice, łącznie zmieniany 1 raz.
wojcik77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:04
Życiówka w maratonie: 3:11:36

Nieprzeczytany post

boodzik - mialem cos podobnego. kilka razy na treningu po jakichs 5 min biegu tempo wskoczylo na 1:45/km i tak juz pozostalo do konca. strasznie irytujace :wrr: oddalem do zegarmistrza ktory wyjal baterie w zegarku i WYCZYSCIL ja jakims specjalnym plynem oraz POPRAWIL USZCZELKE na baterii. od tamtej pory GF60 smiga jak ta lala:-) moze Ci ta info pomocna okaze?
zycze bezstresowego biegania ze sprawnym sprzetem! (jakkolwiek to dwuznacznie brzmiec moze :nienie: )
"If you fail to prepare - prepare to fail."
boodzik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za podpowiedź ale takie zabiegi nie pomogły. W niedzielę na maratonie w Poznaniu zrobił mi tak 4 razy w różnych momentach biegu i dziś poszedł do reklamacji. Z bolącym sercem bo ogólnie to spełnia moje wszystkie oczekiwania. Teraz czekam. Pozdrowienia.
boodzik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Garmin wymienił sprzęt na nowy. Miłe potraktowanie klienta :taktak:
Tamten zaczął wariować po prawie 10 miesiącach. Zobaczymy jak będzie tym razem.
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

czy do Garmina60 kupionej w wersji bez FP mozna dokupic samego FootPoda? jakie to sa koszty?
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:58

Nieprzeczytany post

można, ale jest to zupełnie nieopłacalne. koszt samego FP to ponad 400zł, a cały zestaw można już dostać za ok 500. Tak więc, jeśli ktoś ma zestaw bez FP, lepiej chyba będzie jak go sprzeda, dołoży różnicę i kupi nowy, kompletny zestaw. wyjdzie taniej, niż zakup samego FP.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
AkiTigra
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56:40
Życiówka w maratonie: 5:15
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Można polować na używane FP na serwisach aukcyjnych. Na allegro widziałem używany nowy model za 280zł, a na ebayu zakupiłem używkę starszego typu za 30£ z przesyłką.
Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fakt, można polować na używane. ale przy odrobinie zachodu można mieć kompletnie nowy zestaw. za używany zestaw bez FP można wziąć pewnie ok. 200zł. Dokładając to, co wyda się na używany FP (piszesz, że ok 280zł), wychodzi prawie 500zł. A za te pieniądze można juz kupić nowy zestaw. Pozostaje kwestia, czy komuś chce się bawić w takie zamiany, bo jednak najpierw trzeba znaleźć kupca na stary zestaw.
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Forerunner 60 HR bez FP u dystrybutora Garmina - 315zł
Forerunner 60 Bundle (HR+FP oraz adapter ant+ USB) - 520zł na allegro

czyli nawet sprzedając swojego używanego od 2 m-cy za 200zł muszę dopłacić 3stówki za nówkę z nowym FP (i przy okazji USB) - sporo
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fakt, tanio nie będzie. ale i tak wychodzi taniej, niż kupienie samego FP.
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z ciekawości zajrzałem na brytyjskiego amazona i znalazłem coś takiego: http://www.amazon.co.uk/Garmin-Footpod- ... 086&sr=8-3. Wydaje sie, że ten artykuł podlega pod bezpłatną wysyłkę do Polski. Kosztuje 45 funciaków, czyli ok. 200 zł za nowego footpoda. Może to jest jakieś wyjście?

edit: Z tą darmową wysyłką się chyba zapędziłem (przeoczyłem "in the UK"). Ale może i tak sie będzie opłacać?
ODPOWIEDZ